Persediaan masuk ke rumah baru - Pt 2

Salam Isnin kawan2..dah masuk minggu ke-4 mama berblogging sebagai suri rumah..wuwuwuwu..wat masa skang, rasanye masih lom dpt adapt sepenuhnye utk jadi suri rumah sepenuh masa..schedule harian bercelaru lagi..lagi2 hidup tak tetap kan..skjap ada kat kampung, skjap kat kuantan, skjap kat Klang..sndiri pon pening apa nk buat..hehhehee..moga lama kelamaan mama dapat buat jadual harian yg terbaek lah..tunggu hidup stabil sket..stakat ni gak, masih lom dpt panggilan interview dr mana2 comp..haihhhh...kembalilah merasa jerit perih nak carik kerja kan..>_<

So, nak sambung entry Persediaan masuk ke rumah baru- Pt 1 dulu..hmmm..patut tajuk entry kena tukar ni mklumlah rumah tk berapa baru sebenarnye kan..huhuhuhu..nway, kat entry sebelum ni, mama ada tepek gmbar rumah n few shots of ruang rumah yg papa whatsapp kat mama..time tu mama mmg lom tgk umah tu depan mata..so actually gmbar2 dlm entry tu sume gmbar rumah lain sbb finally papa pilih block kuarters yg lain..so kali ni just nk tepek gmbar umah yg betulla..hehehe..alhamdulillah, kalau sebelum ni mama agak sedikit DOWN dgn keadaan rumah yang 'tak berapa baru' tu, after two weeks dh dapat adapt sikit2..lagipon banyak gak yg kami dh smpat bersihkan so wat masa ni mmg  rumah kira agak readylah utk masuk barang2 dr umah Klang pulak nanti..


Inilah die..gmbar rumah yg sebenar..ada rupa asrama tak..hihihihi

Ruang tamu..dah pernah share gmbar ni sblm ni kan.plan ruang ni just nk buat khas utk tetamu dtg jek..tak letak tv kot kat cni

Yang ni pulak kami nk buat ruang makan n ruang rehat utk family..nnti sofa dari umah Klang, kabinet tv sume sumbat kat cnilah..meja makan maybe tk bawak sbb dah ada yg ready stock dlm ni

Dapur kering yg comel..

Ni dapur basah..sempoi jek takde dah kabinet2 atas mcm kat rumah Klang..huhuhuhu

 
Ni plak bilik utama aka master bedroom..luaslah jugak..rasa nk masukkan 2 biji katil dalam ni..satu utk papamama satu utk zarazareef..klu muat, nak masukkan TVsebijik sekali dlm ni..bilik tidur, jadik bilik aktviti keluarga jugak kat tingkat atas..=p


Bilik kedua aka bilik tetamu..Zara dah booked kata ni bilik utk atuk n nenek Pt Raja die..hihi

Bilik ketiga..kecik sket..yg ni Zara kata bilik Nenek Mah (mak mama)..pdai dah dia bahagi2 ruang utk atuk nenek kan..^__^


Hmmm..setakat ni, tu jekla yg betul2 kami dah siap bersihkan..adalah lagi bilik2 kat bwh yg lom buat lagi aka bilik stor, n bilik tetamu kat tingkat bawah..toys room utk anak2 pon tk sure lagi mane nk letak..huhuhu..nway, lupe nk cakap..harini mama bersiaran dari Klang dah..sabtu lepas balik cni sbb nak smbung kemas rumah..papa dh dapat booked truck dah..2 Dec depan kami akan pindahkan sume barang ke Kuantan..nk tau, mase smpai umah sabtu lepas, segenap ruang mama tatap kat umah nih..serius terusssss rasa sedih balik nk tinggalkan Bandar Puteri..T__T..sayangnyeeeee kat umah ni kan lagi2 pasni nk bagi sewa..entah bile dpt duduk cni balik..huhuhu

Takpelah, bile sedih2..rasanye mama kena ingatkan balik tujuan asal mama setuju nk berpindah dulu..semua mama buat utk papa n untuk kepentingan anak2..dioranglah ubat mama bila mama down2 selalu..


InsyaAllah, hati mama akan terubat kat Kuantan bila tgk suami dan anak2 happy mcm ni..=)






p/s: Sorrylah kengkawan eh..bile entry nk pindah umah je mesti ada emo sikit2..huhuhu..

 

9 comments:

Lynn Hamzah said...

rumah tu luas kan...jenuh ler nak mengemas nanti...

~MommyAida~ said...

yela sedih kan Kak Lily kalo dah biasa hidup kat tempat lama...tabahkan hati ye..rumah kuarters ni mmg besar n luas esp master bedroom..mmg bleh tido berempat sekali..hhehehe

Nad @ MamaZN said...

Takpe..biasa la tu..
Lama2 dh bleh adapt
Harap lily hepi2 je nanti...

juelee said...

luas rumah kuarters ni hehe...
bila kita dapat tengok yg tersayang depan mata, insya allah semua will be fine..

Sherwieyna Muzzawer said...

salam.

rumah tu nampak besarlah..memang sesuai sangat kalau duduk dengan family..

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

lama tak jenguk ke sini..luasnya kuarter.puas hati kalau family dtg sesekali kan

nieda said...

Insyaallah semuanya ok2 nanti. Runah kt kuantan tu besar mcm2 aktiviti blh buat

Syima ~Mama Kyra~ said...

Luas rmh ni..mmg puasla zara zareef berkejaran berlarian =)
take yr time..biasala tu mula2 mmg gitu..nnt lama2 schedule dah kembali normal ;)

NzA said...

bila dah smpai brg2 tu nanti mesti lily dh tak sedih..akak pernah tinggal kt kuartes selama 2 thn...mula2 nk masuk rasa sedih sgt2 ttp lama2 rasa seronok...bila nk pindah kluar dr kuaters tu rasa sebak tiba2...Naurah akak lahirkan masa tinggal kt situ.....

Yang penting kita bersama insan tersayang..mrk adalah segalanya buat kita......

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016