2D1N Stay di Strawberry Park Resort Cameron Highland

Sambung kisah cuti2 singkat di CH..selepas keluar dari kawasan BOH Centre Sg Palas, teruslah memulakan perjalanan utk check-in hotel plak..kuar dari simpang Sg Palas tu kol hampir kol 6pm, tp smpai kat resort kol 7.40pm!!! huhuhu..sedey giler..terperangkap kat jammed punye pasal..ni gara2 pasar malam kat Brinchang tu la kot..time dlm keta dah rase letih n masing2 dah niat smpai hotel jek nk berehat..so sebelum smpai kat pasar malam tuh, papa soh mama keluar jalan kaki sket sorang2 n tapau makan siap2..then habis shopping brg makanan serba sedikit, terus cari papa yg time tuh dh tunggu kat Petronas..hehhehee..jimat masa kan..lagipon nk bawak budak2 n mak mama turun ke pasar malam utk jalan2 mase tuh pon memang tak sesuai..giler padat!! nak jalan pon berselilisih bahu tau..so mama kuar sensorang pon takpelah..

Klaa..kat bawah ni gmbar2 kami kat Strawberry Park resort tuh..banyak jugak gmbar2 ni..layan jekla yek..hihi..kami amik Fresno Suite...means suite dengan dua bilik..breakfast pon inclusive..resort ni letaknye antara Brinchang n Tanah Rata..Dari tepi jalan tu ada signboard ke resort ni so memang jauh ke dalam sket lah letaknye..location strategik utk tpt2 merehat2kan badan n minda..=p


Fresno Suite- Ruang tamu

Master bedroom..kami amik bilik yang ni sebab katil besar king size..muatlah anak beranak bergolek2 kan..=p

Second bedroom untuk nenek..katil n bantal diorang ni memang super comfy n selesa..suka sgt

Ruang rehat kot..kat cni jadik tpt melenjan Zara n Zareef jek akhirnye..eheheheh

Toilet..simple jek..sayang takde bath tub..hihi


Zara yg sedap bersantai2an..

Bilik ni memang agak luaslah..puas Zareef melenjan main bola kat dalam tuh..hahaha

Tengok..dah macam padang bola dah..perabot sume kitorng tepikan sebab nk bagi senang si bujang kecik ni lalu lalang..=p

Makin malam, makin sejuk walaupon w/o kipas n ekon..siap pakai sweater dah masing2..=)


Main golek2 ye adik..

Mamam jagung..


Hee..memang rehat2 dalam bilik je malam tu..dah kepenatan nak merayap ke mana2..esoknye plak, cam biasa kuar gi breakfastlah kan..smbil2 tuh barulah dpt menghayati suasana sebenar resort nih..nyaman jek rasa smbil jalan kaki, smbil menikmati pemandangan..=)


View yang boleh dilihat dari luar bilik kami

Kawasan resort


Biik kitorng kat area belakang sket..so nak gi breafast plak kat main building yg ada lobby..maka berjalan kakilah kite yek..=)

Tadaaaa..kawasan mini fountain yg cantekk..

Wajib posing2 kat cni k!!


Cinta hati saya..^__^


Ni plak block resort yg berhampiran dgn kawasan lobby





By the way, kalau ikutkan kami sepatutnye breakfast di Jim Thompson Terrace Restaurant..tapi disebabkan full house plak cafe pagi tuh, maka bilik kedua dibuka utk breakfast tu..so, takdelah banyak sgt choice kot berbanding kat main cafe kan..tp no big deal la sebenarnye..yg sedia ada tu pon kenyang giler dah kitorng makan..hiihihi


Pinggan pertama jek snap nih..sedap tau pancake ngan sos coklat tuh..=p

Kakak nenek tolong suap

Mama

Adik yg sibuk nak menyuap sendiri..habis kecah..huhu

Pas makan, smbung jalan2 lagi..kat bawah lobby ni ada swimming pool..dalam pool ni utk adults jek..tp sapelah nk swim2 waktu sejuk kan..so memang takde org kat cni..hehehe

Kat luar swimming pool ni ada beranda..so tumpang posing2 lagi sambil tgk pemandangan hutan dara kat luar nun



On the way balik semula ke bilik..posing lagi mane2 tpt yg dirasakan cantik..=p









Ni plak kat bilik..dah siang2 ni baru ada can duduk berehat2 kat beranda kat luar..malam tadi gelap sgt takut nak duduk2 kat cni..hihi





By the way, time jalan2 kat kawasan resort tuh, papa kata die teringat plak kat Kinbalu Pines Resort, Kundasang yg kami pernah stay few years back..bilik or resort memang tak samelah sbb Kinabalu Pines Resort kecik2 jek bilik die..tp kawasan persekitaran tu memang lebih kuranglah..luas..banyak pokok pines, banyak bunga,  kat tempat tinggi atas bukit, nyaman dan cantek!!! aduhaiii..tetibe rindu kat Kundasang plak jadinye..!!! hihihi..


6 comments:

mama tisya said...

luas biliknye tp syg tkde bathtub kn

mama_umar_maryam said...

nyaman kali dong!heheehe...rindu kundasang ye..apelagiii...

Nad @ MamaZN said...

dh cam terasa sejuk2 naik Ch ni
alahai, bile la dpt jejak lagi ni, papazakwan uitt..!=p
proposal asek tak approved jek!

etiey.com said...

besar biliknya. kemain seronok budak berdua tu kan

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

bestnyer lepak sini, lom pernah duk lg situ..
aritu kan kite pegi tak sempat jelajah betul2 sana.. mencikkk!!
tanak pegi dh time skul oliday.. ;-p

zailamohamad said...

cantiknya pemandangna kat situ..teringin nak pergi lagi

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016