Demi pasemboq padang kota..^_^

Sambung sket citer kat penang arituh..kali ni pi penang mmg takdelah niat nk jalan2 cari makan puas2 macam last time ke penang tahun 2012 dulu..tahun 2012 tuh macam2 nk try antaranya nasi kandar line clear, sup hameed, cendol teochew,pasembor padang kota ngan mee udang sg dua...=p..wlpon pergi kali ni ngan keadaan berbadan dua, tapi nafsu makan terkawal lagi..hahaahha...cumanyaaaaaaa..time nak balik ke kuantan tuhlah boleh plak tetiba terasa nak gak makan pasemboq padang kota ni..ikutkan kami dah tak plan nak masuk pulau lagi sebab hari nak balik tu kuar dari umah kakak mama pon dh petang..then ke butterworth lagi jalan2 cari jeruk so ikutkan mmg dh terlmbat nk gerak balik..tp tuhla..puas smpai maghrib tu papa google mane area kat butterworth or bukit mertajam yg ada pasemboq tapi tak jumpa..so last2 papa kate masuk jekla pulau..karang dah balik kuantan dok mengidam susah plak kan...hahahahaha..tq papa!!!! ^_^


Nyum3..dinner yg amat memuaskan hati malam tuh..pasemboq rm20 just nice makan dua org..amik sket2 jek termasuk ketam sekor..kuah die mmg sedappppp..then coconut milkshake tu pon best gak..mmg suka order kalau dtg padang kota nih..=)

Demi pasemboq padang kota..kol 10pm baru hegeh2 gerak dari pulau..dgn harapan nnti tak ngences di kemudian hari...=p

Papa order gak char kuey tiaw n abc..tapi char kuey tiaw cni taklah sesedap sg dua katenye..hihi


So kesimpulannya sempatlah dua kali kami masuk pulau time ke penang arituh..smpat gak lalu 2nd bridge dua kali  sementara tgh promosi free of charge sepanjang bln March tu kan..hehehehe ..cuma yg tak smpat nk jalan2 area batu feringghi jek.rindu plak suasana pntai n pasar malam kat sana..takpelah, maybe ada rezeki next time leh  ke penang lagi kan..insyaAllah..=)

 

5 comments:

Lynn Hamzah said...

lamanya tak pergi penang...pasemboq tu memang superb...terliur...hahahaha...

Nad MamaZN said...

harap baby tak ngences sbb mama dh dapstkan pasemboq tu hehe..

salwana nordin @ che'wa said...

sedapnyaaaaaaaaaaaa!!!

kt penang apalagi yg best selain makan dan makan dan makan hhheee

Rizziela said...

pasemboq sekarang ni dah mahal kan... x mcm dulu lg

Syima ~Mama Kyra~ said...

pasemboq? Pe tu? seafood ke? 1st time dgr maklum ler bkn food lover :p Al hi dah kakak Lily duk Penang bila2 bole terjah lg mana2 tmpt x sempat p tu..lain la kami takde sedara belah utara..nk ke sana pun tak tahu bile..hehehe

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016