Kami @ MORIB

Weken yg lepas, ada urusan sikit kat Banting..first time gi bandar Banting tu sesat2 jugakla cari tempat yang dituju..hihihi..nway, after selesai urusan kat sana..tetibe terfikir nak ajak papa gi jalan2 terus kat Pantai Morib..sebab sebelum tu terperasan signboard dari bandar Banting ke Morib dh tak jauh, dalam 10km jek..so sebab mmg tk pernah lagi betul2 jalan ke sana, papa pon ikutkan aje..=p

Smpai kat Morib tu hujan renyai2 jugakla..dahlah payung mama tertinggal so Zareef kena paksa dok dalam stroller..kakak guna payung kecik die..tp kan, last2 tu dua2 pon kena hujan sebab masing2 dah gatal kaki nak main kat playground..mujurlah balik tuh dua2 tak demam..

Layan gmbar jekla k..gmbar tk banyak n tak lawa..tk bawak kamera pon time tuh sbb tak bajet nk jalan2..hehehe..so gune nset jekla kan..


Zara @ Pantai Morib

Close up..muka serabai bangun tido sebenarnye ni..time mama sibuk berurusan kat Banting tu pon die dok lena dalam keta

Adik yg kena paksa dok dalam stroller..lama dh stroller ni menganggur sebenarnye sbb takde sape sudi nak duduk bersorong..anak2 mama dua2 suke berdikari nk jalan2 n lari2 sendiri..huhuhu

Belum apa2, singgah layan perut dulu..hehehhe..makan ringan2 jek

Zareef mamam sosej

Budak comel..=p

Ok..masa untuk jalan2 tgk persekitaran..

Papa

Kakak Zara..

Mama..angin agak kuat time nih..mmg rasa segar but pemandangan laut kat sana cam kurang cantiklah..air laut kaler coklat..hihi

Muka tak ikhlas amik gmbar..=p




Sekejap jek jalan2 kat area tepi laut tuh..sebabnya si Zara dh sibuk ajak main kat taman...macamlah kat umah takde taman kan..huhuhu..tp tulah..budak2..pntang nmpak playground kan so layankan ajelah..pas diorang puas main, kitorng pon terus gerak balik ke umah semula..dari Morib ke Bandar Puteri dlm 40 minit camtu lebih kurang..takdelah jauh mana kan tp tak tersmpai2 plak ke sana sebelum nih..=p


Zara yg happy jumpe playground

Adik pon tak kurang ligatnye..nmpak si kakak dkt playground die pon nk meloncat kuar dari stroller..=p


Skang dh pndai main slide sendiri..wat masa ni mmg tulah mainan fevret die..=)

Sempat si kakak main buih sabun

Adik plak sibuk nak kejar

Sendiri kuarkan bubbles, sendiri nak keja pulak..habis tumpah2 air sabun tuh..huhu

 Adik try test main seesaw ni plak..=)

7 comments:

LYAfrina said...

wah..comelnyer si kakak bposing dgn payung tu....aumm..sdpnyer abc... sjuk j tekak...

Izan Ishak said...

izan pun last year pegi morib lepas renovation. dulu tempatnya lagi tak menarik. pantainya mmg dari dulu lagi kaler coklat gitu. nak mandi mmg taklah kan.. hehe... anak jati selangor lah katakan...

lily nak ke bandar puteri dari morib tu lalu tak jenjarom? itulah kg izan...

Nad @ MamaZakwan said...

morib tak bape cantek dah, huhu!
tu sbb ramai yg terus lajak ke bagan lalang ;)
dapat mkn seafood skali, hehe

zailamohamad said...

zaila haritu g piknik kat Bagan Lalang..budak2 ni siap mandi pantai lagi:)

Syima ~Mama Kyra~ said...

Laut kat belah sana cantik kan..thn lps pg bagan lalang..lautnya bersih..thn ni plan nk pg morib plak..tp tatau bila..hehehe

Syima ~Mama Kyra~ said...
This comment has been removed by the author.
mama_umar_maryam said...

blm pnh smpi sini lagi,plg kuat pon mkn seafood kt situ bagan lalang tu ,alang2 dh lalu situ jln2lah kan lily

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016