Kuantan Pt 1- Jalan2 di EC Mall

Alhamdulillah, mama, Zara n nenek dh selamat balik ke shah alam semalam. naik bas gak. nasib baiklah Zara tk meragam dalam bas kan. cume next time kalau mama rajin nak naik bas lagi kenalah beli single seat utk Zara. sbb kali ni papa yg belikan tiket, n die dh lupe kot anak dara die dh membesar ngan jayanye so just beli tiket utk mama n nenek. akibatnye, hampir2 cramp gakla lutut mama ni memangku Zara sepanjang perjalanan..hehehe
.
Nway, khamis malam aritu kitorng gerak kol 11.30pm dari shah alam. smpai kuantan hampir 4am. nasib baik ade kawan papa yg sedang berkursus 6 bulan kat penang, so adalah bilik kosong utk nenek Zara tumpang rehat. mama n Zara?? mestilah berada di sisi papa kan...kat bilik die yg leh tahan 'semak' tuh..=p (kali ni mmg tk smpat nk tolong kemas bilik papa sbb asyik berjalan)

.

So, jumaat siang tu after Zara bangun tido just jalan2 kat EC mall jek. kuar pon dh tgh hari. after makan kat Noodle Station, papa tros kuar gi semayang Jumaat. sementara tu kitorng ronda2 lah cuci mata kat EC mall..ni 1st time nenek ke sini. last time nenek ke Kuantan dulu, EC mall ni lom wujud lagi..hehe




Aksi Zara dlm keta on the way ke bandar Kuantan


Singgah makan di Noodle Station

Mama+papa=Zara..=)

Zara yg dh tak sbr2 nak makan di saat mama sibuk nak posing amik gmbar..=p

My mum aka nenek Zara

Zara yg sangat2 manja ngan papa kali nih..=)

Nenek n Zara
My Zara..

Ronda2 shopping mall. Zara tetibe ralit tgk gmbar baby dlm frame..=p

Zara yg jakun main ngan cermin..hehe
Penat ronda2 bagi anak dara ni rehat2 dulu..

Smbung ronda ke Parkson pula..smpat smbar dress baru utk anak dara kesayangan..=) (nmpak tk gmbar Zara yg sibuk berlari ke arah mama tuh..hihi)


.
.
Act, kat EC mall aritu mama secara tak sengaja dh pon berjumpa dengan pengganti kedua mama. thanx to papa yg dok rajin survey kat kedai dlm EC mall tuh masa mama tgh pilih dress utk Zara..papa kata ni kira hadiah jugakla utk bday mama arituh..wlupon dpt yg murah jek, tp dah kira bersyukur sgt2..suka smpai ke telinga..hehehe
.
*
.
*.
*
.
*
.
*.
*
.
*
.
haha..itulah die pengganti kedua mama..aritu ingatkan tk nak beli kamera lain kan wat sementara wktu nih. tp papa dah tak tahan tgk mama yg asyik merungut susah amik gmbar guna nset SE tuh. pastu ingat klu ade rezki lebih nak smbar SLR sebenarnya. tapi itulah..dasar orang tak reti sabar..nak tunggu duit cukup beli SLR ntah bile. so papa kate beli jekla terus mase tuh. but suka sgt sbb mmg MURAH GILE harga die..lebih kurang ngan kamera mama yg lama cume megapixel byk sket. accesories pon lengkap siap ngan free memory kad. klu tgk ngan harga die, mmg berbaloi2lah..rase murah sbb nak habiskan stok kot. sbb tgk mmg tinggal warna silver, tkde kaler lain. =D. so pasni lehla amik gmbar Zara sepuas hati mcm dulu..yeyey!!!

19 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Wah..dpt kamera baru yer..pas nih bertambah lah koleksi gmbr Zara..

Lily..Nampaknyer Zara mmg dh x sabar nk ada adik tu..cian tgk dia tgk gmbr baby tuh..hehehe.. ;)

ita cutevirus said...

bestnyer dapat kamera baru... pas nie leh berjimba² ngan zama & kamera kat JJ bukit raja kan??? eehehe... ehh??? zara tgk gambar baby?? zara nak baby ke??? huhuhuhu...

Nana said...

wah dapat ganti kamera yg ilang ritu ek..
beznye zara jenjalan kt tempah papa dia ek heheh

mama tisya said...

gmbr zara yg 1st tu nmpk tembam ke die kembungkn pipi die...

wah dh dpt pengganti..lps ni sakan la zara posing,mama nk klik..klik...

best kn LUMIX...i like :)

Dilla Ady said...

suke tgk mase gambar zara kusyuk tgk gambar baby tu..agaknye die terpikir nk bwk balik satu kot..but the real one..hihihi..

bez ar lily pasni...leh bergambar sakan ngn zara pasni..

shila ariff said...

wah..sukanya dia udah dapat kamera baru..huhuhu...jaga kamera baru tu bebaik ok!!!..

p/s: zara ralit tgk gmbr baby tu, actually tak sabar nak dpt adik tu!!..moga dimurahkan rezeki ye...amin..

nza said...

sronok la dpt pengganti...xde kamera mcm ilang separuh nyawakn...hr tu suami kak nza ada gak bw 2 kamera digital kak nza..hu.hu.hu...rasa kehilangan...

lily azliyana @ mama zara said...

lily- mmg selalu amik gmbar sakan ngan Zara..sbb tu rase tak best jek bile tkde kamera..hehehe

Ita- hahaha..perasan kan kitorng mmg suka merayap kat jj bkt raja..itu jekla tpt paling dekat n best rasenye nak bawa Zara sorang2..=p

Nana- kite mmg suke kuantan. so bile ade mase mcm ni mmg suke jekla dpt ke sana..suke gi pantai die..hehe

mamaTisya- hee..nmpak tembam ek. ye kot. die tgh senyum smbil kemam bibir. tu yg nampak lagi tembam..n yup..Lumix mmg besttttt..=)

lily azliyana @ mama zara said...

Dilla- hee..insyaAllah, klu ade rezki leh lah Zara dpt baby betul2..=p

Shila- harap2 mcm tulah. tp ade gak terpikir risau Zara tk ready nak ber'adik'..hehe

kakNza- betul tu kak Nza. wlu kamera biasa pon tp sgt bermakna utk sy..asalkan dpt amik gmbar anak n family dh cukup best dah...kekeke

mama_umar_maryam said...

akhirnyee kamera baruu..yeay!! tibe2 rase heppy jugak 4 u ;)

YatieJay said...

Seramnya memikirkan nak bawak budak besar Naufal/Zara naik bas dan long distance lak tu. Tapi Zara memg good girl la sebab behave kan? Akak tak dapat bayangkan kalau si Naufal yg naik bas long distance mcm tu. Silap2 akak menangis sepanjang perjalanan. Tak pun mintak tukar tempat dengan driver bas...hahaaa...

lily azliyana @ mama zara said...

Zety- hahaha..kamera biasa jek tp hati dh berbunga2 sbb leh amik gmbar Zara cam biasa semula..=p

kak Yatie- saye pon dl selalu pk mcm tuh..tp suprisingly each time sy risau psl Zara, at the end die ok jek sbnrnya..mama die yg psiko terlampau2..hehe

nadnye said...

seronoknya, camera baru..
pss kami pun ke Pekan dan kuantan cuti lepas

Ummi Eisya said...

lahai..cutenya dia..lily,pergi kuantan,tak sempat kita nak jumpa kan..kita pun ade gak pergi ECM ni..tapi pergi hari sabtu..

dah dapat kamera baru,bestkan..leh amik pic zara bebanyak..

Diamilikku said...

murah ke?? berapa harga?? kak su pun duk survey nak beli kamera nih...huhuhuhu

Cinda... said...

ilang ngantuk tgk gambo2 zara nie.. comel & gud girl sgt2 bertuah tol mama & papa dia..

smuge terus membeso sbg anak yg solehah & berjaya kpd agama bangsa & negara.. cewah!!..

:) p/s: bestnye laptop vaio,bile la kite nak dpt gak nie..

Nowwa Fitri said...

Waaa..camera baru...huish rindunya Kuantan...tahun ni belum lepak Kuantan lagi...

E.L.I.Z.A said...

ouhhh papa zara duk kuantan ekk..nenek zara tu mmg duk ngan lily ke macamane leh ikut? nasib la zara x wat hal dlm bas ek..kalu tak, mahu 1 bas dgr suara dia :P

wowieee kamera baru laaa...nk sambar jgk la sebijik ehehhe

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

wah!dah dpt kamera baru rupanya.
syoklah pasneh amik gambaw zara.br puas ye tak?
norly ni, masih setia dgn kamera henpon jek.norly ni tak reti jaga barang.cukuplah satu enset yg pelbagai fungsi ni.kalo kena jaga enfon n kamera, mahu cicir dibuatnya.hehehe

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016