Dinner + Aktiviti main pasir..

Cerita genap seminggu lepas nih..hehehe..Jumaat malam lepas saja ajak papa dinner tepi laut..time tuh dah seminggu 'berkampung' kat bilik papa..so dh weken ajakla papa jalan2 jauh sikit kan..leh hilangkan bosan n amik angin segar sikit..=p..n kalau dah malam2 nih, tepi laut mane lagi yg meriah kat Kuantan kalau  bukan Teluk Cempedak kan..port org Kuantan berakitivi ujung minggu..hihihi

Nway, tak ingat nama restoren tempat kitorng dinner malam tuh..rasa setiap kali ke TC pon asyik terpergi kat restoren yg sama jek..hehehe..tp mmg syoklah kan kalau makan2 tepi laut nih..sedap jek smbil makan smbil di'tampar' angin sepoi2 bahasa..=)


Budak ni mula2 tak mau duduk diam sbb sibuk mengejar kucing..so nk bagi diam kasi dia layan you tube upin ipin..wuwuwuwu..

Sian..mama n papa tak ada tab bagai..maka layan jekla kat skrin kecik henpon tu yek..>_<

Adik konker tepon mama, si kakak konker tepon papa plak..sama2 tgk upin ipin..hehehe

Geng ADAM..

Geng HAWA plak..=p

Menu papa..nasi goreng USA

Nasi goreng ayam utk mama..

Mi sup sihat utk anak2..hehehee

Zareef yg suka berdikari nak suap makan sndiri..akak die plak yg terlebih manja asyik mama kena suap..wuwuwu


Lepas makan, masa untuk jalan2..ingatkan saja nk cuci2 mata kat gerai2 jualan yg ada kat TC tu je tapi rupa2nye si papa dah sibuk bawak anak2 kat tepi laut..bukan main suka si Zareef n Zara dapat jejak kaki atas pasir..mama nmpak dh tak tercakap ape dah..malam2 main pasir..alahai anak2...huhu..


Suke btol budak ni melenjan atas pasir..doklah berjalan atas bawah tak henti2..

Yg si kakak pon tak kurang happynye..sama jek perangai dua beradik..=)

Dok syok berjalan..si papa n mama kena jadik bodyguard..sorang jaga hujung cni..sorang jaga hujung sana..tkt si kecik merayap ntah ke mana2..=p



 Ramai lagi budak2 lain main pasir sama malam tuh..tu yg lagi sonok Zareef ke sana sini..die kan suka berkawan..hihi

 Penat dah..rehat jap

TC yang meriah malam tuh..

Sebelum balik si kakak smpat pau beli buih sabun ni..mmg mainan fevret die kan..layanlah die main jap kat cni

Adik yg non stop berlari sana sini...haihhh..ada papa rileklah sket mama dari mengejar die kan..=p


p/s: Dah hampir dua minggu kat sini..perasaan mama? bercampur baur..dah start suka dah ngan environment kat sini tp sesekali rindu dengan rumah kat Bandar Puteri tuh..kalah kakak Zara tau..die pon dh lupakan Jusco sume tu..mama nye plak yg teringat2..kekekekeke



 

7 comments:

zailamohamad said...

zaila memang xbg sangat anak2 layan game dalam handset, cukuplah dengan tengk Tv sahaja..geram kalau ada game ni makan minum semua tak nak..pastu dok bergaduh berebut nak main..so penyelesaian terbaik, memang tak bagi sangat diorang pegang handset/ beli segala jenis tab ni:P

tengok gambar makanan terus melaporrrr

Nad @ MamaZN said...

Pasni ajak papa p try mkn kt tanjung lumpor ye zarazareef! =)
Kalu rindu jusco, nnt jln2 kat east coast mall plak =)

~MommyAida~ said...

Wahh happenningnya TC time malam2 kan..ramai budak2 main pasir kat situ..mesti Zara Zareef happy..makanan pun menyelerakan..hihihi

@>--ummi zahra--<@ said...

wah..seronoknye dapat gi jalan2..lame nye tak bawak zahra gi jalan2 mkn angin..tunggu adik die kluar lah..

Sherwieyna Muzzawer said...

Tak tahan tengok gambar si kecik tu posing dekat pasir..comel sangat..hehehe

ieda said...

oh lily dah pindah ke ktn ye ..
dik area ktn dimana ??

akak rasa macam sekejap je masa berlalu , tgk zareef dah besar dah .. ;)

mama_umar_maryam said...

wahh amik angin pantai ;)..inshaaAllah family inlaws zt akan buat rombongan ke Kuanatan 8/12 nih,sepupu apai bertunang dgn org situ..kot2la blh jmpe kan ;)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016