Casa del Rio, Melaka..Aktiviti kami

Saki baki pic dan kisah aktiviti2 ringkas mama di hotel Casa del Rio..malam kami smpai tu awal2 papa dah kata ada dinner dgn supplier kol 9pm..so sebelum Maghrib tu smpatlah papa bwk kitorng jenguk jalan2 kat Dataran Pahlawan Megamall..memang takpernah berkesempatan singgah shopping mall ni sebelum ni..konon nk jalan2 jek smbil tapau makan..tp tgk2 takde plak makanan yg menyelerakan nk ditapau..hehehe..last2 tunggu papa balik dinner jek papa kata nk tapaukan sekali..dapatlah rezeki makan Asam Pedas Melaka malam tuh..^__^..

Nway, ni antara gmbar2 kami di Dataran Pahlawa Megamall tuh..sekejapjek kat cni..kol 8 pm dah balik dah sbb papa dah ada temujanjikan..


Mcm biasa, Zara jeklah jadik model tetap mama..=p

Bergambar dgn icon Halloween

Siap pau McD lagi budak ni..suka sgt makan kentang mcd tuh..huhuhu

Zareef sibuk tgk ikan dalam kolam

Tgkla..merata2 die berjalan n berlari..lagsung tk toleh belakang tau..sukati die jek kan

Papa dh malas nk mengejar..nmpak kaunter troli ni terus sumbat si anak bujang masuk kat dalam..hihi

Kakaknye yg dh besar ni nmpak adik dpt troli die pon nak jugakkkk..tak padan dgn size badan..=p

Duduk dlm troli smbil kunyah kentang McD..dua2 pon behave,,hehehe

Sesampainye kat hotel, terus serbu balkoni lagi..tgk pemandangan waktu malam pulak..cantikkkkkkk...

Tetibe terperasan lilin kat balkoni ni dah menyala..alamak..ada org masuk ker?? rupenye mmg ada org buat room service wktu kitorng keluar..diorang pasang lilin kat balkoni and dalam bilik siap kemas sekali..cemeralang!!!...hehehehe

Zara di balkoni..sukalah bekas lilin tuh..cantik

Semetara tgu papa balik..layan dulu kek cheeze choc secret recipe ni

Sambil tu layan kerenah anak2 jek lah kan..heaven!!



Rabu esok nya..pagi2 lagi papa dah keluar sbb ada sesi meeting dan lawatan kat batu berendam..papa kata kalau mama nk breakfast, bwklah anak2 turun kendian sbb pagi tu masing2 pon tgh tido lagi..mula2 mama cam tak yakin jek nk turun bertiga..tp akhirnye digagahkan jugak..dlm kol 9.30 kejut Zara ajak die pi sarapan..tpt duduk leh pilih nk indoor ke outdoor..mama pilih dok kat luar..konon fresh air gitu..kekekekek


Dah nama hotel tepi sungai..layan view sungai jelah yek..^__^

Disebabkan mama cume bertiga je ngan anak2..so takdelah pulun mana amik buffet tu..ni jek yg mama amik..mee goreng utk Zara, nasi lemak utk mama, buah2an+kek n cococrunch utk Zareef..
 Yg ni big breakfast..memang leh order dari menu..sekali dgn pakej breakfastkat cni..tk smpat nkhabis makan sume pon sbb kelam kabut nk naik atas..

Mula2 elok jek anak bujang nilayan coco crunch ..pandai je suap sndiri kan..=)

Mama beranak dua..=p

Ni kakak Zara tolong snap..sibuk mamanye nk posing2 kan..hihi

Tibe2 dok dgr Zareef ketuk2 sudu dlm mangkuk.ntahape seronok sgt ntah..last2 smpai patah sudu tu dibuatnye..wuwuwuwu..dasat jugak anak mama ni


Pas insiden sudu patah..si Zareef taknak makan plak dah..sibuk nk turun dari seat tu pastu main kejar2 dlm restoren ..ok..mama dah malas nk kawal maka jom kite naik bilik..hahaha..smpai bilik kakak Zara dh sibuk2 ajak mandi kolam plak..adehhh..leh ker nk bwk diorang? takpelah..sekali lagi mama gigih jugakla demi anak2 kan..=p


Seblum pi pool, posing2 dua beranak dulu..abaikan klu nmpak perut muncit mama..kekekekeke

Budak ni happy sokmo klu dapat kuar bilik

Puas hati kakak Zara dpt mandi pool!! nway, cantekkkkkan nmpai view dari cni..=)


Smbil2 tu budak2 ni sibuk jugak usha kat sungai ni..banyak kali lah bot river cruise lalu lalang..=p


Muka Zareef tak puas hati sbb die nk tak sabar nk join kakak..tp mama tk bagi lepas lagi..hehehehe

Finally..suka tol si kecik mandi kolam..masalahnye sibuk nk berdiri sndiri tak mau bagi mama pegang..bahay tu zareef..kat cni pool paling cetek pon 0.6meter..still agak dalam bagi die..huhuhu

Kepenatan berendam

Puas hati gamaknye..=D


Jenuh gak ajak budak2 naik dari pool tu tau..dahlah panas terik..Zara pas naik kolam dah sunburn dah..hahahaha..nway, ikutkan diorang tak ready pon nk balik bilik lagi..so kena upah dgn mandi bath tub plak..sakanlah pas berendam kolam smbung dlm tub..kecutlah jari jemari mungil tu sume..=p

Nway, petang tu papa balik lambat..so mama order room service jek utk makan tgh hari..bukan main tamak order macam2..hehehe..tp ok gakla..dari lunch tahan smpai buat minum petang..ohhh..disebabkan program papa habis lmbat, maka supplier siap call hotel mintak extendkan checkout kami..so papa pas balik kerja smpatlah rehat2 sekejap..kol 6pm baru kami check-out..=)


Our lunch..banyak tak.^__^

Desser banoffee pie yg sgt sedap!!! first time mama makan mmg yummehhhhh!!

Bosan2 tunggu papa anak dara sorang ni sibukla nk posing2.. muka dah gelap sket kan sbb sakan berendam dalam swimming pool pagi tuh..bibir pink tak menahan dok tenyeh lip ice tak habis2..kekekekeke




Hero ni plak kejanye meronda bilik sini sana jelah..bilikdah tk cantek dah..dah berselerak yg amat..hehehehe


Klaaa..itu jek kisah kami kat hotel ni..pas check-out tu kitorng terus gerak ke Kuantan plak..daripada bilik cantik, terus kena duduk bilik kecik papa tu pulak kan..nasib anak2 tak compare2..eehehehehehee


 

11 comments:

ieda said...

suke budak2 tu dpt mandi kolam yee lepas penat berjalan2 .. ;)

wahhh menu ala2 western !
memang desert tuu nampak mengiurkan ! .. ;)

mariaariffbaby.com said...

beshnya hotel ni!!!
harus cuba gak ni

Nad @ MamaZN said...

Zara ni mmg suke posing2 kan..? Hihi..

zailamohamad said...

amboi..tetiba teringin nak stay kat sana juga..hahaha macam best jek

Sherwieyna Muzzawer said...

macam biasa adik beradik ni sentiasa mengeramkan.aksi2 diorang ni sentiasa comel gitu..

Adlin ✿ Mama Of 3K ✿ said...

kalau kyreen ni sure tonggang terbalik food atas meja mmg kena ada papa sekali hehehe

best swimmng adik badik ni ..

~MommyAida~ said...

bestnyaa hotel ni..makanan nampak heaven sangattt..Pool pn nmpk besh...haih mesti duduk hotel ni kalo dtg Melaka..heheee

Syima ~Mama Kyra~ said...

kami dah byk kali ke melaka..tp x penah sggh kat dataran pahlawan megamall..kekeke

besar hotel ni..sonok bdk2 tu mandi pool =D

LYAfrina said...

seronoknyer bercuti...
wowwwww..adik & kakak pakai sedondon..so sweet

LiLy @ MaMaQiStInA said...

wah..sedapnye menu² tu semua...
Cantik pemandangan waktu malam hotel ni...

Deq's Qienz said...

bestnya gi jenjalan..hamboii kemain dia gan reben tuh..kiut aihh..hikhik

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016