CH 2014| Jom petik buah stroberi..^_^

Satu lg aktiviti menarik yg smpat mama buat dgn anak2 di CH dua minggu lepas..first time bwk budak2 ni cari dan petik stroberi sndiri..zareef mmg peminat tegar buah ni..so die mmg eksited sungguhlah masuk kebun strobei kan..zara plak mana mkn buah..tp still, eksited nk tolong petik..hehehehe..mula2 bwk diorng ke Opah's Strawberry Farm..tgk online ramai sgt suggest tpt ni sbb ada scone n muffin super sedap..tapiiiiii..malanya waktu kami smpai dh terlwat sket dah..dh tgh hari, maka segala makanan sedap2 sudah licin disambar orang..buah strobei plak tak byk yg merah2 dah katanya, maka bergeraklah kitorng ke tpt lain..haiiii..jgn smpai kecur air liur bby mama sudahlah ye tak dpt makan scone n muffin kat sane..=p

So gerak ke depan sket, jumpe plak 'Abang Stawberry Farm'..katanye byk lagi stok buah stroberi kat pokok...so proceed jekla..kat cni minimum petik buah kena 500g dgn harga rm20..kira murah jugaklah kan..


Mama n anak2..muka masing2 eksited nk petih stroberi ye..hihi

Di pintu masuk Abang Strawberry Farm

Sblm mula memtik, leh baca pesanan ringkas di bunting ni dulu..cara2 betul utk memetik buah stroberi..digalakkan memberi salam pada pokok terlebih dulu ye..hihi

Buah stroberi masak ranum..gerammmmm tgk..=p

Memulakan aktiviti


Mula2 kena ajar pastu dh pndai2 sndiri dah..=)

Adik mmg kena guide lah kan..tkt hancur pokok stroberi tu dikerjakan..ngeeeee


Posing2 skettttt...=p

Yg gantung2 kat atas ni pon byk..papa tolong amik plak

Rambang mata tgk buah merah2..tp kitorng aim yg besar2 n berupa cantik jek..kikikii




Okkk..siap dahhh..tepat2 500g kitorng petik

Sblm balik, layan eskrem n koko stroberi dulu..dua2 sedapppp..tp kat cni takde makanan2 cam scone muffin sume tu yek..minum2 jek ada

Gaya dua beradik


Sblm balik, spat beli dua bekas coklat kat cni..mmg mama ngan zareef jeklah yg jadik tukang perabeh stroberi tu kan..nyum3x...nikmatttt..hehehehehe..mkn ngn coklat rasa manislah sket buah tu kan..^_^

4 comments:

mamaarifakeem said...

Waaaah bestnyer.... pndai pula dua beradik tu menolong... alahai.. terus rasa nk terjah juga.. tp belum ada kesempatan..huu..

Nad MamaZN said...

bestnya...xpenah petik sndri buah stoberi ni :)

Adlin Mohamad said...

makan kat sana rasa freshnya kan kalau bawa turun kl berair dah ..

Syima ~Mama Kyra~ said...

lama dah x mkn stoberi..bila tgk teringin pula..hehehe..tp kat CH dah x brp sejuk kan..cantik lak tgk bju zara..mcm snow white ;-)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016