Outing anak+mak+nenek dara..=p

Salam sume..

Hehe..jarang2 dpt berblogging kat kampung lagi2 wktu weekend mcm ni kan. Act sekejap lagi nak gi umah nenek papa coz pakcik die yg bongsu nak bersanding arini. tp si Zara still tdo lagi so mama mmg dh plan ke sana lewat sket. semalam pon dh ke sana menjenguk n tolong sket2 ape yg patut so tak kisah lah kan.

Nway, ni just nak masukkan gmbar2 yg agak basi sebenarnya. kami bertiga (Zara , mama n nenek) keluar malam Isnin minggu lepas. act tujuan utama nak belikan nenek Zara tiket bas balik kampung batu pahat. jenuh dah ajak die saing sekali ngan mama balik ari khamis tapi die tk mau. nak jugak balik awal. so isnin malam tu mama bwk nenek ke hentian bas sementara bukit jalil cari tiket. not badlah hentian smentara ni. sume lengkap diletak kat sana mcm kaunter tiket, kedai makan, gerai makanan ringan, surau dll. dekat pon dekat ngan shah alam..hehe. nenek beli tiket utk malam selasa esoknye..



Zara yg dh tak sabar2 nak kuar..kuar ni pon dh ptg pas mama balik kerja

Smpai dah bukit jalil. nasib senang jek nak carik hentian sementara ni..hehe

Kawasan kaunter tiket sementara..belikan nenek tiket ke Pontian. senang. bas lalu depan rumah kat rengit tuh..leh tros berhenti tepi jalan jek..=)




Lepas gi beli tiket, ajak nenek semayang n makan kat hentian rehat Awan Besar. konon nak belanja nenek makan Sate Kajang Hj Samuri tu. tapi frust bile tgk kedai diorang tgh renovate. nway, sbb dah berhajat sgt nak makan sate tu, maka mama pon sanggup u-turn kat flyover puchong-kinrara then gi hentian rehat kinrara plak sbb kat sane ade lagi satu kedai sate hj samuri..punyelah smngt nak makan kan. rugi kena byr extra satu tol. dahlah mahal tol Kesas tu..hihi

Abeh semayang n makan dh kol 8.30pm lebih. rase mcm awal lagi so ajak nenek gi jalan kat jj bukit tinggi plak. kebetulan mmg ade benda nak carik. smpai jusco cari parking sume dh almost 9.15pm. tk sangka hari biasa pon penuh jusco tuh..huhu. nway, best jek tgk jusco tgh ada sale..tp sbb dh malam tp dptlah bershopping sakan. sempat temankan nenek cari barang2 die jek. n smpat gak nenek belikan Zara st dress baru..suke2x..=p


Zara yg ceria malam tuh

Sate yg menjadi idaman mama n nenek..haha..mcm biase, campur ayam n daging jek. tk berani cube sate2 lain..

Zara lagi..

Nasi kukus berempah yg diorder nenek. nmpak sgt menyelerakan..

Ingat nak order sama ngan nenek, tp awal2 Zara dah request nak sup. maka, order jekla mi sup kongsi ngan Zara..hehe

Zara sdg sedap menghirup sup

Kat jj bukit tinggi. Nenek tgh sibuk cari barang yg dihajati

Mama plak sibuk suruh Zara posing. lame dh Zara tak posing ngan bantal busuk die. slalu gi mana2 mmg dh tak bwk dah. tapi kali ni ngan nenek, nenek beria suruh bwk takut Zara meragam..hehe


Last but not least, gmbar kat umah. Zara smpat melaram ngan baju baru nenek beli.=)



p/s: Mcm tak cukup gmbar jek kan. tajuk tulis outing anak, mak n nenek dara. tp gmbar sume gmbar anak dara jek. mak dara sibuk amik gmbar. nenek dara plak mmg tk suka nak posing2..kekekeke

8 comments:

YatieJay said...

Pandai betul si anak dara tu posing kat gambar2 yg last tu....anak blogger lah katakan! hahaaa....

Eh...Jusco tengah sale ye? Harus ku terjah jugak!

mama_umar_maryam said...

hehhe,sonok bwk nenek jln2 g jj ye zara..lily,rasenye lily sorg je blm tgalkan address nk pos adiah GA zety tu..nnt btau k =)

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

sonoknya zara jln2 dgn nenek kt JJ.
nenek zahra dah tak bape kuat nak kuar jln2..harapkan dpt manja2 kt umah jek lah.hehehe

Ummi Eisya said...

amboi..pandainya zara posing..cute tul..jalan bawak bantal busuk ye..

Ummiross said...

waa seronoknya zara,sate satu...

shila ariff said...

wah...pandai tul zara ber'posing' ngn baju baru...so sweet...

Nana said...

heheh zara g soping bawa bantal busuk ke hehehe
kita tak penah lg g bukit jalil sejak dia pindah kan kaunter dari pudu ke sana.nak2 amrul tu kan selalu je bali kluang-kl-kluang blom kesempatan lg dia naik kt bukit jalil.klw pudu tu bole la kita anto klw bukit jalil?naik lrt sendiri lah...heheh

Diamilikku said...

eiii zara tak malu..pi shopping bawak bantal busuk..hehehhehe...lily..sweetnya dress yang nenek zara belikan...soft color..i like

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016