Bila anak-anak RAMBANG MATA..

Salam September kawan2..sekejap jek dah bulan September..bulan ni kiranya dah 9 bulan jugaklah mama berpindah ke Kuantan nih..kerja kat tpt baru pulak dah masuk 8 bulan...and insyaAllah , mulai esok mama dah kembali bekerja normal hours..abeh dah tempoh bekerja/training in shift mama..now mama dah diberikan role asal as stated waktu interview dulu..so, senarai kerja baru, cabaran baru semestinya..hope yg terbaik utk both kerjaya n family mama nanti..=)

Apepon, meh layan gelagat anak2 mama nih pulak ye..aktiviti last two weeks dah ni..janji ngan diorang nak bwk outing beli mainan..dah lame tak beli mainan baru kan..so bawak pegi kat Parkson East Coast Mall...kelakar tgk bila dua2 bukan main rambang mata lagi nak pilih mainan mane nak beli..mama dah bagi syarat awal takleh mahal2 sangat. si kakak, sekejap pilih Barbie Princess, sekejap pilih Barbie biasa,,yg adiknye tak habis2 punggah mainan Ultraman, kereta, robot..sume ada..hhehehe..kalau lah mama banyak duit dah lame mama borongkan utk adik ngan kakak...>_<


Sesampai kat toys area, terus nmpak soft toys Smurfette ni..saje kakak posing die takdelah minat patung smurf kan

First yg si kakak amik, Barbie Cinderella ni..mama pon dah bg green light sbb cantik patungnye + harga ok..tetibe bile die perasan barbie tu takleh tukar baju (jenis baju melekap kat badan), terus die cancel nak cari yg lain..haha

Mama pon rambang mata kakak oi bile tgk barbie banyak2 mcm ni..kekekekeke..


 Ni area Barbie Disney Princess..banyak2 ni Zara cume ada koleksi Ariel the Mermaid jek

Kat tangan die ada Barbie Aurora ngan Beauty..tp apasal ntah die tak berkenan plak sbb tak cantik katenye..iskkkk..macam2 kan

 Lastly, smpai kat area patung baby2..ni bukan baby alive ye..baby biasa jek spesis comel gakla..kalau baby alive tu mama takut sket sbb leh gerak2 kan..hihihi

Yezza..inilah pilihan die akhirnye..patung baby yg ada sekali set botol susu, pampers n sikat..die kata lom pernah ada mainan baby lagi so nak beli yg ni..nmpak sempoi tp harga leh tahan gak nih..>_<..nway, baru beli patung die dah sibuk plan nak tmbah aksesori patung baby ni..(katil, bath tub, baju sume ada jual separately...wuwuwu)

Ni plak gelagat si adik..set ultraman ni antara yg die belek tak habis2..hehehee

Tgh habis die punggah macam2 kat area nih

Pastu sangkut plak kat area Fisher Price..kalau perasan kat tingkat atas tu ada terselit robot Optimus Prime..mama dok berkenan nak belikan die yg tuh tp die tak layan plak..=p

Gambar adik merayap cari mainan tak banyak mama snap sbb die aktif sangat wat pit stop sana cni..hihi...tp finally kat Parkson ni papa just belikan mainan set golf n ultraman kecik seketul..tgk dpt ultraman sebijik je pon bukan main happy muka die..^_^ 


After settle belikan mainan anak2..mama ngan Zara dok sibuk cari cupcake mini kat EC mall ni..hehehe..pastu singgah makan kat KFC..tgh jalan2, jumpe plak booth mainan kat walkaway tu kan..so rezeki Zareef dpt tmbah mainan Buzz Lightyear plak..mklumlah, tadi kat Parkson nilai mainan die murah dpd kakak..so bile tmbah Buzz ni baru jadik lebih kurang..adil n saksama..hihihi


Cupcakes HouseofMini..fevret mama n Zara dah skang..=p 

Yeayyy...tmbah mainan adik..robot Buzz ni takdelah yg ori pon..yg ni versi tekan button kuar lagu, kuar lampu n boleh berjalan..oklah jugak kan utk si Zareef..hihi

Kat KFC sementara tgu papa beli makanan, adik belek2 mainan baru die




Ok..pasni stop dulu beli toys ye..mama nak kumpul duit beli kabinet toys pulak..banyak dah dok berkenan yg jual online, tp asyik berkira2 jek nak beli...dua tiga bulan ni asyik keja repair n service keta jek so bajet banyak lari..hehehe..takpe, bulan dpn insyaAllah nak beli gak..biar tersusun sket sume toys kakak n adik tu ye..^_^

5 comments:

Adlin Mohamad said...

kalau kyra nampak mau meroyan ni nak beli semua lagi2 yreen harus dia selit kat dalam stroller keysha hahhaa

Rizziela said...

gugurl dengan barbie...boy x habis2 dgn ultraman/transformer aje kan...

tp apa pun memang happy bila ank2 suka

NzA said...

Bestkan layan ank2 pilih mainan. Zaman tu dh brlalu dlm hidup akak. Skrg ni 4F dh mula memiliki minat yg sama dgn akak, hbag n kasut.

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Senang hati bila tengok anak happy..seronok kakak & adik dapat mainan baru..

~MommyAida~ said...

wahh shopping toys..bestnyaa..mesti Double Z happy gile dapat toys baru..Hari tu pun dah bawak Aqil shopping toys..happy kemain lah dia..hahah

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016