Ke birthday party Tisya @ Alamanda

Sabtu lepas, mama, papa n Zara jalan2 ke Alamanda. Tujuan utama nak attend bday party Alya Batrisyia, princess kesayangan Eryn aka mama Tisya nih. Act start kenal Eryn last year mase join contest father's day die. then first time bersua muka mase blogger gathering bulan mac aritu. so, this time, saje nak dtg dgn harapan dpt jumpe lagi ngan kawan2 blogger yg lain..=)

Bday party start around 3pm ++. kitorng smpai awal. 1st jumpe ngan Adlin mama Kyra. mase kitorng start makan pon org lain lom smpai lagi. si Zara plak mane leh duduk diam. awal2 tu dh sibuk ajak papa jalan2. time mama dh nak abeh makan baru 2 beranak ni balik..hehe. klaa..tgk gmbar jek k. tp sorilah, rasenye gmbar Zara lagi banyak dari gmbar bday girl..=p


Happy 3rd Birthday Tisya!!

With Adlin&Kyra, Eryn&Tisha. Mama solo sbb mase nih Zara n papa dok jalan2 ntah ke mane..=p

Terpaksa mintak belon sebijik nak bagi Zara dok diam kat situ..hehe
Sukalah Zara dpt belon..(mama semakin tembam n berjerawat..tesion!!..huhu)

Zara mamam ayam goreng..belon tk lepas dr tangan ye

Mama n Zara lagi
Usha kek bday Tisya..comei sgt kek barbie tuh. cupcakes plak hasil air tangan mama Tisya sndiri. Zara dok sibuk mintak kek tak habis2 bile nmpak cuppies tuh..=p

Bday girl nak tiup lilin..

Potong kek plak..

Zara yg syok dpt cuppies sebijik..hehe

Baru lepas dpt goodies beg dari aunty Eryn. dan2 tu gak die korek ape isik kat dalam..=p
Sonokla die bile dpt pen nih. tros mintak kertas nak menulis..huhu

Sebelum balik, gmbar reramai dl

With Adlin&Kyra, Alycia&Dadam, Mama&Zara..mak2 sibuk posing yg anak2 sume buat hal memasing..=D


Selain dari Adlin&Alycia, jumpe gak ngan kak E-Car, Suziey n kak Ina kat sane. Itupon Suziey n kak Ina mama jumpe mase on the way nak balik dah. diroang baru smpai mase tuh tp smpat gak ajak posing2..hehe
..
With Suziey n kak Ina Momguess. Hero suziey si Aqeel ade ngan ayag die mase tuh
.

.

Apepon, seronok gak dpt attend majlis2 anjuran blogger mcm ni. boleh merapatkan silaturrahim kan. pasni agaknye sape lagi blogger nak ajak gi bday party anak die ek. nak harapkan mama, ntah bile nk wat majlis besar2 smpai jemput kawan blogger..kekeke. nway, sblum end up this entry, layan jek lah gmbar2 lain kami kat Alamanda yek. smpat jalan2 jap after balik dr bday party Tisya tuh
.

.
Sempat singgah kat pusat game keluarga ni melayan Zara main2..hehe
.

game tangkap ikan. syok gak main nih..=p
.
Kat toilet pon nk amik gmbar..hahaha..tkdelah, act suka tgk aksi Zara yg eksited tgk cermin nih..hee
.
Ni plak kat kawasan luar Alamanda..cantik jek view pokok buluh ni kan
.
Zara n Family..=)
.
Finally, Zara dh flat. penat sgtlah gamaknye tuh jalan2 kat Alamanda..

.
.
Kuar alamanda, tros gerak balik. ingat nak singgah tepi tasik putrajaya cuci mate ke ape tp si Zara dh lentok dah. mama pon ikut lentok so papa troslah drive balik shah alam..hehe
.
Ohhh..sbelum tuh, lupe plak. act kan mama story kat atas tadi kan yg mama smpai awal giler ke bday party tuh. so sementara tgu org len smpai jalan2 kat area panggung wayang kat sane (TGV ker, mama tak pasti). tgk2 punyelah ramai org. rupe2nye, ade artis wat promo. nak tau sape??
*
*
*
*
*
*
*
Lisa Surihani tgh promo citer lagenda budak setan. gmbar ni papa amik dr jauh jek. tk kuasa nak menyempit kat depan tuh..hehe (mmg sweet sgtlah Lisa nih)

22 comments:

[-suziey-] said...

hiks..lawak je bila ingt cara kt berjmpa..haha..masing2 klam kabut nk balik n pegi..hehe...bestnye zara dpt mkn cuppies tu..huhu

lily azliyana @ mama zara said...

suziey- haha..yg lagi lawak tu dalam kelam kabut korang dh lambat, smpat lagi ajak posing2..nasib baik bday girl lom balik lagi..=p

firahadifa said...

owh..lisa buat promo ker kat situ?? patut ar susah dapat parking....

next time jumpe kite ambik gamba jerk!

shila ariff said...

wah..byknya cuppies...sonok tgk besday party tuh..hazim punya lps rayo..org lain duk ber'mood' rayo time tuh..huhuhuhu...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Bsetlah..dpt lg jumpa ngan kwn2 alam maya..Klu kita yg dok jauh kat JB nih..mmg susahlah nk jumpa kan..hukhuk..
Cantik Pic Lily sefamily tuh..cantik jek viewnyer.. ;)

ita cutevirus said...

sedihnyer la tak dapat join... encik hubby kene bertugas... huhuhuhuu... sedeynyer....

Diamilikku said...

bestnya hai dapat join jumpa blogger2 nih...kak su duk utara nih sorang2 je lah rasanya..hehehe

Adlin a.k.a Kyra MomS said...

hahah lily kita paling awal sampai..ok gak leh makan puas2 hehehe...lin dtg awal sbb nk kejar lisa la..last2 penuh dpt take pic dr jauh je ...

mama zharfan said...

best dpt attend bday party tisya ni..me dpt tgk pic +baca entry ajerlah :)

mama tisya said...

bila plak nama tisya ada NUR:-p

anyway tq ye sudi dtg busday tisya..tq gk bg adiah

lily azliyana @ mama zara said...

Afida- yela..kitorng mula2 tak tau. saje jenjalan kat sane tgk2 ade die plak..hehe

Shila- ok ape lepas raya. mood seronok2 lagi..=p

Lily- teringin nak jumpe kawan2 blogger kat jb plak..entah bile gamaknye kan..hehe

Ita- oo..hubby ita kena kerja ek. klu tk leh jumpe sembang2 kan..

lily azliyana @ mama zara said...

KakSu- nxt time kak su dtg kl lagi lehla set jumpe..hee

Adlin- ohh..mmg dah taula ek ade lisa kat sane..kite baru tau mase tuh...hehe

mamaZharfan- nak wat cmnerkan..orh jauh cmner nak dtg..=p

mamaTisya- opsss..silap tulis ek..sori2x..nanti kite betulkan balik kat entry tuh..>_<

Dilla Ady said...

canteknye gambar lily sekeluarga kt depan deretan buluh tu...sejuk jek mate tgk..

comel la kek barbie tu ye..

nza said...

meriahnya besdy party tu....

Ummi Eisya said...

meriah tul besday party tisya tu..bestkan dapat jumpa kawanw blog ni..syer2 cerita

Nana said...

bez nye korang dapat jumpe balik pas gahtering aritu kan
hehe ingat lagi lily penah cakap segan & malu2 masa mula2 nk join gath tp skang sebab memasing dah beramah mesra kt blog & fb so seme dah tak segan2 & mcm dah banyak kali jumpe je kan hehe

nieda said...

Happy birthday Tisha..sweet Zara ni, happy je dia

maya amir said...

meriah..meriah.. dpt cup cakes lagik..bestnye... sure zara enjoy kan:)

intanmaria said...

yelah..jelesnya dapat gether2 kan..
kita arituh pun ada 2 invitation from blogger
but almaklumla..dok nun kat selatan..
pulak tuh sedara ada keja kahwin..so kena dahulukan la sedara dulu kan..

bila la kita dapat join party macam ni?

ps: cantik la new layuot blog u..really kemas! two thumbs!
_________________________
http://mariaariffbaby.com

yatie chomeyl said...

best kan bila dpt jumpa kwn2 blogger. i ni bila la agaknya dpt arrange utk jumpa dgn kwn2 blogger jugak

Cinda... said...

amcam blogger JB takde ke nak wat cam nie.. huhuhu.. nak join gak nie.. hehehhe

kakyong said...

best nya gather2,,
blogger ipoh xde ke yg buat kenduri/makan2... ekekeee..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016