3D2N Cameron Highland 2014 - Intro jek

Salam Isnin sume..harini intro jekla yg mampu dientrykan sempena short holiday weken lepas..actually kami ke Cameron Highland jek..kan mama tiap kali peknen mesti teringin gi tmpat2 sejuk..hehehhe..kebetulan adik ipar nk ajak ayah n mak mertua jalan2 so plan punye plan kitorng pilih tarikh bday Zara 11 April utk naik ke sana..utk tmpat penginapan, mama pilih utk booked di Strwaberry Park Resort..amik suite 2 bilik so sesuailah utk kami sekeluarga 5 dewasa n 2 budak2..

Nway, full entry n gambar tak taulah bila dan nak tepek..huhuhu..balik cuti ni mama bz ngan audit kat ofis..so utk harini, just letak gmbar2 intro utk tempat2 yg smpat kami lawati kat sana kali ni..=)


First day smpai, kami ke Cameron Lavender CH...baru bukak tpt ni so kitorng pon baru first time kiranya dtg cni..

 Mmg niat nak treat bday girl kat Cameron Lavender ni..bagi die posing puas2 dgn bunga warna warni..bunga daisy yg die pegang tu pon hasil die petik sendiri tau..bukan main suka lagi..^_^

 Hari kedua plak kami ke Ladang Teh Boh di Habu..yg ni mamanye yg mengidam sgt nak pergi..syukur masih dpt peluang  menghirup udara segar ladang teh tu...=)

Sebelah petang kakak Zara ajak masuk ke Butterfly Farm...nk ajak adik tgk rama2 katanye..Zareef mmg tak pernh lg smpai cni..=p

Seterusnya kami ke Rose Valley pulak..saja cuci2 mata dgn bunga ros pelbagai jenis n warna

Last but not least..last day di Cameron sempat bawak anak2 petik buah stroberi di Brother's Strawberry Farm, Kg Taman Sedia..bukan main suka dua2 wlupon akak Zara bukan nk makan pon buah tu sbnrnya..kikiki


Oklah..tu jk ringkasan citer di Cameron Highland..aktiviti lain hanyelah makan2, beli2 sevenier2 dan lepak2 di bilik hotel aje..hahahahaa..nnti kemudian ada kesempatan baru citer balik detail one by one ya...=p


 

9 comments:

Nad MamaZN said...

best, best, best!
rindu ch!

kayyana said...

bestnye... tenang gike tgk ladang teh tu,,, sronok besday girl dpt petik bunga

Deq's Qienz said...

wahh bestttnya.. lama dah xp CH

Adlin Mohamad said...

mmg lama giler x pi sini last masa kyra 3thn kot pastu terus x jejak ke sana ...windu nak posing kat ladang teh ahhaha

salwana nordin @ che'wa said...

Ch..sejuk, bunga dan sayur yg fresh..

paling best buah stoberilah!!!:)

seronok tgk zara dan zareef

Syima ~Mama Kyra~ said...

Kita dah byk kali naik CH..thn lps baru p dgn mak dan adik...kt sini klu bgmbr mmg cantik kan..sama la kita time peknek kan kyra pun mgidam nk mkn stoberi...kekeke

::NureeN:: said...

CH mmg best kan
lain muka adik n kakak.... :)

NzA said...

memang best pergi sana sbb cuacanya nyaman w.pn xsesejuk mcm dulu2.....

~MommyAqilMedina~ said...

Seronoknyaaa..suka tengok semua gamabr sebab dah lama gile tak pergi cameron highlands..terubat rindu..huhuhu

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016