Mama EL hari ini..

Yup..hari ini mama EL lagi..tapiiiii..mama bukan EL sbb Zara tak sihat..or bukan jugak sbb takde orang jaga Zara..this time, mama EL yg diSENGAJAkan..huhuhu..

1st- sbb tension ngan kerja. ari jumaat aritu tu dpt khabar yg tak best pasl kerja mama. hampir sume results kena revised n menyebabkan kerja bakal bertimbun2 n menyusahkan. ingatkan weekend 2 hari dpt release tension n kembali bersedia utk kerja..tp upanye, bangun pagi ni rase terbeban lagi. so saje tambah sehari lagi cuti utk tenangkan otak

2nd- selalu mcm mane tension pon mama gi gak kerja. tp kebetulan arini papa cuti and ada kat umah. so bila papa tanye nak gi kerja tak arini. tros mama cakap..MALAS. papa dh tau dah psl masalah siap smalam dok beria dgr mama membebel2 n citer psl lab. ntah paham ke tidak nasiblah yg penting ade org nak dgr luahan hati ni..=p

sooo..setakat ni still kat umah lagi. jap lagi papa nk bwk kuar kot. but sedang berkira2 either nak antar Zara ke nuseri or tak. kitorng ni biasalah. mmg selalu berat hati nak tinggalkan Zara. td mase die bangun tdo tros rase tk jadik antar ke nuseri. mcm kesian plak. papa cuti, mama 'ponteng' kerja tp anak kena gi skolah..hehe...so tgklah mcm mane nanti..


p/s: jgn ikut gaya kerja mama ni. mama mmg mcm ni..selamba jek nak EL ke ape. nk wat cmner kan. dpd gi kerja sakit hati tgk muka bos, sakit hati tgk results, baik mama cuti jek (hahaha..alasannnnnn)

13 comments:

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

norly lak MC aineh, tp xgi klinik lagi.
ekceli, mlm td dah gi klinik sbb kena gatal2, tp pg ni makin merenyam pulak.plan nk gi klinik semula, takut effect bb...
kalo malas kang, EL sajork...hikhik

p/s: selamat kluar dating ye!!

[-suziey-] said...

oooo EL yg disengajakan yek..report sama bos..ekeekek:p

kt dulu masa keje private pn suka EL..bila mals or tension je ponteng..hehe..sbb xde monitoring performance..tp sejakkeje pos ni ade performance monitoring..have to la..xleh slalu ponteng..kena cuti proper plan..hiks:D

ita cutevirus said...

kalo diikutkan ati, ita pon nak EL ari ni... bukan sebab keje.. sebab ngantuk... ahahahahha

Ummi Aisyah said...

`dpd gi kerja sakit hati tgk muka bos, sakit hati tgk results, baik mama cuti jek '~~heheh ayat tu yang best tu..sabau yek puan lily selagi kita bekerja makan gaji,camtu le..nak tak nak terpaksa ngadap gak masalah yang same.

Cinda... said...

kalo cuti byk ok gak EL el nie.. kalo takde cane?huhhu.. terpakse la g keje tp men2 .. bace blogs, men FB dll..

hehehhee.. kije jugak tu kan?? hehehe

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Xpe..Cuti tenang kan minda & fikiran..hehe.. :)

ibu emy efy eqy said...

sesekali nak berehat tak salah...

hari ni akak pun cuti sebab aqil dan afiq demam. akak tak larat nak jaga sorang-sorang maka cutilah kami laki bini. tentu marah member2 kat sekolah sbb kena ganti kelas kami...

Ain said...

kalau kita cuti mesti tak sampai hati nak anto anak ke nursery....

kesian kat dorang kan....

Izan Ishak said...

yelah...kalau izan jadi lily pun mesti amik EL je. tp mmg kesian plak nak tinggal zara kat nurseri, mama n papa pi dating ye~

Ummi Eisya said...

gitu la lily,dah namanya keje makan gaji..sabar jela..syukur sebab mmasih mempunyai pekerjaan utk besarkan zara..

Sha@Mama Tina said...

hahaha...ingatkan zara tak sihat rupanya mama dia tension . takpelah..dah tension kan..nak wat camner

Dilla Ady said...

takpe lily....everyone has his bad day kan...mmg boring kan kalu stress keje nih..

shila ariff said...

wah..semlm aku pun EL gak..tapi pasal hazim tak sihat...

p/s: sabor je le lily..takde terpikir nak cari kejo lain ke??..masuk gov gak ke??

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016