Hasil kerja malam tadi..=p

Huuu..malam tadi bersungguh2 gak mama bersengkang mata menggodek blog kesayangan mama nih. ingat guna design template blogger yang baru tuh, kacang goreng jek. upenya banyak lagi kena adjust. sbbnya, sebelum ni mama dah pernah tukar2 kod html tu kot. thats why macam tk kena jek bile mama tukar layout semalam..

Kesimpulannya, hasil kerja keras selama 2-3 jam, dptlah gak merepair sket rupe bentuk blog ni. lom perfect lagi, ade lagi sket2 nak kena adjust..but yang penting..:-

1) Header nampaknye dah berjaya dicentrekan. ni setakat view kat laptop mama. hope view korang pon okla. dpt adjust header ni berdasarkan sikit panduan kat SINI.

2) Iklan nuffnang dah berjaya dimasukkan semula. semalam mase adjust layout abeh iklan sume ilang. (part ni paling susah. naik juling bijik mate dok godek2 html kod tuh..huhu)

3) Background blog pon dh bertukar baru. yg ni mungkin tak kekalla. ikut peredaran mase. bile dh bosan mama tukar lain..hehe

4) Layout setakat ni dah fix. harap nmpak lebih kemas lah dpd blog lame mama


Klu perasan, part yg tak berapa nak perfect ialah part outer n footer. gmbar kat bahagian footer mama tak reti nak centrekan. pastu header pon walau dh centre, tp die macam ke bawah sgtkan . sepatutnye klu nak cantik header kena atas sket. mama dh tak larat nak adjust..klu ade kawan2 yg boleh tolong mama, sila2 lah tinggalkan komen yek..=)



p/s: Berjaya menggodek blog ngan aman sbb kebetulan Zara tdo awal tadi. tp yg malangnye, abeh jek mama godek blog, die leh terjaga plak. tepaksa mama teman die tgk cd kartun dulu. nmpaknye, kol 2am gakla tido pagi nih..huhu

11 comments:

kakyong said...

background cun.. cuma loading jer lambat sket..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Cun dh header tu...
Tp Ke bwh lah skit..
Dari PC lily nih..Loading pon cepat jer.. :)

lily azliyana @ mama zara said...

kak yong- dah repair dh kak yong..now ok kot loading die

lily- itulah. tk tau mane nak adjust kedudukan header tuh...huhu

ninieZUERYANNIE said...

ok dah lily.. dah kembali jelita pon blog ko nih..

shila ariff said...

itu le pasal..mula2 baca tadi kompius gak..dok ngadap blog 2-3 jam..tapi zara tak kacau le plak..mmm..patut le aman..tido rupanya..huhuhu...

Dilla Ady said...

eee...boring la kalu dilla sampai nk kena 2-3 jam ngadap blog...gigih btul la lily...tapi hasilnye mmg cantikkk...

kak mas said...

dari netbook kak mas pun header tu dah cun dah..

lily azliyana @ mama zara said...

Nini- haha..jelita lah sgt..kena touch up2 lagi neh..

Shila- tula psl. Zara mcm paham2 jek mama die tgh semangat nak godek blog. kol 10pm dah tdo..slalu time tulah sibuk ajak teman tgk kartun..hehe

Dilla- kena menggigihkan diri gak sbb smalam mase ubah layout blog jadik kacau bilau. sakit mata smpai tkde mood nak update entry. ni bile dh kembali kemas barulah sedap nk bercerita2..=p

Kak Mas- hehe..oklah klu mcm tu. tinggal nak cari jalan naikkan header la plak..=)

kakyong said...

mama zara,
kakyong rasa kena resize semula header kemudian uploadkan semula..

nza said...

baru bbrapa hari xjengah rumah dh brubah rupa la.....

Nana said...

terer ek bab2 menggodek2 ni klw kita mmg fail hehe

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016