Minum petang sempoi di Kluang Rail Coffee

Stori last week nih..minggu lepas time cuti raya haji kan kitorng extend stay kat kampung kan..ari isnin tu, ada emergency case pulak (malas nk citer ape masalahnye) tp menyebabkan mama n papa kena gerak ke umah abang mama kat Kluang utk amik barang..ikutkan plan nk gerak pas Zuhur..tp sebab papa sibuk tolong pak mentua repair umah, so last2 pas Asar baru gerak..dh smapi ke sana, tetibe teringinnnnn nak makan roti bakar kat Kluang Rail Coffee yg femes tuh..saje gedik nak membuncitkan perut padahal bukan tgh lapar pon..ekekekeke

Nway, smpai sana dlm kol 5 lebih..dah nak tutup pon (tutup kol 6pm) maka makanan2 sampingan cam nasi lemak bungkus, kuih muih sume dah takde..takpelah..mama pon mmg teringin nak makan roti bakar jek..orde roti bakar bulat tu 3 set kongsi anak beranak..air papa jek order kopi susu..mama dah ada bekalan air lain so malas nk order2 dah..=p


Zara di kedai kopi..dah tak ramai sgt org sbb dah petang kot

Hahahaa..sempoi je kan minum petang kitorng..mmg datang nak pekena roti bakar ni semata2..=p

Air order segelas, kopi o pahit..mama tk layan sgt pahit2 ni..hihihi..nway, tu papa muka serius sbb tgh jawab panggilan tepon dr tpt kerja..kakak plak tgh peluk2 adik yg baru bangkit tido..

Selain makan kat situ, smpat tapau jugak nk bawak pergi umah abang mama


Hahaha..tu jekla gmbar minum petang kami..actually ni kali kedua kami makan2 kat cni..wlupon kedai ni kecik je takde menu2 berat lain macam nasi2 ke mee ke apa..tp suke jek dtg lepak cni minum2 n pulun roti bakar yg sedap tuh..=p..sambil2 tu leh usha keretapi lalu kan..maklumlah, orang jakun tak pernah lagi naik keretapi (ehhh..lrt ngan komuter pernah lah jugak..hihihi)..

Hmmm..petang tu mood Zara baik utk pose sana sini..so layan jekla gmbar anak2 kat Kluang Rail Station ni yek..=)

 Kakak Zara posing





Adik dah datang menjoinkan diri..time mood baik mmg si kakak suke btol peluk si adik..=p

Budak baru bangun tido

Ntah ape yg dioran usha gamaknye..hehehhe

Adik pelik tgk muka gedik kakak ker??

Posing lagi..actually Zara nk tunggu keretapi lalu tp petang tu dah takde keretapi plak..

Ape yg sonok sgt ntah

Lagi aksi anak2..


Last but not least..yg ni gmbar anak2 ngan cousin diorang kat umah abang mama..once in a blue moon jek mama dtg bertandang kat umah abang mama ni..selalunye jumpe kat kampung jek..kekekeke




 

7 comments:

Nad @ MamaZN said...

Nmpk sedap je roti bakar tu..

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Kakak zara makin pandai posing..Sweet jer dua beradik ni..suke tgk..^^

Adlin ✿ Mama Of 3K ✿ said...

x pernah lagi ke sini kalau pi bp x pernah singgah lagi hehhe ..
kakak zara next year dah skol kan ..
makin pandai posing2 ni

Sherwieyna Muzzawer said...

Alahai sedapnyaaa roti bakar tu..

Ibu Lala said...

hye salam kenal...

Sue said...

dulu kat tesco ampang ade kluang station ni. now tak sure ade lagi ke tak ekk.. rasa macam da takde je...

amboi kemain lagi kakak posing.. macam model!!

Stephen Chau said...

Salam Sejahtera Kawan Kluang,
Sila menyertai peraduan kami untuk memenangi hadiah pertama wang tunai sebangak RM1000.
Syarikat kami sedang mengadakan " Peraduan Kluang Go Online".
Hanya dua langkah untuk memenangi hadiah yang istimewa bernilai lebih dari
pada RM10,000.
1. Tekan butang "suka" di laman http://www.facebook.com/sokmo.kluang
2. Melayari sokmo.my dan menulis cadangan atau komen untuk kedai yang anda sentiasa mengunjungi. ( Anda boleh menulis dengan Bahasa Inggeris atau Bahasa Melayu atau Bahasa Cina ).
Harap anda boleh berkongsi berita baik ini dengan rakan anda.
Sokongan anda dialu-alukan.
Terima Kasih

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016