Jalan-jalan tanpa tujuan

Minggu lepas eksited giler tunggu ujung mgu..mklumlah..first week kerja normal balik kan..rase lame nk tgu cuti...kekekekeke..dah bgtau papa siap2 hari Sabtu nak kuar jalan2..tak kiralah jalan2 ke mana asalkan keluar umah..hahaha..nway, bile tibe ari Sabtu tuh, tetibe hilang punca plak nak gi mane..kejap terasa nak gi shopping mall..kejap rasa nk bwk anak2 main kat outdoor..papa plak sibuk ajak gi Astro Gempak kat Kuantan..iskkk..cari tpt nak outing pon susah kan walhal kuantan kecik jek..=p

Nway, sblh tgh hari baru kitorng dpt kuar sbb pagi tu papa standby kat base..dlm kereta leh plak mama terlelap n sedar2 papa dah gi arah ke East Coast Mall..rupe2nye smpat ujan tgh hari tu so mmg kompem takleh gi taman or pantai..mama tak kisah jek yg penting anak2 happy..


Pose before kuar umah..=)

Camwhoring with anak2 dlm keta..=p

Ni kat Zenith hotel..nmpak EC mall cam penuh jek so tumpang parking kat hotel sbrg jalan..hehe

1st time masuk Zenith cantik gak deco2 kat lobi dia

Ni kat EC mall..mama+Zara+Zareef


Kat EC Mall..jalan2 cuci mata + isi perut jek..mula2 tu bwk budak2 gi Big Apple donut..rasa dah lame tak makan donut ni..hehe..beli 6pcs..Zara n Zareef abehkan 2 bijik sorang..papa n mama sorang seketul cukuplah kan sbb nnti nak lunch plak..nway, lunch tu kitorang try makan kat Rasamas..tgk menu die sume nmpak menyelerakan sangat2..tapi bile smpai meja biasa2 jekla..prsentation tak semenarik dlm buku menu..huhu..


Zareef penggemar donut Iceberg

Zara plak suke donut oreo n coklat

Budak2 yg comot..^_^



Ni gmbar kat Rasamas


Mama Zara

Air amik ice lemon tea n coke float

Chicken chop papa punya

Mama plak amik big platter..ada fries, cheezy sosej, ayam goreng n ayam fillet..nmpak cam gorengan kat umah jek kan.hahahaha

dessert kononnya amik choc brownies with ice cream..ni pon nmpak tak berapa semenggah kan  choc topping die..>_<

Org nak makan, leh plak budak bujang ni brsantai atas meja..mcm2 perangai lah dik



Pas makan2 tu smbung cuci2 mata jekla..tgk2 kedai nset, kedai game, toys, pinggan mangkuk..tapi at last..kakak Zara jugakkkkkk yg dpt habuan..ingan nk window shopping semata2 tapi leh plak die pau mama Barbie seketul..mmg jenis tak reti window shopping die ni tau..

Punyelah rambang mata die tgk mainan kat cni..last2 beli Barbie pink tu lah..konon skirt die magic leh tukar2 kaler..ape2 jekla kakak


Tak lame pon kat EC Mall before maghrib dah gerak balik..smbung amik gmbar kat Zenith  hotel ni..=p

Kakak with adik.cun jek kerusi besar ni kan..haha




6 comments:

mama lieyna said...

Janji jalan2 kan..g memana pun tak kisah... :-)

Anak2 la happy tu..:-)

Nad MamaZN said...

Bestnya jalan2 :)

Rizziela said...

kami pun selalu buat mcm tu..terjah

~MommyAqilMedina~ said...

wahh seronoknya bawak anak2 jalan2..aida pon macam kak Lily, kalau weekend je rasa nak g jln2..tak kisah g mana2 asalkan keluar dr rumah...hahaha..yang penting anak2 happy kan kak..

Syima ~Mama Kyra~ said...

wah sonok la mama dah back work to normal hours..pasni wknd sure penuh agenda jln2 mkn angin dan soping moping mama kan.. hehehe

zety said...

jln2 xde tujuan pon kasik anak2 happy kan..hihi..best kakak dpt barbie ;)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016