Pavlova for farewell

Salam Isnin semua..=)..minggu ni minggu kedua mama kembali bekerja normal..so far oklah dgn tugasan2 baru..tapi hari ketiga kerja arituh dah balik kol 6.30pm..wuwuwu..ni belum cukup sibuk ni sbb banyak lagi kena belajar..seram gak mcm mane keadaan akan datang..hahahaha..hope dptlah mama buat kerja dgn cemerlang..lagipon next year plan nak tukarkan sekolah kakak zara..sekolah yg baru tu on the way mama gi kerja so kalau lmbat mama balik, lmbatlah kakak balik jugak..so doa yg terbaik jekla buat masa ni kan..>_<..nway bile kerja normal ni rase lamenyeeeeee nk tgu weken ari jumaat..sbb time kerja shift dulu dua hari kerja dua hari off..weken jekla tiga hari kerja pastu off dua hari jugak..hehehehe

By the way, arini nak citer stori dua minggu lepas..dah lama teringin nak makan pavlova..nak buat sndiri biasalah mama tak rajin..dahlah takde mixer so mama mcm tak kuasa nak pukul putih telur tu lelama..hahahha..so kebetulan mama nak tukar masuk kerja normal kan, datanglah idea order pavlova ni belanja budak2 team mama makan..sbg tanda penghargaan kan dah kerja ngan diorang 6 bulan...paling terharu tuh, rupenye team pon dah plan buat makan2 sket ala2 farewell utk mama yg akan tukar kerja normal, n utk sorang lagi member se-team yg nak transfer ke team lain..actually bile kerja shft ni satu team tu dah jadi close..yekla..kerja siang sesama..kerja malam sesama..lepak pantry, makan, minum sesama..bile ada member yg kuar team, terasa gaklah kehilangan kan..wuwuwuwu


Pavlova yg sedap..order dari sorang baker kat Bukit Setongkol..2nd time order ngan die, first time dulu time bday zarazareef 

Mama on the last day kerja shift..ni antara geng2 terapat lah ni.sume adik2 belaka..^_^

Mama ngan kawan2 se-team..tq sbb buat farewell utk kitorng...mcm nak resign plak rasa padahal tukar masuk normal jek..=p...tp bile masuk normal mmg jrang2 dpt jumpelah kan except time diorang kerja siang or datang wktu off day

Utk makan2 ada kfc and nasi lemak ayam..plus pavlova from mama..=)

Pose sket lagi before makan..=p

Sendiri beli, sendiri potong..sume org malu2..hahahaha


Apepon, tq to team mates especially yg kerja se-lab atas tunjuk ajar selama ni..actually kerja dalam shift ni utk habis kan qualification mama + training..alhadulillah..dah settle sume..now dah jadik qualified analyst..kekekeke..pasni ada sambungan qualification baru plak utk new role..3 mth to go..^_^


Ada plak terselit pic ni kat phone..pengalaman pertama kali smbut pose time kerja shift..berbuka puasa n bersahur ramai2 dgn team mates..sweet memories to be remembered..hehehehe



p/s: pengalaman pertama seumur hidup kena kerja shift..first time dulu mmg ada merungut2 kan sbb kena kerja malam, kena tinggal anak..tp alhamdulillah at the end mama dpt tgk semua ni dari sudut positif..antaranye mama dapat experience yg lebih luas..ilmu yang bertmbah..dpt pupuk lebih kesabaran jugak utk both papa n mama..maklumlah, bile mama kerja shift sebelum ni mmg banyaklah papa kena berkorban uruskan anak2 bile mama kerja kan..tolak ansur kena ada..so pasni insyaAllah kite buat senarai baru tugasan suami isteri kite k..hihi

p/s2: kot2 ada ex-teammates yg baca entry ni, ampun dan maaf dipintalah ye sbb tepek pic2 korang dlm blog ni..first time kot citer pjg pasal kerja baru kat Kuantan ni kan..^_^

5 comments:

mama lieyna said...

Syabas...terasa sekejap pulak 6 bulan berlalu ye... tp bg yg melaluinya, lama tu 6 bulan..hehe..
Tahniah..klu eian belum tentu dpt melepasinya ke tak.. hehe..cabaran besar tu kerja shift bg yg tk pernah.. :-)

Bestnye diraikan...

Adlin Mohamad said...

wah dapat keje normal lapang sikit dada kan ..gud luck lily !

zety said...

meriah btol..blm lg farewell tggal kan company..hehehe

~MommyAqilMedina~ said...

huhu..sayunya rasa..tapi memang nampak keakraban dalam team ni..semoga terus keep in touch dengan diorang ye kak..Selamat kembali ke normal hours..

NzA said...

Alhamdulillah, semuanya dh kembali normal......seronok tgk ikatan yg erat antara staf....

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016