Suamiku tukang urut..

Tapiiiiiii…

Tukang urut untuk bini tersayang jekla..hehehehe..act petang semalam demam mama bertmbah teruk. Papa ajak gi klinik tp mama tk mau sbb mama demam jek pon. Batuk selsema sume takde. So after makan just beli panadol kat farmasi n troslah balik.

Pastu kan mama ade cakap kat entry INI yg mama macam demam urat kan sbb abeh sendi2 satu badan sakit. Mmg nek kena berurut tp malangnya no tepon makcik tukang urut yg selalu mama pergi tu dh ilang (gara2 nset mama kena samun aritu). So terpaksalah tanye nombor tu kat orang2 lain n last2 dekat maghrib baru dapat. Tp nk berurut kat sane mmg tk smpat sbb selalu kena tepon booked dl awal2 pastu kebetulan malam tadi papa dh kena gerak balik ke kuantan. Tu yg akhirnya papa yg mengalah jadik tukang urut mama..

Alhamdulillah, berkesan gak hasil urutan papa tu. Wlupon cincai mengurut pakai bam gamat panas, tp kurang sume sakit sendi2 mama. Just urut bahagian belakang kat dada, tengkuk, bahu, pinggang n bahagian kaki jek. Pastu papa paksa mama selubung ngan selimut. Kol 9pm lebih papa kejut soh makan ubat then mama sambung tdo. Yg sadisnye, sepatutnye mama antar papa kat bus stand malam tadi tp sbb tak larat, akhirnya papa mintak tolong kawan die antarkan. Nasib ade kawan yg boleh mintak tolong kan..huhu

Nway, arini demam beransur kebah. But mama still gi kerja berbekalkan panadol n tak lupe air milo 3in1 mama..rase lebih ok nak buat kerja hari ni sbb sakit2 badan sume dah ilang. Thanks papa!!!..=)


P/s1: papa dh selamat smpai kuantan kol 2.30am pagi tadi. Sian die malam tadi tak terlayan langsung. Baju sume papa packing sndiri..huhu

7 comments:

Yan said...

hubby memahami tu.. awak tgh sakit..ape2pun get well soon yer

lily azliyana @ mama zara said...

Yan- thanks yan..dh semakin ok dah pon ni..=)

[-suziey-] said...

HUHU..touchingp lak...bestnye hubby yg memahami..n caring yek..hehe..soo sweet...hope skang dh semakin sembuh la lily yek

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Mmg bestlah dpt hubby yg caring..
Memahami situasi isteri yg x sihat..

Hope..Lily cepat sembuh yer..!!

shila ariff said...

wah..ada tukang urut free..best tu..huhuhu..sesekali asben urut wife..pe salahnya..huhuhu..marriage is sharing...

nza said...

urutan penuh kasih syg...tu yg penting....

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

kesianya lily..hope cepat sembuh..kalu demam urat ni lagi parah dr demam biasa kan?

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016