Jam cantik!!

Ahad malam lepas seblum papa balik Kuantan smpat lagi jalan2 cari makan kat Plaza Alam Central. tgh pusing2 kat sana, tetibe tersinggah kat booth jual2 jam. nmpak jam tanganUpin Ipin. Papa tros tergerak nak beli utk Zara sbb sejak 2 menjak ni Zara suka sgt mintak pakai jam tangan papa yg besar gabak tuh. Bile tanye harga, cume rm5 jek siap bateri lagi. gile murah kan..hehe..so kitorng pon pilihkan jam tangan kaler purple utk anak dara kesayangan..

Zara suka sgtlah jam tangan tu. jakun sket bile ade benda baru kat lengan die. tak habis2 dok belek jam then puji sndiri "mama, jam cantikkkk.."..=D


My Zara..mase ni baru smpai PAS..

Hehe..tetibe dh ade aksesori kat tangan. sesuai2 jek jam ni ngan tangan comel Zara..=)
Jalan2 ngan jam baru..

Time makan. tak habis2 belek jam lagi k..
Mamaaaa...jam cantikkkk!!!..hehehe

22 comments:

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah bukan main lagik zara suka jam tu ek...tomei2 je macam zara jugak

lily azliyana @ mama zara said...

Anje- haha..jam budak kecik kan..sume pon tomei2x..=p

Nana said...

wah kecik2 dah ada jam sendiri hehehe
damia pon suke pakai jam kita hehe

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

wah!zara dah ade jam. auntie xpenah belikan zara jam lagi.
harapkan jam free dr kfc jek.ekeke

E.L.I.Z.A said...

wowiee jam upin ipin ..

.:: Suhaidah Tan ::. said...

zara..sma cam kak moi mse drjah satu dapt jam untuk hadiah puase penuh hehe..mse bru beli tu asyik nk tgk jew jam tue..kman2 pakai jam hihi..i still remember that memory ^_^

kak mas said...

dia tengah eksaited sangatla tu dpt jam baru.. menyengih jer dia ye :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Zara...skrg jam bape?? hehe.. ;)

Tantek lah jam Zara..aunty pon berkenan nih.. :D

ita cutevirus said...

rm5 je?? murah nyer....
nak sambar utk izzah & iyyad jugak la...
hikhikhik... makan kat restoran mana??? nak gak tau... sedap tak??

shila ariff said...

zara asyik duk tunjuk kat jam tu je...xcited dpt pakai jam...huhuhu..

lily azliyana @ mama zara said...

Nana- sian tgk die pakai jam gabak. belikan lah jam murah sebijik..hehe

Norly- jam rm5 jek bolehlah norly. kang beli mahal2 silap2 rosak gak dikerjakan..=p

Eli- peminat upin ipin tegar ni..kekeke

Momoi- yekla..brg baru mmglah die dok sibuk belek2..hihi

lily azliyana @ mama zara said...

Kak Mas- tau takpe..bukan setakat eksited tp jakun kot..ahahaha

Lily- opssss..mama baru bagi jam lah aunty..die lom smpat ajar lagi cmner nak baca jam tuh..hihi

Ita- murah kan..kitorng pon tk sangka. bajet paling murah pon rm10..hehe..nway, ni makan kat station kopitiam kat PAS tuh..oraitlah foods die..=)

Shila- haha..mmg eksited sungguh lah tu..tp gi taska tak pakaikan sbb takut ilang..=p

amirah said...

hoho....semua suka upin ipin...tok dalang letak mane?hihi

nieda said...

comelnya jam upin ipin..dah lama tak pergi PAS..

YatieJay said...

Dah pukul berapa datuk harimauuuuu?!! Heheee....Aunty berani potong jari, kalau tanya mesti Zara tak tau dah pukul berapa kan? Takpelah...yg penting ada jam!

p/s : baru seminggu tak online, Lily dah tukar template. Lawa gak...

ibu emy efy eqy said...

wow! bukan main bergaya lagi zara dengan jam tangan barunya...

lily azliyana @ mama zara said...

Amirah- tok dalang tak comel budak2 tak ramai minat..kekeke

Nieda- hehe..kitorng time malas jln2 jauh pergi jek jalan kat PAS..sane byk gak tpt makan lagipon..=p

Kak Yatie- haha..kompemla tak reti tgk jam..saje beli suka2 wat aksesori..=p. psl template, lame dh ngidam nak layout mcm ni baru skang ade mase nak tukar..=D

Kak Wa- bergaya dan jakun jugak..hehe

qellissa said...

kecik2 da pandai tgk jam..=)

Dokter faRyn said...

baju dgn skirt zara tu mix and match ke? :)


bestnya zara dapat jam. aina pun nak satu lah. ehehhe.

lily azliyana @ mama zara said...

Qellissa- thanks dtg ziarah sini yek..Zara tuh tau pakai jek..klu tanye jam pukul brape kompemlah fail..mama die tak ajar tgk jam lagi..kekeke

Faryn- mix n match..skirt tu attach skali ngan legging die.klu tak sesuai abaikan jek sbb Zara yg pilih nak pakai sndiri tuh..huhu

Dilla Ady said...

waaa...cantik la warna ungu jam tuh...murah lak tuh..

excited btul ye muka zara dapt jam tuh...suke la..comel..hepi btul die..ralit belek jam..

Ummi Aisyah said...

tu tanda zara nak setting time untuk mama dia g shopping kan zara??heheh..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016