Astro Gempak @ Kuantan

Sambungan kisah hari ahad minggu lepas, after snap2 family photos n jalan2 cari makan kat kedai mamak..hehehe..sebelum balik rumah sempat papa bwk keta round2 kat bandar Kuantan..then tiba kat area padang MPK 4, nampak khemah2 Astro Gempak nih..ok..mama mmg tak alert padahal ada jek rupenye iklan die kat tv..=p..papa dengan rajinnya ajak ronda2 kat cni..mula2 mama malas nak pegi sbb tak suka gi tempat yg sesak2 + tengah panas kan..tp tgk anak2 teruja nak berjalan, so ikutkan jekla..

Nway, Astro Gempak ni ala2 Jom Heboh TV3 lah jugak..banyak booth2..aktivities, artis..tp kitorng more to melawat kawasan jek..tak rajin nk join2 aktiviti bagai..hehehe..itupon tak semua booth sempat jengah sbb malas nk bersesak2 ngan org ramai..

Klaa..layan gmbar je eh


Kakak Zara @ Astro Gempak Kuantan..muka kerut2 sbb tak tahan panas..hehehehe

Suasana di Kuantan..cuaca panas tapi padang lecak coz malam sebelumnye hujan lebat...>_<

Anak2 dpt belon fr staff Astro


Zara n adik @ booth HBO


Dalam ni ada maskot Alex n friends..boleh plak Zara ketakutan..die mmg pantang tgk maskot2 besar mcm ni wlupon kalau tgk movie die suke jek..wuwuwuu

Kat booth Discovery Channel..satu2nye aktiviti yg anak2 join kat cni..tgk adik teruja btol tgk ikan mainan dlm akuarium terus abg2 yg jaga tu hulur joran..=p

Gaya adik menjoran ikan..=p

kakak pon join sama

Yeayyy..both Zara Zareef dpt pancing ikan..seronok sgt diorang walhal hadiahnye sebijik kipas tangan jek..kekekeke


Sambung lagi ronda2..smpai kat area pentas utama..rupenye tgh ada maskot upin ipin wat persembahan chicken dance...adik bukan main suke tgk tapi Zara mcm biasa dah lari jauh2..hihihi

Yg ni plak tgh beratur tunggu turn nk main ala2 cawan pusing2 tuh..foc jek just daftar nama n no telefon

Kat belakang tulah benda yg budak2 ni sbuk nak naik..tak tau nama sebenar die..hehehehe..mama jekla tukang teman papa tlg snap2 gmbar kitorng..=p

Mama n the kids..haiihhhhhh//nasiblah muat lagi badan mama ni nk menyempit dalam tu tau..>_<

Tinggi gak bendalah ni naik

Ni kat booth kartun channel 617 tu tak silap..adik ngan 'Ironman'..=p

Booth astro ceria..sweet je kan..=)

Dari kejauham..ada booth Masterchef n AF

Kat booth AF ni ada Azri n Erul..korang kenal ke..hihi


Kat booth Planet Gempah plak ada Akim, Neelofa, Nabil n sapa lagi tak ingat..mama snap dr jauh jeklah..haha

Neelofa..yg baju merah n spek itam tu ye..malas dah nak zoom2..kikiki

Sebelum balik kakak sempat main dalam bendalah lompat2 nih

Ok..meh balik..panas sgt dah so layan eskem dulu..=p


Finally,balik ke kereta dgn mengah n kepanasan..heheheh..apepon, mood happy jek dpt berhujung minggu dgn family kan..=)




5 comments:

mama lieyna said...

G tmpt mcm ni mmg sllu panas n sesak org kan... tp janji anak2 happy ok la..bleh tengok artis juga :-)

NzA said...

walaupun panas n penat tapi anak2 mesti hepi...

~MommyAqilMedina~ said...

wahh bestnyaa..dapat jumpa retis lagi..nealofa soo cantik..wlaupun aida takla minat dia tu pun..hihih..happening jugak kan kak..Panas tp quality time with family tu yg plg penting ye tak..

Nana said...

hhah zara sama mcm mia
Takut maskot
Lawa la baju zara sweet je

Trulychips Health Zone said...

nampak hapy2 je. bagus2.

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016