CH 2014| Tenang dan damai di Strawberry Park Resort

Salam semua..sambung citer Cameron Highland smpai ujung minggu ni..=p..nway, mula dgn tpt penginapan kami dulu..actually ni kali kedua stay di Strawberry Park Resort ni..kali pertama tahun 2012 dulu, bwk mak mama dok cni 1 malam



So kali ni giliran byk family mertua plak..sblm ni ada plan nak try tido tpt lain sbnrnya klu ada rezeki ke CH lagi..antara yg ada dlm top list ialah Bala's Chalet, Casa dela Rosa or Heritage Hotel..nway, disebabkan last minit PIL n adik ipar nak join sekali kan, terus terfikirkan tpt ni..sekali lagi amik 2 bedroom suite..siap bwk toto sndiri kot2 anak2 nk bergelimpangan dpn tv kan..kikiki..this time, mama papa amik bilik kedua yg kecik sket..wlu kecik, still comfy yek..hikhikhik..apepon, sgt puas hati dgn bilik kali ni sbb dpt view yg sgt cantekkkk..mama kan suka klu dpt view hijau2 ni kan..saujana jek mata memandang..^_^


Inilah blok utk 2 bedroom suite..dpt bilik yg tepiiii belah kanan tu..suka sbb dpt tingkat bwh..tk pyh panjat memanjat tangga kan..=p

Inilah bilik kitorng..area ruang tamu..

Bilik kedua utk kami..

View dari suite yg kitorg duduk..cantekkkkk..rasa tenang nyaman jek dpt tgk view mcm ni..hihi

Baru pas check-in masa ni..atok sibuk melayan cucu2...^_^

Ni sblh malam hari pertama..lom apa2 dah kecah bilik dibuatnye..stdlah kan zara zareef..hukhuk

Ade budak kena tido kat ruang tamu..agagagagaga..tp dh dekat2 subuh tuh pndai jek dua2 menyelit atas katil mama papa gak..=p

Ni hari sabtu siang after melawat ladang teh..mama papa smpat bwk anak2 lunch dlm bilik jek..smbil makan smbil layan mata sambil rehat2..fuhhhhh..mmg nikmat..rasa rileksssssss sgt....

Ni last day kat cni dah..sementara tgu papa loading barang utk check-out. mama bwk zara jalan2 n posing2 skjap..





Sayang kolam yg ada papan tanda ni mcm dah tak function jek..air dh tak mengalir so nmpak tak cun dah..nk posing kat cni pon tk semangat..=p


Sejurus sebelum check-out..bye2x Strawberry Park Resort..ada rezeki kami dtg lg..hihhiih



 

4 comments:

Nad MamaZN said...

tenang je kan bila nmpk hijau2 ni..

~MommyAqilMedina~ said...

Strawberry park ni sangat cantik!!suka tengok..wahh nak pegi jugak cameron nanti!!

mamaarifakeem said...

Cantik menarik tertarik.. damai... alaaaa syoknyerrr... :-)

Adlin Mohamad said...

zara like anak dara dah ..kalau diri ngan kyra nampak kyra ketot hahaha

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016