Playland Jusco bertukar ke Playland EC Mall..=)

Gambar aktiviti anak2 hari Sabtu dua minggu lepas @ Kuantan..pagi2 Sabtu tu smpat pegi open kindergarten di Bandar Indera Mahkota..Tadika Little Caliph caw Kuantan..saje je survey..nk daftar tak kot sbb tadika ni jauh gak dari base TUDM..sian Zara kan..dah bulan Nov pon tak daftar2 sekolah lagi..huhuhuhu..nway, rasenye last2 masukkan Zara kat TASKI dlm base ni je kot..biar belajar Iqraq, mengaji n arab pandai2..hihihi..itupon TASKI skang tutup sbb dah cuti sekolah..24 Dec nnti baru leh start daftar semula..wuwuwu

Nway, berbalik pada kisah anak2..lepas ke Bandar Indera Mahkota tu terus pegi  Bandar Kuantan plak..time tu awal lagi kol 11am so decide pegi East Coast Mall..dah lama sbnrnya tak ke sini..kalau waktu 'puncak' memang susah nk dapat parking..tu yg lagi suke gi Berjaya Megamall Ktn je selalunye..=p..kitorng parking kat tingkat atas..masuk2 ke area shopping mall, terus terjumpe ngan Playland nye area..hmmm..Zara Zareef ape lagi..pntang nmpak tpt mainan kan..akan datang, kat sinilah kot port nk bwk budak2 main time2 free..kalau sebelum ni asyik ke Playland Jusco, now kenalah tukar port..>__<


Zareef yg suka naik spesis2 ride mcm nih

Set gym comel..=p

Zara yg pantang dpt main..suka sokmo!!

Adik comel pon tk kurang aksinya..

 


Nway, nak dibandingkan dengan kat Jusco, mmg jauh bezalah playland kat sini..rate mmg lagi murah..tp pilihan mainan tak banyak + kawasan kecik so sekejap je anak2 dah bosan..hehehehe..mujurlah kat luar kawasan ni ada sekali game arcade kan so diorang bertukar arahlah pulak..most permainan kat game arcade ni 1 token/game..mama beli rm5 jek so main jekla seadanye..=p


Ultraman ride..bestnye benda2 ni kat cni sbb selain bendalah ni bergoyang, ada gak skrin yg leh main game skali..=)


Police ride

Fishing ride..ada game ikan sekali..hehehehe


Ni plak school bus ride..

Adik jadi penumpang kakak..

Turn adik main game ikan plak..=p

Main sama2..=)


Kesimpulannya, kira okla at least ada port baru utk anak2 bergembira kan..mujurlah time kat Klang pon mama bukan kaki 'merayap' sangat..balik2 pon Jusco Bkt Tinggi je..dah lama dah tak jalan shopping2 mall lain yg berdekatan..huhu..so rasenya senanglah kot nk adapt kat Kuantan yg tak banyak pilihan nk bershopping mopping or cuci2 mata nih..hihihi


Gambar sampingan..pas bwk anak2 main lepak kat foodcourt minum n makan2..sume kongsi2 jek sbb kenyang lagi sarapan pagi tuh..=p..order chicken chop kongsi 4 orang

ABC yg sedap + blackpepper sauce utk chicken chop di atas

Princess ni smpat pau cd barbie..beli yg tak ori jek 8 citer dalam 1 dvd..=p


p/s: Walau tk banyak pilihan shopping complex best2, tp Kuantan dekat dgn pantai + dkt area TUDM tu pon ada air terjun..so rasenye leh jek cuci2 mata kat sana kan..amik angin fresh terus..hihihihi

 

5 comments:

Adlin ✿ Mama Of 3K ✿ said...

jafi org kuantan dah ni hehehhe ..

Nad @ MamaZN said...

Best la..pantai dgn air terjun, save sket duit, hehe

~MommyAida~ said...

Waahh happynya dapat2 bawak budak2 main kt playland ni..walaupun tak banyak mainan tapi bile budak2 happy, kita pon lega kan...Takpe,nanti kak Lily explore lagi ape yang best kat kuantan ni ye..

nieda said...

yg penting ada port utk anak2

mama_umar_maryam said...

tu diaa..dh jumpe port,hehehe..happy bdk2 tu..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016