Kuantan Pt 4- Last day jalan2 Kuantan

Hehe..nak citer pasal gi melawat papa kat Kuantan pon makan masa 4 hari kan. nak wat cmner, mase mengupdate blog amatlah terhad skang ni. dapat update sehari satu entry pon dh kire ok ye tak..=p

So, nak smbung citer last day kat Kuantan hari Ahad tu. mula2 plan nak rehat2 jek kat bilik smentara tunggu papa balik kerja. bas balik shah alam papa dah beli kol 4.30pm petang ahad. tp tak sangka dh siang tu papa msg die kata kerja dah siap awal. then die ajak jalan2 tgk kapal kat tpt kerja die. sebelum kuar bilik, mama n nenek pon packinglah barang siap2 n tukar baju sume. tibe2 last minit papa call ajak gi air terjun sg pandan plak. die pesan suruh bawakkan baju salin Zara sume.yang mama ni, sbb dh packing barang n tukar baju, amik keputusan taknak mandi air terjun. biarlah papa n Zara jek yg berendam..mama malas nak kumbah2 balik beg..hehehe


Inilah salah satu kapal yg papa kena jaga..jet pejuang TUDM aka pesawat HAWK..opss..papa bukan pilot tp juruteranya aje..

Alang2 dh smpai, amik peluang posing ngan kapal ni. mcm orang jakun je kan..hehehe

Mama n papa..=)

Nenek kat kawasan lapangan terbang TUDM


Zara & the HAWK..hehehe
.
.

After singgah tgk kapal, baru gerak ke air terjun Sg Pandan tuh..act ni kali kedua mama n Zara gi air terjun ni. masa first time dulu mmg berendam sepuas hatilah. kali ni cuci mata smbil bwk nenek jalan2 jek. Nway, nmpak air kat situ macam dh kurang. maybe sbb lame tk hujan kot. aritu mase last pergi kawasan cetek kat belah depan tu penuh gak ngan air. kali ni banyak pasir tersadai jek..

Zara dh tak sabar2 nak gi jalan siap bwk bakul mainan die lagi..hehehe

Smpat tgk monyet comel ni sblum masuk kawasan air terjun. Zara kan pencinta binatang..=p

Yeay..smpai dh kawasan air terjun..

Tpt fevret Zara..slide kat children's pool..

Tgk la lagak Zara ni. berani jek naik slide air ni menyongsang arah..huhu

Mandi kolam dewasa ngan papa plak..sukalah die main air..mama telan air liur jek tgk diorang berendam..huhu

Sementara tunggu papa n Zara berendam, mama jalan2 ngan nenek. bwk nenek naik jambatan gantung ni..heheh

Dpt gak amik gmbar atas jambatan nih. mase 1st pergi dulu kamera tertinggal dlm beg kat kolam bawah

Tukar port ke kawasan batu2 ni plak..nyaman jek dpt amik udara dalam utan..=)

Cantik kan air terjun belakang mama tuh

Zara yg happy..

Papa n Zara smbung berendam. mama smbung telan air liur lagi tgk diornag main air..huhu..padan muka sape suruh malas kumbah beg cari baju...=p


Dalam kol 2 lebih mcm tu kitorng pon bergerak balik. singgah semula base tudm utk semyang n angkut2 beg sume. dekat kol 4pm baru kuar semula cari makan..pastu tros tunggu bas balik shah alam. kitorng tak naik bas kat bandar kuantan pon. kebetulan dekat2 base tudm ni ade tpt tunggu bas ekspress...so senangla sket kan tak payah berebut2 gi bandar..tepat kol 5pm bas pon smpai..nasib baik Zara tak menangis wktu babai2 ngan papa. yekla, 3 hari kat Kuantan tu Zara mmg manja giler ngan papa. risau lh jugak die melalak wkt nak balik kan. alhamdulillah, sume dipermudahkan. dalam bas petang tu pon Zara eksited semacam asyik ajak mama 'borak2'. time dh smpai genting sempah barulah die tdo smpai ke shah alam..

Nak balik dah time nih..=(
Sementara tunggu bas, budak ni pon main2 dulu kat bangku tu..

Manja2 lagi ngan papa..=)

Our ZARA..=D

Last pic of the day. gambar kami dalam bas..=p


Ok..habis dah citer mama ttg misi melawat papa kat Kuantan ni. bile2 kite gi tpt papa lagi k Zara..rasenye lepas ni dah berani kot naik bas berdua ngan Zara..=)
.
.
p/s: hari ni mama half day. kitorng nak balik kampung. papa pon dh smpai shah alam sejak semalam lagi. sabtu ni pakcik pada papa kahwin. maka, kenalah 'rewang' kat sana kan..mesti cuti yg memenatkan kali ni..huu

13 comments:

ita cutevirus said...

lily,
sronok kan sungai pandan?? huhuhuh... ita ingat kalo nak gi sane, nak terjah lagi skali sg pandan tu...

oowwwhh... naik bas ek... best tak naik bas?? ita da lame tak naik bas... kihkihkihkih...

this week ita pon balik kg.. sok half day.. kazen suami kawen...

Naddiea said...

lily,bestnyer dpt amik pic ngan kapal tudm..jeles neh..hehe

Cinda... said...

dah on the balik kg ke nie? kg kat mane? Melaka ke? hehehe..

bestnye mandi air terjun.. huhu.. jeles2x..

intanmaria said...

huhuhuhu..sukanya zara main air!
kita dah lama wei tak mandi air terjun ni..

dah macam jakun gak la ni..
:P
_______________________________
http://mariaariffbaby.com

shila ariff said...

selamat bercuti n merewang2...:)

mama_umar_maryam said...

cuti klu merewang kenduri mmg penat,tp sonok kumpul rmi2 dgn famili =)

Dilla Ady said...

zara da okeh eh lily...da ilang ke ngamuk2 die tu? camne lily wat kasi ilang? kongsi ar tips..

tgk cam die behave jek duk dalam bas..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Manja betul Zara ngan papa.. ;)

**Selamat Bercuti..& merewang..!

Nana said...

hehe lily..bukan lily jek jakun kita pon sama..asal dapat peluang masuk dalam hanger sure nk amek gambo ngan helikopter hahahah..dah tu..ingat senang ke nk amek gambo ngan jet/heli tu kan?bukannye orang luar bole senang2 masuk
sama la kita...en somi bukan la pilot tukang repair heli tu jek

lily azliyana @ mama zara said...

ita- haha..ok jek sbnrnya naik bas. tp selama ni kite yg takut nak bayangkan handle Zara sorang2 dlm bas tuh..tp tgk gaya die nih, nxt time lehlah naik bas lagi..behave jek die..=p

kak naddiea- 19 jun ni ade hari terbuka tudm kuantan. lehla amik gbar ngan kapal2 diorang. tp, mase tu akak pon agaknye dh deliver bby kan..hehehe

Cinda- melaka tu tpt belajar. kitorng laki bini asal batu pahat johor. sorang rengit, sorang pt raja..=)

Maria- sebelum deliver, amikla kesempatan terjah air terjun. karang dh ade bby kecik lagilah tk merasa nak ke air terjun kan. yekla, nk bwk bby kecik masuk kaw hutan mcm tk berapa elok plak..=)

Shila- thanx Shila..=D

lily azliyana @ mama zara said...

Zety- yg paling sonot jumpe family dh tentulah en hubby. famili belah die kan..hehehe

Dilla- nape dilla. now acha pon suka ngamuk2 ker. Zara dh kurang ngamuk dh skang..agaknye makin besar perangai die pon ubah sndiri. lagipon skang die dh makin ok kat taska. tu yg mood die pon baik jek kot..hehe

Lily- tulaa..kali ni jumpe bukan main manja die ngan papanye..=)

Nana- hahaha..btol2x..bukan sng nak tgk dr dekat so terpaksa tebalkan muka menjakunkan diri..=p

nza said...

dekat ke sg pandan tu dr kuantan lily...biasa kalu OTW kami singgah mkn kt pantai balok jerrr

Ummi Dania Yasmine said...

Best Best!!!

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016