Jimat cermat amalan yang mulia..=)

Malam tadi mama bawak Zara jalan2 lagi gi JJ Bukit Raja..heheh..bile ntah nak tukar tpt dating ngan Zara ni gamaknye. Act, keluar malam tadi pon sebab nak cari bday present utk 'seseorang'. rasenye ramai kawan2 blogger pon dh dapat bday invitation utk hari Sabtu ni kan. InsyaAllah, kalau tkde aral kitorng pon akan turut sama memeriahkan bday party tu nanti.

Nway, Jusco skang mmg tgh sale kan smpai tgh bulan Jun. masuk2 kat area JJ tu dh rambang mata tgk KIKO punye sales. Ingat nak carikan baju basahan utk Zara sehelai dua. mklumlah, tgk 50% less pon dh meroyan dah. tp si Zara plak, bile mama ajak gi tpt baju2 tu tros tarik tangan mama balik. 'tak mau baju, tak mau baju'..huhu..melepaslah mama nak shopping (mama yg lebih, Zara tk ingin baju baru pon..=p ). Act sejak 2 menjak ni si Zara mmg pemilih sungguh2. kalau gi mane2 pon, baju kena bawak extra 2 kali ganda utk bagi die buat pilihan. then kalau nak beli baju, kenala sama2 pilih ngan die. cuba acu kat die. kalau die kata cantik n suka baru beli. ade sekali aritu mama belikan die 2 pasang dress kat Kuantan. pada mama cantek jek dress tu tp kebetulan mase beli Zara tgh jalan2 ngan papa. smpai skang, die tkmau pon pakai baju2 yg mama beli tu tau. sayang sgt. mungkin pasni kalau die dah bosan ngan baju sedia ada baru die nak pakai baju yg 2 helai tuh..=p

Okla. smbung cerita. pas Zara tk mau singgah KIKO nye tpt, mama pon bwk naik tpt2 toys tu plak. pilih2 barang utk bday girl. then mcm biasa, ingat dah beli utk orang, utk Zara pon nak belilah sumthing. konon nak belikan die barbie ker kan. suprisingly, sekali lagi die tk mau. slalu pntang nmpak tpt toy. konpem dok belek2, pegang2 bagi mama psycho nak belikan..hehe

Kesimpulannya, pas belikan bday present tuh, tros ajak Zara gi makan. pas makan, smpat main train pusing2 tu. pastu mama round gak tpt ladies carik suar slack sehelai. naik atas, belikan Zara cd kartun plak. yekla, rugi waktu sale ni tk beli pape langsung..hehee..anak dh berjimat. maknye plak 'gatal' nak kuar duit kan..=p

Utk penutup cerita, layan jekla gmbar tk seberapa nih. bateri kamera kong so tkleh amik gmbar bebanyak semalam..

.

Mcm biasa, muka happy mama bawak jalan2
.
Gmbar wktu makan jek banyak..tp sebelum makan, mesti kena baca doa dulu k..=)
.
Oder fevret makanan Zara. mee ladna n sirap bandung .
Sabar menunggu mama dok suap mee tuh


.
Yg ni die dh bosan. yekla, mana mama tk lambat suap. nak tiup2 bagi sejuk dulu mee tuh. pastuh nak snap gmbar Zara lagi..hehehe
.
Last2 die mintak makan sndiri..hehe
.
After makan, smbung jalan2. nmpak plak game kereta nih..huhu. jenuh mama dok pujuk2 main horse plak biar die cepat2 tinggalkan bendalah nih
.
Ok..janji dikotakan. walaupon mama terpaksa masukkan syiling 50sen x 4 utk bagi Zara main kat horse ni, yg penting Zara puas hati dpt main kan
.
.
Hehe..itu jeklah ceritanye..ohh..pada kawan2 yg gi bday party Tisya esok, kite jumpe kat sana k...=)

8 comments:

shila ariff said...

wah..anak n mama berdating...bestnya jusco ada sale..kat kuantan takde jusco..sedis..kalo pi jusco suka bhagian scarlet..

Ummi Aisyah said...

wah zara sekarang dah pandai pilih baju sidiri yek..

psstt..baju zara pakai tu sama lak ngan baju Aisyah heheh..

lily azliyana @ mama zara said...

Shila- hehe..biaselah. mmg suka sgt dating berdua ngan Zara..ilangkan bosan bile papa takde..tulah, sayang jusco takde kat kuantan kan. patutnye buatlah sebijik kat sana..=p

UmmiAisyah- haha..same ker baju tuh... nway, Zara tgh musim memilih lah ni. bukan stakat gi jalan, nak tdo pon memilih baju..huhu

** atie + aisyah ** said...

amboi... bestnye jalan2... terliur tgk mee tu.. feveret.. yum..yum

mama_umar_maryam said...

jmpe esok zara!! bagusla zara nih, berjaya menghalang mama dr shopping,hahah

lily azliyana @ mama zara said...

Atie- haha..aktiviti mama n Zara di kala kebosanan. tp tula. balik2 pon jalan tpt yg sama jek..=p

Zety- orait..jumpe maryam n umar esok k..=D

nza said...

trkdg kalu kluar shopping kita boleh lupa diri...hi.hi.hi...itulh pompuan sejati....

Dilla Ady said...

waaa zara...same la kite...aunty pun suke giler mee ladna...bleh geng ar pasni..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016