Kembali bekerja dan berita sedih

Salam Isnin kawan2..hari ni mama dah start kerja dah..Last week cuti 3 hari jugaklah dari hari Rabu smpai Jumaat..update ttg HFMD Zareef..alhamdulillah dia dah much much better dah..Demam dua hari pastu dah kebah..Ulser syukurlah tak merebak so hari ketiga die dah start selera makan macam biasa kecuali susu botol die mmg masih reject.. huhu..bancuh susu dalam cawan die minum sket sgt plak..so stakat ni just minum air sejuk jekla..then blister2 die pulak sume dh kering..semalam jumpe dokter utk follow up pon dokter kate Zareef consider dah sihat..cume sbb kebetulan in-laws mama ada kat rumah skang ni so today Zareef n Zara diorang volunteer nak jagakan dulu..Maybe esok or lusa baru antar semula ke umah bbysitter..=)...apepon, neves gak skang ni sbb takut kakaknye plak kena lepas nih..mklumlah..sepanjang dok kat umah wlu dah dilarang..nakkkkk jugak rapat n main ngan adiknye kan..huhu..


Gambar terbaru budak yg kena HFMD tuh..suka sg wat aksi perut ke depan macam nih..bikin sume org yg tgk geleng kepala smbil gelak2 kelakar..=p


Btw, minggu lepas hari Rabu mama terima berita yang agak mengejutkan + sedih sangat..Ex-babysitter Zara time kecik2 dulu dah kembali ke rahmatullah..Arwah mama Ina meninggalkan sorang suami n 3 org anak..yg bongsu baru umur setahun lebih..act mama lama tak jumpe arwah..last jumpe time raya tahun 2010..time tuh mama tgh peknenkan Zareef..then last sms plak time mama inform die yg mama dh selamat bersalinkan Zareef .lepas lama tak jumpe n sms..sebulan lepas mama macam asyik teringatttttttt kat die..mama cube call tp no dah tak aktif...time tuh few days before majlis harijadi Zareef..then sbb dh rasa nk jumpe sangat2, mama pon terus terjah datang ke rumah die..terkejut mama bile jiran bawah cakap arwah dah warded kat HKL sejak awal tahun arituh sebab ada jangkitan kuman dalam otak..jiran arwah kata arwah pon macam dh tak sedar diri + tak kenal orang..anak2 arwah time tuh nenek diorang yg jaga...smpatlah mama jenguk anak2 arwah tu kat rumah..yg sulung n no 2 masih ingat lagi pd mama n Zara wlu lama tak jumpe.=)..

Act, mmg ada niat nak melawat arwah Mama Ina kat hosp..tp tulah..setiap weken ade jek program so niat nk melawat tu asyik tertunda..smpailah akhirnye hari rabu arituh (11.04.12) mama dpt call dari husbnd arwah bgtau arwah dah meninggal dunia 2 hari sebelum tuh..mmg tergamam smpai ucapan takziah pon mama lupe nk cakap..=((..entah ape kisahlah anak2 arwah..terus duduk ngan ayah diorang kat Shah Alam or balik kampong ngan nenek agaknye..ingat klu free bebila nk dtg bertanya khabar jugaklah..apepon, sama2 sedekahkan Al-fatihah buat arwah yek..muda lagi arwah ni sama baya dengan mama..=((


Inilah gmbar kenangan terakhir mama n Zara with arwah Mama Ina..terima kasih buat arwah dan suami yg dah jaga Zara lebih kurang 15 bulan dengan penuh kasih sayang..semoga arwah tenang di sana




12 comments:

ieda said...

ya allah sedihnyaaa
dari dia kita dtg , kepada dia juga kita kembali semoga arwah ina tenang disana ..
dan alfatihah buat arwah ..

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

Alfatihah& salam takziah tuk keluarga arwah..

sedih plak mengenangkan nasib anaknyer yg masih kecil itu..
apepun, semoga Allah mempermudahkan segalanya utk suami arwah..

Syima ~Mama Kyra~ said...

Alfatihah..salam takziah buat keluarga arwah Ina..sedih terkenangkn anak2 arwah yg masih kecil..tmbh sedih bila teringtkan org tu penah jaga anak kita mcm anak sendiri..smg roh arwah tergolong dlm golongan org2 beriman..Amin..

Nad @ MamaZakwan said...

salam takziah..
al-fatihah buat arwah

zailamohamad said...

al fatihah buat arwah..

sedih bila kenangkan anak-anak arwah..semoga mereka mendapat kasih sayang yang secukupnya nanti:(

izla said...

Al-Fatihah buat arwah.
saya pon dh lama x contact ex-bbysitter aiman. nak kene call la tanya khabar.

nieda said...

alfatihah untuk arwah.. sedihnya. anak2 madih kecil lagi

littlehumblelynn said...

Lily,
takziah.ajal x mengira usia.

al fatihah buat arwah.

NzA said...

Salam takziah...Al-Fatihah....

S.U.R.I.A.T.I said...

salam takziah....sedihnya kak..semoga arwah ditempatkan di kalangan org2 yg beriman..amiiinnn...

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

Takziah dan Al fatiha..
bary bW tu terbaca .. sedihkan org yg kita kenal yg jaga anak kita telah pergi buat selamanya dalam usia yg muda ..

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

moga cepat sembuh k, balqis semalam palk demam...risau plak..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016