Malang tidak barbau- Eksiden di Karak Hway

Hampir 6 tahun duduk berjauhan dengan papa..selama itulah setiap kali nk melepaskan papa balik semula ke tempat kerja buatkan mama rasa susah hati, takut, sedih dan sebagainya..tak kiralah papa balik naik kereta sndiri, or naik bas, tumpang kawan dan sebagainya, tetap perasaan yg sama ada..selalu mama pesan setiap kali smapi terus sms or call supaya mama tak susah hati..dah alhamdulillah, selama ini memang tak pernah ada kejadian yg tak diingini..tapi semalam, dah ketentuan Allah..akdhirnya perkara yg mama takut2kan selama ini jadi jua..huhuhu


Pagi semalam, papa call kata die eksiden di Karak Hway!! Allahuakbar, mujur papa selamat takde apa..kereta jeklah yang teruk sket..pagi semalam papa bertolak dari umah kol 3am..memang baru pas hujan..tp papa kata die takdelah bawak laju mana sbb takutkan jalan licin kan..dalam kol 4 lebih di Karak, tetiba jalan jadi sangat extra licin..tayar tak dapat grip langsung buatkan kereta papa terpusing2 few times sebelum melanggar divider jalan..mujurrrr sgt2 takde kereta lain di belakang menghentam..kalau tak mmg mama tak dapat banyangkan..T__T..pastu kata papa, ada 4 lagi kereta menerima nasib yg sama..total 5 biji kereta terlibat eksiden pagi tuh..yg mama musykil, papa kata tak sampai 2 minit papa eksiden, ada tow truck lalu offer bantuan..hmmm..entah2 ni kerja org tow truck tu sndiri kan..simbah minyak ke apa buat jalan jadi licin...=((

Apepon, papa dah selamat buat police report..utk repair keta claim insurans jekla nnti..kereta skang ada kat bentong..dua minggu baru siap..hmmm..mmg dugaan sungguh..apepon, biarlah kereta teruk..yg penting hero mama tu selamat n sihat adanya..terima kasih ya Allah kerana masih melindungi suamiku..





p/s: Nampak teruk gaklah baghagian depan kereta papa tuh..dah tak nmpak rupa Gen2 dah..wuwuwuw

10 comments:

~MommyAida~ said...

uishh..teruk jugak kan kereta..Alhamdulillah semua selamat...

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Nampak teruk gak keta tu..Alhamduillah hubby lily selamat takde apa²..

Nad @ MamaZN said...

Alhamdulillah papa zarazareef tak apa2..
Teringat plak masa paazakwan eksiden thn lepas, huhu..

Adlin ✿ Mama Of 3K ✿ said...

berderau darah kan bila dapat tau asben xcident ... Alhamdulillah takde apa2 ..Insyallah lepas dok bersama benda2 cam ni dapat di elakkan ..

bila la dapat jumpa lagi kan huhuhu ..

SyaNa said...

nasib la suami awk xde ape2 kan
mmg kite as wife mesti risau kan kalo suami travel ke
semoga Allah lindungi kita semua ye
tabah dgn dugaan ni

Sherwieyna Muzzawer said...

Ya Allah nampak teruk je kereta tu.. nasib baik asben awak selamat itu yg paling penting,syukur..

Salina@IbuAqil said...

Ya Allah!!!
Malang x berbau sis..
Sabar yer..

NzA said...

syukur Alhamdulillah suami lily xapa2....kalau tgk kereta tu rosak teruk.......

mamalieyna said...

Allahuakhbar.. nasib takde pape kt suami lily..

mmg susah hati stp kali suami keluar kemana2, tmbh2 jauh perjalanan, lg lh risau..huU~

etiey.com said...

Alhamdulillh xda apa apa. Mmg byk dgr cerita yg org truck buat kerja jht letak mjnyak tu

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016