Kepeningan mama beranak TIGA..ehh??

Ya betul..minggu ni mama sudah bertukar status menjadi mama beranak TIGA..mana tambah lagi sorang?? hehehe..sebenarnya sejak cuti sekolah lepas anak sulung abang mama duduk ngan nenek dia..so minggu ni, mak mama insist nak datang rumah sbb nak tolong kemas n packing2 barang, maka anak buah mama tu pon ikut sama..umur nak masuk 8 tahun next year..boboy plak tuh..maka leh tahan lasaklah..seharian kat umah rasanye asyik naik jek darah mama dok menjerit kat budak2 bertiga dalam umah ni..mklumlah, Zara bila tmbah geng lagi sorang, kejap melasak main..kejap2 menjerit gaduh..lom lagi si adik yg mmg sedia lasak kan..kekekekeke

Aritu lagilah.ari Selasa bwk mak mama n budak2 shopping barang dapur dan lain2 kat Carefour Bukit Rimau..start dr makan tgh hari tuh dah pening dah...rasenye orang yg tengok pon serabut ngan mama beranak TIGA nih..apa taknye;

Time makan- Yang si kakak n abang Ikhwan (anak buah) mula2 ok lagi time ni..si adik plak diam skjap pastu sibuk merengek tkmau dok highchair..nk bagi dia diam mama pon bagilah nset bukak yoututbe upin ipin..bile dh bukak nset, mulalah sorang2 berebut nk tgk..pastu gaduh2 sbb si adik nk tekan yg ni, yang lagi dua nak tekan yg tuh..aduh2x..lepas tu sudah makan, dua kakak n abang dah sibuk berlarian nk main mainan goyang2 yg kat depan KFC tuh..nasib si adik ralit tgk nset lagi..=p

Time shopping- Yang si kakak sibuk mintak mainan baru..si abang tgh best org meronda sibuk plak nk pi toilet nk membuang, yg kecik plak kecoh nk turun dari troli..sekali lg nk bagi diam, bagi si kecik tgk youtube, belikan mainan si kakak then nenek jaga diorang sementara mama kuar balik cr toilet utk si abang. pastu, masuk balik...yg si kakak n abang dah sibuk berkejaran sana sini dalam Carefour..siap main nyorok2 ok..menjerit2 mama ngan nenek dok suruh diorang diam..wuwuwuwuwu

Time nak bayar- Si kakak bleh plak dah berlarian ke hulu hilir..huhuhu..yg si kecik dh takleh bersabar..rupe2nye nk turun troli sbb nak tolak troli tu sendiri..T__T..nasiblah si kakak tu pndai patah balik ke kaunter cashier tpt mama bayar..free2 jek kena marah ngan mama time tu kan

Time nak minum rehat- hahahha..pas shopping (lama gak dekat 2 jam)..mama ngan nenek dh naik smput dah..itupon tkleh berehat lagi..tiga2 dah sibuk berebut nak main kat game arcade..bile nk bawak ke tpt minum, si kecik dok menangis2 meronta2 siap baring2 atas lantai tanda protes..adehhhh pening mama dik..pastu nmpak troli, dok smbung aktiviti tolak troli semula..n sekali lagi, mama n nenek kena jerit2 kat si kakak n abang spy minum dulu tk payah sibuk nk main kat arcade tu lama2..>_<

Haaaa..pening tak..hahahahaha..macam2 ragam budak bertiga tu tau..terbayang2 cmnerlah akan2 dtg kalu mama mmg dah beranak TIGA sendiri..terus mama rasa mmg patut sangat dok sebumbung ngan papa cepat2..yekla, klu ada org lelaki oklah sikit kan leh jugak tolong tgkkan anak2 time kite beli barang2..ni ada mama ngan neneknye aje, mmg tak terlayan..=p..

Nway, bawah ni gambar2 time outing kat Carefour arituh..time makan je mama sempat amik gmbar..time lain dh tak tersempat nk bwk kuar kamera dah..huhu..nway, kitorng dine in kat KFC, nenek yg sibuk nk belanja sbb katanye Zara n abg Ikhwan rajin belajar Iqra n matematik..=p


 Our meal..

Kakak Zara tk sabar2 nk mamam

Adik dah pndai tadah tangan nak berdoa sebelum makan..=)

Nilah die anak keTIGA mama..hehehe..abng Ikhwan

Mama beranak TIGA..=p

Zara ngan nenek..awat nmpak Zara lagi besar dr nenek eh...hehehee

Nilah mainan goyang2 depan KFC tuh..lom apa2 sibuk nak main kan..budak2 lah katakan..wuwuwuwu

Adik syok layan youtube

Ni time kitorng lepas shopping..geng boboiboy sibuk main game kereta..adik eksyen je lebih tu, tk masuk token pon..dok tarik die dari bendalah nilah yg die smpai baring2 atas lantai memprotes tuh..T_T



p/s1: Entry suka2 sekadar luahan perasaan..orang yg ade anak 3,4, 5 pon agaknye tak kecoh pening macam mama kan..=p

p/s2: Semalam 28 Nov tak teringat adik dah pon genap setahun 9 bulan..Tiga bulan je lagi nk cecah umur dua tahun..klu time anak first dulu, Zara masuk 2 tahun je mmg mama n papa dh start merancang menambah anak..tapi kali ni rasenye insyaAllah nk extend lagi setahun kot..hihihi (tp kalau dh ditakdirkan dapat lg awal, takdelah kami menolak..rezeki kan di tangan Allah..=) )

 

7 comments:

mamalieyna said...

hehehehe... mmg kecoh kalau en suami takde disisi, kalau ada org lelaki, takla rasa terbeban sgt..faham tu..

oooh jom kita, anak ke3 plak..hehe~

zailamohamad said...

macam tulah apa yang zaila rasa hari2..tambah pula hak dalam perut ni sekali kadang2 mengeras..tapi lama-lama jadi biasa dah..marah anak depan orang tu dah biasa dah..hahaha

Nad @ MamaZN said...

Hihi. Happening! Kene tebalkan muke je time mrh dorg kan, sbb org tgk =)

Adlin ✿ Mama Of 3K ✿ said...

hahahha baru tau kan .. kita yg ada asben pun haru biru dengan peel si kyreen ..dah leh tambah tu jadi mak beranak tiga cam kita hehehhe

~MommyAida~ said...

Hehe..kalo aida pon tak ter handle rasanya bile beranak tiga ni..beranak satu pn dah kelam kabut, apatah lagi tiga..budak2 kalo dah jumpa geng, mmg melasak sungguh kan Kak Lily..haih..semoga akak tabah menjaga 3org budak bijak ni..hehee

Deq's Qienz said...

Alahaii sabaq yer mama..sy pon trigin nk branak 2 tp blum da rezeki lag..hihii

Sherwieyna Muzzawer said...

Bestnyaaa tengok diorang ni,lepas je makan dapat bermain pula..:)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016