Kuantan Pt 3- Off to Kemaman

Hari Sabtu, pagi2 buta pas subuh tros antar papa ke TUDM base. kan papa kena kerja haritu..lps rehat2 skjap kat bilik papa, baru mama drive semula ke TC. kol 12 tepat mama, nenek n Zara pon check-out dr guesthouse tu. Zara kena paksa bangun sbnrnya so mood die tk berapa nak ok.suruh mandi n pakai baju pon menangis2 bukan main..huhu..

Nway, hari Sabtu tu misi mama ialah bawak nenek ke Kemaman. die nak pergi ada satu kompleks beli belah kat sana nak cari barang. mama mmg 1st timelah drive smpai kemaman ni. nasib baiklah smpai ke tempat yg dituju. kompleks tu ada kat bahagian tingkat bawah bangunan the store kat tgh bandar. kat sana banyak jual baju2, kain2 tudung, batik n buku2/kaset2 agama (inilah benda yg nenek cari sbnrnya. kaset bacaan al-Quran)

Layan jekla gmbar tk seberapa ni. tk byk amik gmbar pon sbb gi beli2 barang jek kan. act balik dr kemaman ingat nak singgah ke pntai cherating tuh. sekali Zara tdo plak. so mama jekla turun amik angin skjap. tk smapi 10 minit pon, pastu tros balik gi base papa.



Gmbar sebelum gi check-out..kat beranda luar bilik


Budak yg moody. suruh pndang kamera pon tk ingin..


Sekitar kawasan Anjung Selesa Guesthouse..

Tak de mood lagi..

Singgah belikan Zara fries kat mcD drive thru TC. tgklah tingkap keta siap sngkut kain tudung wat lindung matahari untk Zara. keta papa tkde window shield..heheh

Smpai kemaman, singgah isi perut dulu. nasi ayam for sume..

Mama n Zara
Kat bawah tulah kompleks yg nenek nak pergi. mama smpat gak nyopping baju raya kat sini..rmbang mata gak dibuatnye..=p

Budak cekci. tk sesuai langsung outfit ni gi jalan kat tganu kn. nasibla budak kecik..hehehe

Macam ni kan lagi sesuai..bertudung litup (smpat melaram skjap tp tk beli pon tudung ni sbnrnya..=p )

Balik dr kemaman, singgah ke cherating. sekadar cuci mata n amik angin sbb Zara tgh tdo..huhu


So malam tu, sekali lagi tumpangkan nenek kat bilik kawan papa. mama pon rehat2 kat sana. bile dh tgh malam br bwk Zara naik bilik papa. Nway, malam tu smpat kuar makan kat area2 tudm tu jek. tak ingat nama kedai tp foods leh tahan sedaplah. kedai pon cantik..
.
.
Opss..gmbar censored. Zara main dlm bath tub kat toilet bilik kawan papa tuh.bukan main suka lagi die. tk puas main kat pntai semalamnye kot
Kat kedai makan. Mama n Zara lagi

Anak dara kesayangan tgh tunggu order smpai
Gmbar papa plak

Air tembikai n meee kungfu yg sedap..=)

Sekali lagi, Zara amik peluang bermanja ngan papa..=)

Cheeky Zara yg dah kenyang..hihi


Ok..pasni smbung lagi citer hari terkahir kat Kuantan..huhu

13 comments:

ita cutevirus said...

cherating cantik sangat kan???

Cinda... said...

wah.. nak p cherating plak pas ni.. hehehe

Diamilikku said...

comel baju first zara tu..seksi..i like...cute je dia pakai kannn

ninieZUERYANNIE said...

oooo zara yg semakin comel!!

Dilla Ady said...

seronotnye tgk korang sekeluarga...bezkan abihkan mase dgn kuarga ujung2 minggu camni gi tempat org..

cantik tul pemandangan kt pantai tuh..btul la..zara nmpk seksi la pakai baju tu...tapi cute...suke la..

shila ariff said...

ooo..mmg cekci si zara ni..tak sesuai masuk tganu pakai gitu...huhuhu...anyway, kalo shila ada masa tu, leh kita jumpa n makan2...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Baju Zara cekci..tp Cantik..
sesuai ngan body dia..
Kita bilalh blh sampai ganu nih..hukhuk..
Cantik lah pantai tuh..
Nampak tenang jer..
Syoklah klu dpt amik angin ptg.. :)

Ummi Aisyah said...

nanti nak kemaman lagi, cakap le yek..best kan cherating.kalu balik kg mesti singgah situ, tapi cuti kali ni tak sempat la..
p/s:pandai lak zara wak muka merajuk yek..

lily azliyana @ mama zara said...

Ita- memang cantik pon..plan asal nak overnite kat one of the chalet area kg cherating tu tp takde rezki kali nih..=)

Cinda- sila2 berhoneymoon kat sana. kitorng ms honeymoon smpat gi impiana cherating. ingat nxt yr nak celebrate aniversary kat sana jugak..=p

Kak Su- haha..sesekali Zara menyeksi. itupon die yg sibuk pilih baju sndiri. klu tk dilayan ngamuk plak karang..hee

Nini- haha..comel ker??

lily azliyana @ mama zara said...

Dilla- sesekali ade peluang bez gak jalan2 mcm nih..tp yg tak bestnye bile dh jalan, duit pon byklah habis..hehe

shila- insyaAllah, nxt time ade rezki leh jumpe makan2. kan shila dh jadi org kuantan skang ni. snglah nak jumpe kan..=p

Lily- mmg bez. ingat nk ajak Zara main pasir lagi tp die tido plak mase tuh. sian nak kejut tkt die penat kan..

UmmiAisyah- hehe..insyaAllah. tp ntah bilelah nak gi kemaman tu lagi..=p

Nana said...

kita tingin nk g cherating xpenah sampai lalu je banyak kali klw nk blk kelantan tu pon dah lama xbalik klate

hehe lawak je tudung tu jadi penahan panas.kita kdg2 klw jalan jauh2 slambe je ltak towel hahaha

Ummi Eisya said...

puas ekh zara dapat berjalan..sampai ke kemaman tu..shopping pun best kan kat situ..

nza said...

jalan sakan tu.....

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016