PAVLOVA

Sempena 30th bday & 5th anniversary on 12 Mei arituh, try test order Pavlova untuk diri sendiri and encik suami...klu tunggu papa suprisekan ngan kek, dapat kek satu slice kat secret recipe jek kot..heheheh...nnk wat cmner, papa mmg tak berapa pandai sgt pilih2 kek nih..nak suprise2 apatah lagi..(redha jela..ehehehehe..)..so macam biasa, bab nak benda2 best serahkan pada si isteri lah kan..papa selalu ikutkan aje..=p

Nway, ni kira pertama kali yek kitorng merasa Pavlova nih..sebelum ni just tgk kawan2 lain post ttg pavlova ni kat fb n blog..so mmg rase teringinnnnnn sgt nak makan..tempah kat kak Nowwa Chocs (baker sama yang buatkan kek birthday Zara arituh)..disebabkan baru 1st time nk try, amik yg one layer jek..harga rm60..hari Jumaat kak Nowwa deliver smpai ke Shah Alam..but hari Sabtu baru kami potong n makan Pavlova ni sama2..=)..


 Sweet and special Pavlova for us..



Ahhhhh..teruja tgh buah2an segar tuh..^__^







Disebabkan Pavlova ni dah penuh dgn buah2an, maka mama just buat tag ni untuk dicucuk atas tu bagi nmpak special sket..kata nk celebrate bday and anniversary kan...=p





So, pendapat mama ttg Pavlova nih..oklah sedap jugak..better makan sejuk2 lagi best..cume rasenye agak manisssssss bagi mama..makan sikit2 klu tak muka menyeringai tahan manis..hehehehe..papa n Zara suka btol Pavlova nih..abeh sume tu kitorang anak beranak jek makan..hihihihi

Klaaa..nanti lepas nih mama tepek gmbar ttg simple bday and anniversary celebration kitorng tu plak k..^__^

10 comments:

LYAfrina said...

owww..mmg nampak marveless laaaaaa....
smoga bahagia mnjadi milik kamu selamanya..amin

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

sangat mengiurkanla kek ni....sedapnya...semoga berbahagia disamping kuarga tersayang k

ieda said...

aloor sedap nyee dikk
hurmm kena cari gak nie
tapi kebanyakannya kena order online kan dik ;)

juelee said...

baru plan wiken ni nak bt pavlova hehehe

Sue said...

happy bday n happy anniversary!!

teringin gak nak rasa pavlova tp bila org komen manisssss. rasa kembangg je tekak ni. hehehehehhehh tp tak pe... satu hari nnt nak rasa jugak!

maya amir said...

tu yang akak tak try2 pavlova ni..sebab mende ni manis kan.. tapi teringin nak buat sendirik, boleh alter rasa manis die kan..hehehe..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Happy B'day & happy Anniversary lily..Moga sentiasa dimurahkan rezeki & kekal bahagia hingga ke akhir hayat..

marbelesnye kek tu..yummeh2...

zailamohamad said...

happy birthday Lily! & happy anniversary juga:)

semoga sentiasa berbahagia dengan suami & anak2:))

Nowwa Fitri said...

Salam..tq sebab buat post pasal pavlova ni.Yup even resipi dia pun akak dah alter untuk bagi tak manis.
Tapi trick untuk elak manis ialah dengan makan sewaktu betul2 sejuk.
OK tq eh....suka akak Lily dan family suka...

Izan Ishak said...

sana sini org citer pasal pavlova... bestnya lily... ngan buah2 segar tu semua...

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016