Rumah tepi bendang

Kejakunan orang Johor dapat duduk rumah dekat2 kawasan sawah padi...hahahaha..ni kat area umah kakak mama @ Juru, Penang..depan belakang suma kawasan sawah..kalau kat Johor dpt tgk pokok sawit jek..kikikiki..nway, skang bukan musim padi masak ke menuai sume..bendang tgh kosong tgu utk ditanam semula..cuaca leh tahan panas so duduk dalam umah pon sakan berpeluh..malam mama sorang2 jek asyik tak dpt tido dek kepanasan,..almaklumlah, hormon org mengandung ni mmg panas sokmo kan..kekekekeke


Cantekye pemandangan ni..tu bendang nmpak berair sbb malam sebelum tu hujan lebat..kaler2 putih di kejauhan tu burung bangau sekawanan...serius jakun,..hahahaha

Petang sblm gerak balik tu merasa si Zara main2 kat tepian batas..kakak2 sepupu die bwk jalan..ni btol2 area blakang umah kakak mama..dok luar mmg sedap angin kuat kan

Kanak2 riang ria.. dok syok tgk ikan kecik dlm tuh..^_^


Hehehee..sian boboiboy sorng ni kena tinggal..tp mujur jugaklah mama takut budak ni terjun dlm air jek kalau dia join sekaki..=p


Mamanya kemalasan so takdelah nak mengikut berjalan posing bagai kat tepian bendang tu kan..lagipon bile cuaca panas nak wat ape pon mama tak de mood..balik2 dok depan kipas pastu minum air sejuk berbotol2..ngeeeeee...

 
 

4 comments:

salwana nordin @ che'wa said...

kampung saya pun ada bendang tp saya tak berapa suka ke bendang sbb takut pacat dan ular...eeeuuuwww geli hhhaaaaa

Nad MamaZN said...

zara kecik2 dah merasa lalu batas sawah tu
acik nad ni umo nak 32 pun xpenah merasa lagi merasa lalu atas batas tgh bendang :)

takut pacat! haha

NzA said...

Wahhhhh....mesti sejuk je ptg2 sbb angin brtiup. 2 spesis yg plg akak takut kt sawah ni ialah pacat n lintah...adeh.

~MommyAqilMedina~ said...

Wahh bestnyaa..sangat mendamaikan..aida pon suka duduk kat rumah tepi bendang, kampung husband kat kedah pon belakang rumah, sawah..memang cantik je permandangan..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016