Baby besar saya..=)

Simple entry untuk hari ni..bakal bz ngan kerja2 nan melambak so mama letak entry saje2 dulu..hehehe. nway, nk share gmbar bby mama yg dh besar nih..gmbar last week mase gi tesco shah alam ngan papa..baby besar mama tido mase smpai2 tesco . kebetulan plak kuar2 kereta terjumpe troli yg ade baby carrier tu so tros letak Zara dlm carrier. nasib baik tk roboh carrier tu dibuatnye..kekeke..


Zara yg lena diulit mimpi..


Tk smpai berapa minit, dah terjaga. tp die tk mintak turun plak..syok kot baring dlm tmpat tuh. siap ade bekal kentang goreng kfc lagi..=p


See, sonot die kan. mama n papa lagilah sonot sbb tk payah dukung die..hahahaha

Muka eksited lagi dpt shopping smbil baring2..=p

Mama n baby besar mama..=)


Smbung cerita sket. after beli brg kat tesco, singgah makan kat satu kopitiam baru dlm tesco tuh..tak ingat nama nye tp tmpat baru sbb sebelum ni mmg takde. kelakar sgt ade ke patut time order tu die mintak pelanggan tick sndiri kat borang order. siap kasik pensel lagi. hmm..rase tak patut kan..tk bagus btol service macam tu..kompem mama tk singgah sana lagi..hahahha.mmg mmg anti ngan tpt2 yg buruk service nih..=p


Santapan malam itu..3 layer tea n nasi lemak utk mama + sirap bandung n char kuew teow utk papa..rase biasa2 je

Zara agak moody mase diajak makan kat kedai ni. so papa pujuk ngan belikan dak tecik ni eskrem..

Sedapnye Zara mamam eskrem!!..=D



p/s: Papa still cuti arini sbb kepenatan bergotong royong kenduri kawen ahad lepas. malam ni baru die balik kuantan. sgt jeles membayangkan papa yg tgh sedap bergolek2 ngan Zara kat umah tu..huhu

17 comments:

Sha@Mama Tina said...

saya juga anti tempat2 yg buruk servicenya!! Menyampah tul...kalau kat jusco taman u.. restoran rasamas!! tak suka tul...

lily azliyana @ mama zara said...

sha- tulah psl kan..service buruk mmg akan impact kan pelanggan..

Yan said...

klu bwa berjalan dia mmg mintak didukung ke??? hehehe...
abesla tomot momot makan eskim..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Sonot nyer Zara yer x yah berjln..kena sorong jer.. ;)

Dilla Ady said...

ohhh...dilla pun same...tak suke btul kalu service ntah pape...mmg konpem last tu jek la singgah..pastu ya ampun...jgn mimpilah nk singgah..

btul la eskem mmg leh cool kan bebudak moody kan..bukan bebudak jek...mak bapak budak tu leh kan...

brownLOVEgreen said...

akak,kopitiam mmg style mcm tu... kopitiam yg sy pernah pergi mmg akn bg borang menu, pensil then kita tanda sendiri...

Me_Lina said...

old town white coffee pun mcmtu... mmg standard la kopitiam skrg ney.. for me... senang... dok pilih2 menu tanpa ada org tgu kt tepi kita... nyomak jer... abis pilih... lambai n bg je kertas tu... heheheh cuma payah bila anak dara pun nyibuk nak nulis skali... ehhehehe

p/s kejap je kan... anak dara kita dh besar... rasa mcm smlm baru kena ptg perut ney... sob sob sob...

Ummi Eisya said...

lawak la..baby besar ye..nasib gak la tak pecah..agaknya orang tesco tgk mesti geram je..hihiii

sedapnya dia makan aiskrim tu..nak skit leh??

Ummi Aisyah said...

boleh plak si zara ni tido dalam baby carrier yek..kalu Aisyah mesti dah lame bangun..huhu

Nana said...

eh muat lagi ke duduk dalam tu hehehe
ritu masa damia tido kita nk letak gak dlm bekas tu tp amrul ckp xyah la..damia dah beso..bb tua dah heheheh

Cinda... said...

comotnye zara makan eskrem..

agaknye pelayan tu.. tak reti membace la tu.. ape punye majikan, put wrong person at wrong place.. sah2 takde kaizen restoran tu..

hehehe.. lalut plak eh kite nie?!

Qaireen Arina said...

sedapnya zara makan ais krim ...nak skit....hehehe

seronok rina tgk zara duduk diam kat atas troli tu...Kalu la Aneesa macam Zara..alangkah bestnya....ni Aneesa semakin lasak...semua benda dia nak panjat..huhuh sabar je la....kalu g tesco ada la 15 minit dia nak duduk dalam troli selebihnya dia nak bebas kat luar...padah nya rina main kejar2 ngan dia lak dalam pasaraya tu...huhuhu semua orang gelak2 kat kitaorang..masukkan balik dalam troli, mula menangis.....menguji kesabaran tol la lily.....huhhuh

'NuReeN' said...

bestnyerr g jejln2.. nureen x pernah letak anak dlm tempat baring 2.. husband x bg..
jom join contest nih
http://nureenasir.blogspot.com/2010/06/giveaway-cayang-ibu.html

mama_umar_maryam said...

btol lily,mane2 kopitian mmg servis cenggitu, tp lagi hangin klu lembap,lembap,lembap!eeii..jadi klu lapar gile2 xyah g kopitiam

Drama Mama said...

hahahahaha comeiiinya duduk dalam trolley tu. pernah gak teringin nak letak irfan atas tu walaupun dah jadi baby giant. ekekekekke. nanti nak cuba gak harap2 tak roboh. huhu

enjoy betoi zara mamam eiskrim eh!

http://twinkywinykstars.blogspot.com

Drama Mama said...

hahahahaha comeiiinya duduk dalam trolley tu. pernah gak teringin nak letak irfan atas tu walaupun dah jadi baby giant. ekekekekke. nanti nak cuba gak harap2 tak roboh. huhu

enjoy betoi zara mamam eiskrim eh!

http://twinkywinykstars.blogspot.com

E.L.I.Z.A said...

haah mmg baby besar :P

eh lily, kopitiam mmg mcm tu, kita kena tick sendiri menu yg kita nak..eli prefer mcm tu..senang xyah nk ckp kt dia..mana tau dia silap dgr ke ape ke..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016