Anak kapten yg takut kapal??

First of all, thanx to kawan2 yg wish get well soon kat mama yek..mama tk dapat pon air milo yg dinginkan tu jadinya last2 telan ubat ngan air nescafe jek..so, ni dah kurang sketlah rase sakit2 badan tu..=)

Klaa..smbung citer psl Zara n family. ni kisah hari Ahad lepas yek. Papa ajak gi Hari Terbuka Muzium TUDM kat kl . act kan dalam entry INI mama ada infom pasal hari terbuka TUDM kat kuantan kan..rupenye esoknye tu diorang buat kat TUDM kl plak..cume aktiviti adelah berbeza sket. papa kate yg kat kuantan lagi meriah. yang kat kl tu more to pameran kapal2 terbang tudm yg lame2 jek..hehe

Nway, yg musykilnya..Zara ni punyelah takut ngan kapal2 terbang tu sume. langsung taknak gi dekat. padahal kat hari terbuka ni orang awam diberi peluang untuk masuk n tengok2 isi kapal tu..die leh nanes2 bile mama bwk dtg tgk kapal dekat2. huhuhu..takde peluang la mama nak godek2 ape isi kapal yg ada..pastu ade gak kapal2 kecik or helikopter yg disediakan utk budak2 masuk n main dlm tuh..pon Zara tknak jugak..n bukan setakat kapal yek..gerai2 terbuka yg ade pamerkan part2 dlm kapal, senjata, baju2 askar pon Zara tk mau masuk jugak..tu yg mama cakap kat papa "apelah Zara nih..harap je anak kapten tapi tgk kapal pon takut.."..huhu


Before kuar umah..nmpak hepi jek sbb nak gi jalan..

Pintu masuk ke muzium TUDM..panas terik masa nih
Muzium TUDM kat KL...tapak pameran harituh

Antara kapal2 yg ade..sume kapal2 TUDM yg lame2 nih (nama pon muzium kan)


Smpat bergambar kat sini tp amik dari jauh jek. Zara tk mau langsung dekat ngan kapal2 tuh


Zara n family..=)

Helikopter comel jadi tpt mainan budak2..rugi tol Zara tak mau masuk..huhu

Antara gerai2 yg ade..ramai gak kawan2 papa yg kena bertugas haritu..

See..nanes bila papa ajak masuk gerai2 pameran..haih....

Zara yg monyok + papa yg hepi..=p


Kat luar pon ade pameran gak..tk dpt masuk kapal, mama ngendeng sipi2 jek..itupon Zara dh nak ngamuk2 dah..

Pose depan lambang kebanggaan TUDM

Smpai ke sudah budak ni takde mood..dhla panas terik..takut kapal lagi..mmg spoil btolla outing arituh..=p



p/s: Pelik apsal Zara takut sgt tgk kapal2 terbang ni sume. padahal klu tgk kapalterbang tgh lalu kat udara tu suka plak. dok jerit2 "mama..planeeee...."=p

17 comments:

Ain said...

zara takottt tengok benda yang besor agaknya....

ruginya terlepas pameran kat kuantan hari tue....

danish ngan hubby minat sangat dengan jet pejuang nie...

lily azliyana @ mama zara said...

Ain- entahlah ain..agaknye kot..huhu..oh. danish minat ek ngan ngan kapal..nxt time klu ade pameran lagi kite inform awal2 kat blog k..=)

kakyong said...

siannya zara..
mungkin cuaca panas yg jadi pemangkin kpd ketidakseronokkan zara....

tp best la tgk budak2 main heli tu....

adda said...

syafi suka sgt tgk aeroplane.. tak tau ada pameran camni kalau tak mesti dia suka sgt :)

nza said...

mmg meriah hari terbuka TUDM kt Kuantan hr tu...kak nza cuba gak cr lily kt situ kot2 dtg....

zara mcm naurah, ada ke patut masa pelancaran heli n kpal terbang dia takut n ajak kluar...klakar...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Alahai..Sayang lah x dpt tgk isi2 perut kapal tu..Blh plak Zara takut yer..

Maybe Zara X selesa..Dh lah Panas..ramai org lg kan.. ;)

'NuReeN' said...

myb besaq dr zara sbb 2 dia takut..:) bestnyerr klau dpt join.. anak saya suka sgt kapal2 ni x kisah la laut ke udara..
jom jwp tag ni
http://nureenasir.blogspot.com/2010/06/anugerah-terhormat-top-blogger.html

firahadifa said...

mungkin kapal tu besaq gedabak kot.. tu yg dia takut.. dia ingat kapal kecik jerk.. cam mainan ... hehehe.. funny la zara..

lily azliyana @ mama zara said...

Kak Yong- entahla kak yong. nak kate panas sgt, ade jek kapal yg kat bwh bumbung kan..kire reduplah..mmg die takut ngan kapal2 tu sume..=p

Adda- nxt time kite bgtau hubby suruh inform awal2 klu ade pameran mcm ni lg k..leha wat announcement kat blog kan..hehe

kakNza- hehe..mmg tak pergi yg kat kuantan..tkt tak larat layan Zara sndiri sbb hubby bertugas mase tuh..tgu kak Nza wat entrylah psl hari terbuka kat kuantan tuh..=)

lily azliyana @ mama zara said...

Lily- tulaa..termiss peluang..takpe, nxt yr klu ade lagi hari terbuka lehlah try bwk sekali lagi kan..=p

Nureen- hehe..agaknye kot..dl mase die kecik pernah bwk masuk kapal navy die ok jek..ni dh besar sket bwk tgk kapat airforce leh takut plak..=)

Afidah- hmmm..logik gak kan..hihi

Dokter faRyn said...

lily kenapa dengan tangan zara tu? sunburn ke?

mama_umar_maryam said...

alamak lily..Umar sgt2 loves plane! kitorg klu lalu kt sg besi tu sure Umar tertepek kt tngkap kete nk tgk plane dgn heli..agaknye zara suke tgk plane dr jauh je kot,hik3..

lily azliyana @ mama zara said...

Faryn- tangan yg dlm gmbar 1st tu ker..Zara kena gatal2 kat tgn die..tu aku tepek lengan die ngan bedak gatal..hehe

Zety- hahaha..entahla..selama ni naik plane kat airport takdelah plak die takut kan..=p

Yan said...

kapal terbang tu beso sangat kot.. kalau kat langit nampak kecik..

badmood tu pasal tak cukup tido tak?

[-suziey-] said...

hiks..ala besela tu lily..budak kecik tkt bunyi kpal terbang tu..mengaum sgt kot..hehe..dh beso nnti ok la tu:p

nza said...

kak nza dh wat n3 ttg tu...nnti lily g la terjah kt :

http://4fn1mn.blogspot.com/2010/06/hari-terbuka-tudm.html

E.L.I.Z.A said...

wah syiok nya pameran nih..eiymann mesti hepi kalu g kt sini..dia hantu plane hehhe

awat zara takut ek? agaknye terkejut tgk benda besar kot hehe biasa tgk kete x besar sgt heheh

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016