Saya nak air milo!!

Huhu..hari ni datang kerja ngn badan yg tak berapa nak sedap. tetibe malam tadi mama demam plak. demam pon bukan demam biasa. lebih pada panas dalam n sakit2 badan. org kate, demam mcm ni panggil 'demam urat'. selalu klu kena mama mmg kena gi berurutlah baru rase lega sket..huhuhu. nway, ari ni kena gak datang kerja sbb ada kerja penting nak buat + ada meeting. so tahankan jeklaa..

ohh..ape kaitan demam ngan air milo plak kan.takdelah..act mama ni spesis pelik sket. mama kalau nak makan ubat, esp panadol yg besar gabak tu, mmg kena makan ngan air milo. dgn air milo jekla mama akan berjaya menelan ubat ngan jayanye. janganlah paksa mama minum ngan air masak, KOMPEM sume yg mama telan kuar balik. terasa2 ubat kat tekak bile telan ngan air masak tuh..so isunye arini, mama terlupe nak bawak milo 3in1 mama pagi tadi. kat pantry tinggal stok nescafe jek. kat kantin tadi pon tk dapat jumpe milo..so smpai ke saat ni lom leh telan ubat lagi..huhu..rase2 kena gak telan ngan air nescafe ni..=(

Klaa..nk breakfast roti (tk lalu sbnrnya tp terpaksa makan sbb nk makan ubat) + makan ubat + smbung buat kerja..hope bertahanlah badan ni smpai petang..


p/s1: Dh lame mama tk demam sbnrnya..mungkin Allah bagi kemudahan sbb mama kan kena jaga Zara sndiri. malam tadi nasib baik papa ade. mama tido dr kol 8pm smpailah 7am pagi tadi..

p/s2: Ni agaknye balasan mama ponteng kerja ari Isnin. wktu badan sihat, tk mau gi kerja. ni badan sakit, kena gak kerja sbb banyak tugasan..sadis kan..=p

8 comments:

Izan Ishak said...

xpelah lily...jgn lupa makan ubat bila jumpa air milo ye~ moga cepat sembuh!

ninieZUERYANNIE said...

get well soon lily..

lily azliyana @ mama zara said...

Izan- huhu..lom jumpe lagi..klu tk tahan sgt telan ngan air nes jekla nmpaknye nih..=)

ninie- thanx nong..

Ummi Eisya said...

hihi..ni mesti kes susah makan ubat..zara ikut tak??moga cepat baik ye lily..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Mmg susahlah nk telan penadol yg besar tu..Klu lily bg hancur dulu..mcm style budak2..hehe..

Moga Lily cepat sembuh yer..!!
Klu dh jumpa milo jgn di lupa mkn ubatnyer.. ;)

Dilla Ady said...

slalu kalu payah sgt nk telan pil nih, dilla suh jek hancurkan pil tu...tp dilla tak suke sbb lagi pahit dan lagi susah nk telan..

kalu lily leh wat camtu, kire tak yah la tunggu milo kan...tak pun, lily suh jek la office boy tolong belikan jap sementara die kuar tuh..

Yan said...

ermm yan tak sure yan boleh tak makan ubat ngan air milo... takut termuntah balik sebab loya ke.. biase air masak jek.. mmg takde masalah nak makan ubat2 nih.. juz ubat zat besi tuk peknen ni jek yg plg susah sekali nak dimakan.. sebab muntah.. ubat tu kuat sangat hawa dia..

** atie + aisyah ** said...

moga cpt sembuh.. byk kan rest ok.. atie pun nak air milo jugak :)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016