CH 14 | Cameron Bharat vs BOH Tea Plantation

Okeh..smbung lagi citer ke ladang teh Cameron ni..hehehehe..smalam entry 'tayang perut' jek ni baru nk stori pepanjang sket..actually pagi sabtu tu masing2 breakfast dulu kat resort..then sementara kami anak beranak bersiap, adik ipar and PIL kuar awal..nak ke ladang teh Cameron Bharat katanya..so pas sume siap, kitorng pon menyusul gak ke sana..time smpai adik ipar n PIL tgh daki tangga naik dari ladang tuh..hehehehe..mama mmg takde maknanya lah kan nak turun tangga semata2 nk posing kat ladang teh..perut berat dah kot so just jamu mata dari atas tea shop tu jek..=)

Kakak Zara

Ladang teh Cameron Bharat/ Cameron Valley

Santekkkk kan

Diorng tgh usha cik anim n atok naik dari kebun teh..hihihi

Mama n kakak..mampu bergmbar kat kedai ni jekla ye..malas nk turun..=p


Lepas adik ipar n PIL tgk2 kedai sevenier, barulah kami bergerak ke Ladang teh Boh di Habu..actually ramai gak yg tanye ladang teh boh habu ni katner..sbnrnya Habu ni antara Ringlet n Tanah Rata..kiranya kalau dari Ringlet akan jumpe ladang teh Habu dulu, baru jumpe Cameron Bharat..ada sign board besar tunjuk arah masuk ke dalam utk ke kilang n tea shop die...perjalanan nk masuk ke dlm mmg adventure jugakla kan..lalu jalan smpit , selekoh2 tu sume..tp pemandangan mmg superbbbb...hihihiki


Antara iew yg dpt dilihat on the way ke kilang dan kedia teh BOH



Baru smpai area tea shop n kilang die..

Mama..adik..kakak..posing2 dulu before naik ke kedai..kali ni malas nk gi kilang die sbb dah pernah masuk dulu2..



Papa n adik..anak bujang sorang ni cam biasa ligat btol..hhehehe

Wlu dah sarapan kat resort, still gediks nak minum2 pagi kat cni kan..hihihi..ni antara dessert2 yg ada..

Adik ipar, ayah n mak mertua..=)

Papa, mama, Zara, Zareef..

Simple dish yet mabelesss..scone tu sgt sedappppppp..mkn ngan krim n jem strober..sblh tu apple pie tak silap..air amik teh tarik..

Dua beradik ni kongsi ice peach tea..sweet lah konon kan minum kongsi2..hihihi

Kesayangan2 saya..^_^


Nak gerak balik dah time nih..posing kat papan tanda jap..=)


Kat cni amik gmbar dari jauh jek ladang teh tuh..actually ada gak tangga nak mendaki ke ladang teh tp mama mmg tak pernah naik..tak larat wehh sbb setiap kali gi cni tgh peknen kan..=p




On the way nk keluar balik tuhla baru mama amik kesempatan stop tepi jalan and posing2 dlm entry semalam..takde org lain stop pon kitorng jek..hakhakhak..time stop tu adik ipar n PIL pon tak join sbb diorang dah ada plan sndiri utk sabtu tuh..kire pas ronda2 ladang teh, kami pisah japla malam baru jumpe balik kat bilik..hihihi..nnti smbung citer lagi k..


8 comments:

Nad MamaZN said...

seronoknya lily...
lg buat rasa xsbr nak ke ch
harap ada la kesempatan tu :)

salwana nordin @ che'wa said...

mmg cantik kawasan situ..sejuk pulak kan :)

Adlin Mohamad said...

hijau damai sejuk je kan ..cantekk

Deq's Qienz said...

tgk sini trigat scene ombak rindu y buat di sini, kan,,sy xprnh smpy lagi di sini..huhuu slalu singgah Bharat je..dekat Boh blum prnh smpy,

NzA said...

bestnya....dpt rasai keadaan yg nyaman...smlm konon nk singgah otw blk dr T.Malim tapi cik abe pulak ada meeting...nk kejar masa...huhuhu....

dalila said...

Bestnye..bln lps pegi CH tp xsinggah pun ladang teh..rugi plak rase..

mamaarifakeem said...

Bestnye... gambo pun cantik2..:-)
Dh besar perut awak lily.... syok tengok.. hehe..

~MommyAqilMedina~ said...

cantik sangattt view ni..suka tengok..perut akak dah besar..dah sarat sangatt..tak lama lagi dah kan..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016