Bukit Bendera, Penang- Pt 2

Salam Jumaat sume..harini sambung tepek2 gmbar di Bukit Bendera..after lunch di astaka Bukit Bendera, anak2 n anak2 buah ajak masuk ke Owl Museum plak..Owl Museum ni baru jek bukak rasanye..harga tiket rm10/adult dan utk kanak2 bwh 12 tahun FOC..actually museum ni takdelah besar sgt..so mujurlah budak2 tak byr kan..hihihi..dia ala2 museum Kucing kat Serawak tu cume museum Kucing tu mmg berganda besarlah kan..so dlm Owl Museum ni banyak dihidangkan dgn pelbagai reka bentuk kristal, kaca, ceramic, bantal, mug dll yg berbentuk burung hantu..burung hantu yg sebenar takde pon dalam tuh..=p


Anak bujang posing di entrance Owl Museum..=)

Owl Museum di tingkat 3 ke bawah astaka

Sebelum masuk akan dpt sticker admission dulu kat cni

Antara reka bentuk owl yg ada..mama letak gmbar sket2 sudahlah yek....=p







Zara n kakak2 sepupu

Zareef lelaki solo jek ..tunggu adik baby kuar nnti ada geng ye dik..hehehehe

Dpn kedai sevenier..patung2 mcm ni harga leh tahan rm80 setiap satu...kikkiki

Comel2 jek sume tapi tak beli apa pon kat cni..



Pas dah puas jalan2 dlm astaka + beli sevenier fridge magnet..sambung jalan2 kat luar..mula2 ingat nak naik trem pusing area bkt bendera tu..rm30 ke rm60 satu trem tak ingat dah..tapi disebabkan hari dh petang dgn tak solat lagi so kansel plan..terus turun balik and then solat kat surau area bwah jek..act kat atas bkt bendera tu pon ada jek masjid..cumenye nak ke masjid tu kena mendaki tinggi lagi so ibu mengandung n anak2 ni tak larat dah..kikikiki


Zara posing2 lagi ngan kak Pia n kak Fira

Haihhh...sukenye tgk2 bunga ni..rasa fresh jek..kebetulan time pergi tu hari takdelah panas sgt so segar jek rasa

On the way ke stesen keretapi..ni salah satu lagi restoren yg ada kat cni ...

Time balik no org dah tak berapa crowded..so sambung bergmbar berlatarbelakangkan pemandangan bndar Penang ni..=)

Mama n anak buah

Mak buyung 29weeks

Papa n mama..^_^

Dlm keretapi..time pergi org ramai mmg tk dpt duduk..so kalini balik baru lega sket dpt duduk..tp keretapi laju jek sbnrnya skjap jek dah smpai.hihihi

Tgk kakak Zara dok peluk mama ketat2..leh plak die cuak naik keretapi laju2 nih..adik die rileks jek kakak penakut lebih..kekekeke

Gmbar terbalik mals nak pusing dah..hehehe..dpt duduk coach depan sekali time balik ni so danlah nak amik gmbar landasan tu kan..=p

Ok..kat bawah dah..time tgu mama n papa gilir2 solat budak2 ni sibuk main bubbles...enjoyyyyy


Ok..nak balik dah..bye2x Bukit Bendera..=)


 

14 comments:

Azura Aziz said...

salam mummy zara.. lama dah ALycia tak ke penang.. mmg salah 1 wish place tahun ni ;)

Nad MamaZN said...

alaaa igtkan byk burung antu dlm tu... rupanya menda2 lain yg bentuk cam owl ek... ehh mcm kt muzium kucing kt srwk jugak la kan...mana ada kucing btul kan kat sana? lupa dah hehe

Nad MamaZN said...

alaaa igtkan byk burung antu dlm tu... rupanya menda2 lain yg bentuk cam owl ek... ehh mcm kt muzium kucing kt srwk jugak la kan...mana ada kucing btul kan kat sana? lupa dah hehe

Adlin Mohamad said...

muka anak buah ada iras2 zara ..kalau jalan sama2 leh nampak cam adik badik ni hehehe

Sue said...

da lama tak naik bukit bendera. last dulu masa kekecik.. eheh.. excited tgk owl museum, tp rupanya souvenir shop yea.. tp suke sgt mug biru muka owl tu, mahal tak lily? ehhe ceh da tanya harga siap2 ni.. nnt leh beli kalo g sana

mamaarifakeem said...

Waah jauhnya berjalan tu.. sampai ke penang.. enjoy anak2 :-)

~MommyAqilMedina~ said...

Wahh Bukit Bendera dah berwajah cantik..nampak lebih menarik dan bersih..ouh rindunya Penang..Aida pernah daki tau Bukit Bendera ni time malam tau kak..gile hebat..tapi tula..10 tahun lepas..sekarang konfirm pancit,,hahahhahaha

NzA said...

seronok sakan anak2 kan dpt kt b.bendera..masa akak pergi muzium tu blm buka...tgh renovite.....

zety said...

last g b bendera mase skolah rendah huhu..oh ade owl museum plak ye..sonok budak2..makyong pon sonok eh

Syima ~Mama Kyra~ said...

sonok le bdk2 tu dpt mak sedara yg rajin bwk jln2 :)

aLyNnZ said...

seronok nyer naik bukit bendera..train nyer pun dah canggih dah laju..walaupun agak penat sket tp berbaloi kan..

salwana nordin @ che'wa said...

eh..seriously tak penah sampai situ..comel sgt owl kan :)

agaknya kalo pegi sana mmg saya borong banyakkkkkkkk...comei sgt!

Deq's Qienz said...

bestnya..kite xprnh smpy lagi sini..hehee

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016