Kuantan Pt 2- K.A.M.I di Teluk Chempedak

Sambungan citer Kuantan. Kan kat entry yg sebelum2 ni mama ada sebut plannye nak gi overnite kat Cherating kan sbb nak bwk Zara main pasir pantai. last2 tak jadi pon sbb papa cadangkan overnite kat Kuantan jek. sbbnye hari sabtu tu papa kerja. jumaat jek die cuti. so klu tdo cherating jauh sket die nk ulang alik ke base. makanye, malam kitorng bertolak tu papa gigih surveh cume chalet2 tepi pantai kat area balok smpailah beserah. tp malangnye sume pon fullhouse. lastly, ntah mcm mane trjumpe plak guest house kat area teluk chempedak. so sbb itu jek yg available, papa pon booking satu connecting room utk kitorng n nenek Zara..


Overall, ok lah guest house tu..dpd takde tpt nak tdo kan..ehehehe..so after jalan2 kat EC mall troslah check-in kat sana. Zara mase tu dh terlentok tdo dah. after die bangun tdo about 5.30pm, tros ajak die gi pantai. jarak pntai ngan guest house ni pon tk jauh. leh jalan kaki jek. petang tu just mama, papa n Zara jek yg ke pntai. nenek nak rehat2 kat bilik. si Zara bukan main seronok lagi dpt main pasir n main ombak. sayangnye, die tk mau tukar baju bikini. so layankan jekla mandi ngan main pasir pakai baju gaun..ehehehe



Papan tanda ke Anjung Selesa Guesthouse


Bilik tidur yg serba sederhana..nasib ade aircon so feel2 chalet tk ilanglah..kekeke
Berjalan menuju ke pantai TC

Nice view kan. Zara mcm tk sabar nak mandi laut..=p


Cantik plak tgk TC ni..slalu mcm biasa2 jek..hehehe
Operasi main pasir bermula..mainan korek2 pasir tu mama belikan kat EC mall khas utk Zara..=p


Tercapai gak hasrat nak main pasir pantai ngan Zara..seronok sgt!!


Pas main pasir, masa utk berendam air laut plak..

Minah kecik yg suka sgt dilambung ombak..=p

Seronok layan Zara main air..tp kelakar, pakai baju gaun plak berendam..haha

Tukar turn melayan Zara ngan papa

Syok bukan main budak tecik nih

Sambung main pasir ngan papa plak..kat sini Zara belajar tgk siput..haha..sbb banyak sgt jumpe cengkerang siput kat cni..siap ade isik n bergerak2 lagi..=p

Comel kan..mama pon syok melayan sama..=)




Pas dah puas main air, kitorng pon bergerak balik bilik. after maghrib, tros keluar ke tanjung lumpur utk dinner. dh bajet kali nih nak makan gak kat kedai Ana Ikan Bakar Petai tuh. selalu kalau pergi mama mmg surender sbb ramai sgt org kat sana. kali ni bernasib baik sbb gi awal sket so senang cari tpt duduk. tp tak lame lepas tuh ramai gak yg beratur tunggu tpt kosong. mama pon musykil apsal kedai ni ramai sgt orang..rase next time klu ramai sgt mama pon dh malas nak makan kat cni..yekla, tunggu makanan pon lame gile. smpai last2 sotong goreng tepung kitorng tapau jek sbb wktu smpai, nasi sume pon dh habis makan..huhu



Zara ready nak kuar makan

Zara yg sgt manja ngan papa kali ni. suke tgk gelagat 2 beranak kesayangan mama ni..=)
Lala 3 rasa yg sedap. smpai kembung perut meratah lala nih..heheh


Lauk2 sampingan yg awal2 dh habis sbb lama sangat nak tunggu main dishes smpai..=p

Ikan merah bakar..mama mula2 tknak makan sbb bau petai kuat sgt (mama mmg tak makan petai). tp after cicah ngan kuah asam tuh ok sket rase die..=p

Sotong goreng tepung yg terpaksa ditapau jek akhirnya..hihi



After makan, dah dekat kol 10pm. kalau kat TC tuh, kire malam masih mudalah..hehehe..so ajak nenek gi jalan2 tepi laut. smbil tu smpat ronda2 dekat area pasar2 jualan tuh..nenek siap shopping tudung lagi. mama plak just belikan Zara sandal bertumit baru..hihi. cute jek sandal tu siap kuar lampu2 bile dipijak..=p. after that, kitorg just gi minum2 kat gerai TC tu, then tros balik bilik lepas tuh

Abaikan mama yg serabai tuh yek..tudung pon tk matching..hehe

Masa ni tgh tunggu nenek pilih tudung..Zara bergaya ngan sandal baru..

Selain amik angin laut, smpat gak melayan anak dara ni main slide kat playground tuh..sonot bukan mainlah die..


Gmbar gelap tk nmpak dh laut kat belakang..=p
Last pic of the day..saat yg paling mama suka..masa bergurau senda satu family sebelum tido..hehe (ehh..tipulah. lps golek2 atas katil ni bukan zara nk tdo pon. layan die tgk tv smpai dekal kol 2 pagi..kekekeke)


Okeyla..cukup dulu stakat ni..nanti2 smbung lagi k citer kuantan..

15 comments:

mama_umar_maryam said...

lily,mcm terase2 je angin pantai TC tu kt sini,hik3,ok jugak dpt guest house tu,yg penting utk tdo malam selesa je kan..

ita cutevirus said...

sweetnyer la kan dpat bercuti bersama keluarga... huhuhuuhu... da namanyer cuti.. mana² tempat pon full..

Izan Ishak said...

seronoknya suasana main pasir tu... happy je tgk zara dgn gaunnya. tak takut langsung dia ye!

Dilla Ady said...

waaa....jeles skali lagi tgk gambar2 nih sume...seronoknye korang bercutiiii....

Diamilikku said...

waaaa jelesnya..walaupun pegi santai2 je di saat hubby bekerja tetap terasa keseronokannya...huhuhu..kite nih tak dapat pun lagi nak bawak anak2 pi cuti2 pantai camtu

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

comellah gaun zahra yg pakai gi ana ikan bakar petai tu.
norly pun xmakan petai, tp, ikan bakar dia sedaplah, walopon ada bau petai..hehehe

nza said...

sempat jerrr lily g coti2 ye....kak nza gak la dok trperap kt umah dok tunggu anak2 pergi blk tuisyen...hu.hu.hu....

Nana said...

wah beznye mandi laut, zara mandi pakai dress tak sempat tukar baju ke hehehe..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Wah...Syoknyer tgk Zara main Pasir..Hepi sungguh dia mandi laut..

Lily..Cantiklah dress Zara yg nk kuar dinner tu..Sesuai jer ngan Zara.. :)

Ummi Eisya said...

amboi sukanya zara main air..siap pakai dress lagi tu..hihii..

mamazara pun mesti tumpang sekaki main airkan..

baju zara yang dress malam tu,macam sebiji baju eisya la..dah lama dah beli,tapi eisya pakai sekali je..dia tak suka la..

lily azliyana @ mama zara said...

Zety- hehe..tk dpt lepak cherating, lepak tc pon jadilah kan. guesthouse tu ok jek. cume amenities tklah selengkap hotel or resort kan..=)

Ita- tulah psl. leh lupe ari jumaat cuti umum. so tkde wat sevey hotel awal2 pon..huhu

Izan- minah tu mmg tk takut langsung. siap tertelan air masin pon wat selamba jek..kekekeke

Dilla- ni bukan kategori bercuti..sekadar menghabiskan mase ujung minggu melawat papa Zara kat kuantan nuh..hihi

Kak Su- asalkan kitorng 3 beranak dpt kumpul sesama, kat mana2 pon seronok kak su..=D

lily azliyana @ mama zara said...

Norly- hehe..kite memula tkleh nak makan langsung penangan bau petai tuh..pastu hubby suruh amik bahagian tepi2 + cicah air asam banyak2..barulah leh telan..sedap gak rupenye..=p

Kak Nza- kebetulan jek kak Nza..husbnd kerja..so ajak mak gi kuantan, die nak plak. tu yg berjalan sakan kat sana bwk mak ronda2.hehe

Nana- bukan tk menyempat, tp die taknak..skang die tk suka pakai baju mandi dah..kena beli bikini baru gamaknye..=p

Lily- hehe..cantik ke dress tuh. lame dh beli tapi sbb terbesar ni baru nak pakai (gara2 beli online salah pilih size)

Umi Eisya- konfem tumpang sekaki..bukan setakat sekaki tp sebadan sekali berendam..hehehe..dh mmg niat sebelum pergi tu nak bwk Zara main pasir n berendam air laut..=p

shila ariff said...

wah..sonoknya dia berjalan2 di kuantan..bila nak mai duk kuantan ni??..tak mau transfer sini ke??..huhuhu...

p/s: kedai mkn ana ikan bkr petai tu..mmg sentiasa ramai org..mmg kena pi awal le kalo nak mkn sana...

Cinda... said...

TC .. kenangan terindah... hehehe.. ehem2x..

kakyong said...

bestnya tgk zara main tepi laut...

kami tak penah bawa anak2 g tepi pantai lagi..
sian fikri, dia ingat tasek tu laut...
dlm masa terdekat ni memang kena bawa jugak lah...

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016