Keseronokan berganda!!

First of all, mama nak pesan awal2 TOLONG jangan bosan layan gmbar2 Zara ni k..sebabnya gmbar2 dlm entry ni nanti lebih kurang jek mcam gmbar dlm entry yg lepas2..hehehe..nk tau gmbar ape?? Baca jekla entry ni nanti korang tau..=p

Oklaa..smbungan dari entry pameran kapal nih…pas tgk pameran tu tros bergerak ke MINDEF plak kat umah kakak mama..act nenek Zara ada kat KL mase tuh..kan budak2 cuti skolah. So minggu sebelumnye kakak mama ade balik kampung. Then masa balik ke KL nenek Zara pon ikut sekalilah sbb cucu2 die tak puas main ngan nenek..ehehehe. Zara mcm biasa, suka sgtlah bila jumpe kazen2 die yg 3 orang tuh..macam2 aktiviti diorang buat sama2. main kaler2 buku, main ikat2 rambut, makan sama2..Cuma sayangnya, Zara ni sangat TAKUT ngan abg ipar mama. Tak taulah nape. Each time tgk muka abg ipar mama mesti Zara meraung. So time nak main tu mmg kena main dlm biliklah budak2 tuh..hahaha



Buku2 Zara yg saje mama bwk arituh..nasib baik bwk banyak sbb masing2 berebut2 nak main kaler2..hehe
Kakak Pia ni mmg paling suma ‘melayan’ rmbut Zara..adik2 die sume rmbut pendek tkleh nak main2..Zara pon diam jek bile kak Pia mendandan rmbut die..=)
Ok..siap dh rambut Zara..bukan main happy si Zara.perasan comellah konon tuh..
Posing smpai senget2 kepala..



Petang tu plak, abg ipar ajak kuar ke Taman Tasik Dato Keramat. Sja nak bwk budak2 gi main kat playground. Zara mula2 smpai sgt bad mood. Sbbnye die tgh tdo mase kitorg bwk kuar tu. So smpai2 sane mmg menangislah die tk cukup rehat…lame gak baru mood die ok..bile dh ok, hmmm main tak ingat dunialah..lagi2 ada kazen die yg bertiga tuh..makin seronok berganda2 lah die main kat playground tuh..=)



Awal2 smpai, Zara yg sgt moody

Upah eskrem bagi mood sejuk sket..
Nenek yg gigih melayan cucu2nya bermain..=)


Okeh..dah warm up dah…sile layan lagi gmbar2 Zara kat playground ni yek..hihi

Anak kakak mama yg bongsu

Zara dh sama besar ngan kakak sepupunye. Walhal beza umur 1 tahun tuh..=)
Macam ibu beranak empat dh kan mama nih..huhu
4 dara kesayangan mama..=)

My Zara yg extra happy..

Kak Firah sibuk ajar Zara wat peace
Peace!!budak2 ni leh plak eksited sakan nak berposing..hehe

Zara n Zafirah berlatarbelakangkan Menara KLCC..=)


Ohh..perasan tk gmbar last kat atas tu cuaca dh gelap..yup..kitorng kat sana smpai maghrib tau. Isunye mase tgh layan bebudak main tu, kakak, abg ipar n mak mama sibuk nak gi jusco sbb nak cari barang. Mama n papa malas nak ikut kebetulan budak2 pon tk puas main lagi. Punyelah lame tunggu diorang balik smpai dh naik gelap dah baru diorang smpai (mase gi taman tu bwk satu kereta jek..). pas balik taman mama n papa smpat rehat2 dulu. Kol 10pm gak baru kitorng gerak balik shah alam..


Pose ngan kazen2 sebelum balik

Nxt time kite dtg lagi main ngan kakak ye mama!!..=D



P/s: Hahaha…last week mmg banyak kali Zara dpt main kat playground..silap2 pasni ade lagi entry main2 die..=p

P/s2: abaikanlah selipar Zara yg agak ‘cacat’ tu ek..pooh dh ilang sebelah tp die still suka nak pakai

P/s3: Sekarang dok suke btol posing senget2 kepala. Smpai mama yg edit2 gmbar ni pon rase nak ter’teleng’ sama..haha

11 comments:

Sidratul Muntaha said...

suka tgk zahraa beritga dgn other gals.
mcm charlie angel's!
ahak!

lily azliyana @ mama zara said...

ayu- charlie angels yek..ahahahhaa..lily's angels bolehlah kot..=p

mamazana said...

sonoknya die...

zana x pernah lg bwk diorg main kat playground area umah kita tu. bila senang2 nanti kita jumpa ye lily...

ninieZUERYANNIE said...

alaaa, comelnyer zara.. fotogenik giler! pandai posing.. aku pon prasan, kepala aku pon dh teleng2 nk tgk gamba zara..

nway, x prasan pon selipar zara tu, aku tgk zara je.. ooo comelnyer.. dah besar dh die ek..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Memula tu bad mood yer..
Tp bila mood dh mari..
Kemain lg hepi nyer zara..
Skrg ni Zara dh semakin pandai posing yer..Senget2 jer kpala dia posing... ;)

YatieJay said...

Zara nak keseronokan berganda lagi? Mintak adik dengan mama ye...heheee...

p/s : semoga lily cepat sembuh!

lily azliyana @ mama zara said...

mamaZana- haha..kite pon selalu bwk Zara kat playground yg kat tpusj1 tuh..slalu after amik kat taska tros bwk die main..=)

Ninie- ikut mood jek tuh nong..time ade mood abehla senget2 kepala. time mood takde, nk senyum sket pon susah..=p

Lily- ikut moodlah lily. rase Qis lagi terer posing kot..=D

KakYatie- hahahaha..kompemkan akan dpt keseronokan berganda klu dpt adik..jgn die buli adik sudah..=p (tgh tunggu rezkilah ni..silap2 naufal dpt adik dulu kot..hihi)

shila ariff said...

ok le tu..zara ada kakak2 sepupu lbh kurang sebaya umurnya..hazim lum ada lagi sepupu belah shila..kalo belah arif sepupu hazim semua dah besar, dah kawen, dah ada anak..tak sesuai nak pi playground ngn hazim..hehehe...

E.L.I.Z.A said...

heheh lily, sesuai la ibu beranak 4 :P
muka zara ngan anak kakak tu pun +- je sama

Dilla Ady said...

ape la lily nih...mane la pernah bosan tgk gambar zara n lily sekuarga..huhuhu..

comel la zara pose camtu..mmg trend eh skang nih bebudak amik gambar senget2 pale camtu?hihih

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

alolo...pandai tul zara posing skang neh...smp teleng2 kepala...
geram jek tgk...

p/s: bile lah dpt jupe zara lagik neh...

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016