Outstation..papa vs mama

Dah lama papa tak kena outstation..kali ni kena kursus 3 hari ke Shah Alam..kalaulah mama cuti, mmg rasa nak ikut jek sbb mama mmg dah lame sgt tak balik ke sana..rindu ngan shah alam,,rindu umah bandar puteri, rindu gak jusco bkt tinggi..wuwuwuwu..klu mama keja shift lagi lehlah ikut kot sbb patutnye semalam, arini n esok mama off day..tp dah tak de rezeki kan..lenkali lah kena paksa gak papa bwk mama n anak2 jalan ke sana..hihihi

Btw, disebabkan dah lama sgt berada di zon selesa n berkepit dgn papa..tak sangka kali ni papa pergi ada drama air mata..kakak Zara mmg dari dulu anak yg sgt tough...sejak kecik mmg jarangggggg sgt menangis bila papa takde..tak macam si Zareef yg mmg mama perasan close amat dgn papanye..pantang papa takde mulalah mencari2..n kalinih, sungguh2 si Zareef menangis nak ikut papa pergi..berkali2 gakla papa dok kuar masuk umah sbb kesian tgk anak bujangnye..hehehehehe..bile tgk die menangis mcm tuh, mama pon ikut sebak..haihhh..teringat dulu2 tergerak hati pindah Kuantan ni pon mmg sebab dielah..rapat sgt dgn papa smpai bile papa lama tak balik mulalah demam, sakit bagai..>_<


Papa n kids...gbar terbaru sblm papa gi shah alam kelmarin..mode rindu papa from Zara n Zareef..^_^

Mcm nilah rupanye si budak ni meraung time papa nak pergi..jenuh gak pujuk smpai die tertido..hahaahha

Time die tdo konon selimutkan dgn kain pelikat papa yg tak basuh lagi..igat nk bg ilang rindu tup2x bile die terjaga abeh 'selimut' ni dicampaknye..anak2 mama mmg spesis tak suka pakai selimut..hehe

But alhamdulillah..the next morning Zareef bangun dgn cerianye..just tanye mana papa..bila mama jwp papa kerja die ok jek..hope ok terus smpai papa balik ye..sekejap jek papa pergi kali ni 4H3M..=)


Btw, minggu ni turn papa outstation..lagi dua minggu plak turn mama..dah masuk normal hours ni tetiba lak mama kena attend off site training kat Glenmarie nun..huhu..mama pergi 3H2M..ajak papa join sekali sbb klu papa n anak2 ada, lehlah mama berjalan2 jap ke arah shah alam n klang kan..tapi papa kata mungkin susah die nk dapat cuti sbb training tu ari isnin n selasa..so kalau papa taknak pergi..mama join officemate naik flight je ke kl..bile naik flight, mmg takde ketalah kan malam2 dok bilik jekla kot..>_<..nway, agak2 Zareef meraung tak pisah ngan mama mcam die berpisah dgn papa kali ni..mama rasa mcm tak jek..hehehehehehe

3 comments:

~MommyAqilMedina~ said...

alahai sedinya tengok Zareef nangis..aida pon tersentuh ati..semoga Papa cepat2 balik ye sayang..lepas tu boleh bermanja pulak..hihih..

kayyana said...

mmg sayu bile tgk anak sedih berpisah dengan papanya kan.. papa pergi pun sebab kerja kan... kalau kite ni jenis surirumahtangga boleh je ikut ke mana sahaja...

naney said...

tgk zareef terigt kt Nuh dl ayah dia xde..gini la sedihnye.anyaway aku pun rindu shah alam gk,,,

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016