Bukit Bendera, Penang - Pt 1

Aktiviti cuti sekolah minggu lepas..seperti yang dijangka, time ke Penang harituh mmg tak smpat nak berjalan2 sakan ke pulau..hhehehe....mklumlah, smpai rumah kakak mama pon dah pagi2 buta hari ahad tuh..then isnin spai rabu papa kerja kan..so hari ahad tu jekla smpat menjelajah pulau je pon..awal2 mama dah request ngan papa kali ni nak bawa anak2 ke Bukit Bendera..saja bwk diorng naik train laju n amik angin bukit kan..=)

Nway, buat mama ni dah kali kedua naik bukit bendera sbnrnya..tp masa first time dulu mama naik ngan Zara yg masih baby + nenek + cousin2 mama jek..tk smpat pon menjelajah kawasan time tuh sbb malas dek berbby kecik..hihihi..so kali ni anak2 dah besar kan..so puas jugakla dok jalan2 n bergmbar sana sini..kikikiki

So layan jekla gmbar2 posing mama, anak2 n anak buah kat cni..ada 2 org anak kakak mama follow sekali..gmbar sebelum naik train adalah tidak ada disebabkan gmbar2 ada dlm tab mama yg rosak tuh..wuwuwuwu...ohhh..sebelum lupa, nak share harga tiket dulu..harga biasa utk adult ialah rm8/person dan kids umur 4 tahun ke atas rm5..tapi time kami dtg ni ada diskaun smpai next year rasanya so dapat harga adult rm5/person dan kids rm3..zareef foc...berbaloi2..hihihi..tp nk dpt harga gini kena tunjuk ic dan mykid ye..sbb utk pelancong luar harga mahal lagi..^_^


Kami sefamily..ramai gak org kat kawasan ni so kena amik gmbar cpt2..kakak zara muka masam sbb tak tahan panas..hehe

Zoom skettttt..^_^

Aktiviti meneropong dari atas bukit..nak guna teropong ni just masukkan rm1..tak ingat tahan berapa minit

 

 Antara view dari atas


sambung jalan2..sepanjang area sini ada bendera setiap negeri di malaysia sbnrnya..semestinya budak2 ni mama tempatkan kat bendera johor kan..kami waris sejati JDT...hihihi

Kat cni plak ada mcm few animals kecik..antaranya bird, iguna dan ular..mama malas nak naik tgk2 or amik gmbar so bg adik jekla posing dari jauh..=p

3 sepupu atas kuda batu..nasib tak roboh..,hahahha

Mama papa adik

Sesekali posing berdua..untung bwk anak buah ni sbb leh harap tolong snap2 gmbar..kikiki

One more shot..perut mama mengandung 7 bulan lebih mcm tak nmpak sgt kan..=p

Posing dgn replika Owl plak..kat cni baru bukak Owl Museum tau..antara tarikan terbaru kat Bukit Bendera katanya

Zareef yg happy + sportingggg sgt nak posing2 that day..=)

Di kawasan astaka bukit bendera..kat sini ada tpt makan, owl museum dan pelantar 'Love Lock'


Kami naik dulu ke pelantar Love Lock..leh beli padlock, then tulis or lukis simbol2 dan kata2 cinta pastu kuncikan kat pagar tu..tapi papa mama malas lah nk layan kan..dah tua2 gini..hehehehehe

Bab posing2 jek mama nak..hehehe..ramai org kat sini so dpt posng kat huruf E jek...huruf penuh die L.O.V.E..=)

Budak2 ni plak posing kat huruf V

Cakkk!!!

Sambung lagi jalan..ni kat area replika keretapi lama bukit bendera

 Paksa papa posing plak..=p

Kakak dan bunga..tgk bunga2 gini terbayang2 cameron highland plak..^_^

Dah penat jalan2 kitorng lepak tpt makan plak..budak kecik sorang ni pntnag nmpak mainan gini kan, itu yg diterjahnya dulu

ABC sedap di hari yg panas..

Layan ngan laksa penang...nyum2...ehhh..tapi laksa penang ori mmg cair sket ehh kuahnye..masuk ni dah dua kali makan laksa kat pulau tp kuah die mmg lain sket dari laksa penang kat negeri2 lain..=p


Klaaa..gmbar2 lain smbung tepek kat Part 2 plak..hihihihi
 
 

6 comments:

Amanda Suria said...

seronoknya bawak anak2 jalan kan....SA ni nasib adik tgh dalam pantang kat rumah SA, kalau x memang dah jauh berjalan dah ni...

Nad MamaZN said...

bestnya...
teringin nak p penang...

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

tak sempat jelajah la kat padlock ni..
time saya pi.. panasss sgt..
sampai berdesing telinga nk pitam

takpe,
kena pegi lagi
heheheh

Syima ~Mama Kyra~ said...

Byk jgk tmpt menarik kat sini ek..lum penah lg smpi penang..ntah bila nak p ntah :D

Adlin Mohamad said...

laksa pennag ... sedapnya
padlock igt kat overseas je ada kekekke

~MommyAqilMedina~ said...

Cantik je semua gambar..suka tengok, banyak jugak spot yang menarik untuk bergambar kan..Penang dah maju..hehee

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016