Masa untuk bersedih hati..=(

Now kol 2.27am..act tadi dah tertdo but terbangun semula sbb badan rase sangatlah tak sedap..mama nye demam still on off. but bile die ON, mmg sangatlah panasnye suhu badan..mmg tkleh wat keja ape..terlepek aje smbil berselubung ngan selimut. klu bangun lame pon rase badan melayang n nak muntah..mmg syukur sgt mak mama ada kat sini..hanye tuhan jek yg mampu membalas pertolongan mak mama ni..yela, anak dh besar pjg tp still tk mampu berdikari time sakit..=(

Selain dari tuh, condition mama mmg semakin teruk setakat nih..bintik2 chicken pox pon dh kuar makin byk..kat telinga n bibir pon ada..muka dh macam alien dah..yg paling seksa, pagi nih tekak mama plak start sakit. mungkin disebabkan suhu badan yg panas, maka tonsil pon membengkak. n bukan setakat tu. ada plak ulser kat lidah n lelangit. mmg sangat SAKIT utk telan ubat..huhu..esok pagi maybe nak ulang balik ke klinik mintak ubat utk tekak nih..

N ingat tak entry mama pasal papa nak berkursus tuh..ye..masenya sudah tibe..esok siang papa akan bertolak ke Ipoh. n mama mmg rase sngt2 sayu skang ni..udahla badan tak sihat. nak tolong papa berkemas mmg tak larat. n nanti tak dptlah mama nak peluk cium papa mcm biasa sebelum berpisah..dhla nk pisah lame nih..sgt sedih ok..mmg dugaan tuhan pada mama waktu2 sakit mcm ni papa kena berkursus plak. kalau tak ade kursus, rasenye mmg papa amik cuti at least seminggu nak temankan mama kat umah ni..=(

Kawan2 sume, tolong doakan mama tros kuat zahir dan batin yek..mama kena kuat demi Zara jugak..klu mama rindu kat papa, Zara pon akan lebih rindukan papa die. 2 hari ni pon bukan main lagi manja ngan papa..hopefully 3 minggu ni die tak tanyelah kenapa papa die tak balik..n still berdoa agar Zara tk jangkit sakit ni dari mama..klu mama yg 'tua' ni pon rase tak larat, apetah lagi budak sekecik Zara kan..

10 comments:

Izan Ishak said...

lily...luatkan semangat ye di saat2 sakit macam ni husband plak takde...dapt izan bayangkan camna perasaan lily tu. nasib baik baik mak lily ada boleh tolong tgk2kan.

harap2 tak berjangkit pada zara... jaga diri baik2 ye lily...jgn lupa makan ubat~

Izan Ishak said...

**luatkan=kuatkan...

nza said...

Kesiannya..patut la demamna melarat...Insyallah, dgn adanya zara ...lily akn kuat cz masa yg blalu zara sntiasa disisi...take care ok...

Ummi Eisya said...

siannya la..dah la sakit,makin bertambah la sakit tu kan..tapi demi zara,mama dia kena kuatla..nanti sian zara..sape la layan dia nanti..moga lily tabah ye dan moga cepat sembuh..

Sha@Mama Tina said...

semoga cepat sembuh ye Lily.. daripada Zara yang kena..biarlah mama dia yang kena..sian

kakyong said...

adoi.. siannya.. kena chicken pox, memang sengsara.. kuatkan semangat... kena gagahkan badan juga demi anak(anak-anak).. kakyong walau demam tak leh bangun.. tetap bangun masak buat kerja rumah... bila bdn rasa lega sikit, terus buat apa2 yg patut..
Alhamdulillah, mak lily ade mbantu.. take care.. sapu ubat, jgn garu2..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Alahai sian...byk2 kan bersabar yer..semuanyer dugaan..kuatkan semangat..
Hope cepat sembuh..& x berjangkit kat zara..sian dia..

shila ariff said...

alahai..ko kena chicken pox ke??.. ciannya..byk berehat ok..moga2 cepat sembuh..

p/s: selalunya chicken pox ni berjangkit kan??..

YatieJay said...

Sorry to hear that dear....bila sakit ni, mentally kita kena kuat baru cepat baik.

Semoga Lily kuat mentally and physically utk lawan sakit ni.

Get well soon.

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

zara x amik injection tuk elak chicken pox ke?
try tanya kat klinik, sbb masa last zahra injection tuk 1.5yrs tu, dr sarankan cucuk tuk elak chicken pox...

sian kt lily, dah la sakit, en.hubby kena gi kursus pulak.sabaw bebyk ekk, Allah nak menguji tu...

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016