Kursus 3 bulan + seminggu @ PENANG..

Tengah hari ni, papa dah on the way ke Penang..Bakal berkursus selama 3 bulan di sana..walaupon dah biasa duduk berjauhan...tp still jugak rasa 'lain' bile papa kena berkursus kat Penang nun..maklumlah..kalau nak dibandingkan, Penang mmg lagi jauh dari Kuantan kan..plus papa pegi utk kursus..so besar kemungkinan tk boleh balik Klang kerap macam selalu..tp mama harap papa freelah time weken nanti..schedule tak pack sangat supaya leh balik jenguk kami 3 beranak..huhuhu

Apepon, bile papa dh kursus kat sane nih..mulalah mama plan nk pi cuti2 Penang sebelum papa abeh kursus..hihi..tgklah kan mcm mane..tp mmg dah berhajat nak ajak mak mama gi sana nnti..most probably bulan 6  or 7 sebelum puasalah..sebelum ni mama n mak mama baru sekaliiiiiii jek pi Penang..itupon skjap sgt just 1 malam sbb hantar sepupu mama further study kat USM..sempat gi Bukit Bendera n Padang Kota jek time tuh..hope kali ni dapat round satu Penang plak..agagagagaga..


Penang..tunggu kami smpai k..^__^



Ohhh..by the way..kalau mama tak plan utk next vacation pon..sebenarnya mama memang akan diWAJIBkan turun Penang ni nanti ..sebabnya..kursus papa ni rentetan dari papa naik Mejar arituh..dlm schedule kursus ni, minggu terakhir kursus para isteri aka ahli BAKAT akan diwajibkan join satu kursus lain plak selama seminggu kat sana..mama tak sure la nama kursus untuk isteri2 tu ..tp leh tahan packlah schedule die..ada kelas bahasa Inggeris..kelas personaliti, lain2 tak sure..tp lebih kurang ala2 memantapkan diri as isteri2 pegawailah kot...dengar kata, selama seminggu tu hotel dan pengasuh anak2 akan disediakan..nmpak cam seronok kan..tp utk mama..ala2 paksa rela sebenarnye..huhuhu..yekla..mama mmg dah malas nak masuk2 kelas bagai...seminggu pulak tuh kena pergi..dah tentu2 kena amik leave..jangan bos tak bagi cuti sudah..pulak tu, minggu yg mama kena kursus seminggu tu time bulan posa, so lagilah kurang bestnye....hmmm.. tu yg mama tetap berangan gak nak pi cuti2 kat sana dalam bulan June or July..InsyaAllah..harap ada rezeki bawak mak mama n anak2  ke sana nanti..=p




p/s: tak pernah aktif BAKAT..tp bile dh kahwin ngan askar ni mmg automatically jadi ahli BAKATlah..nak tanak wajib gak pi kursus seminggu tuh..papa kata kalau mama tak mau pergi, nanti die digagalkan dari kursus plak..hihihi..





7 comments:

Izan Ishak said...

wahhh... sambil menyelam minum airlah gitu kan lily.

izan pun dok kenen2 kat hubby nak jalan2 penang cuti sekolah ni sementara dia ada keje kat sana. entah dpt greenlight ke tidak... huhu...

LYAfrina said...

seronok tu..sambil2 blh knl tmpat org dgn bkursus mcm ni..

apa2 pon..lya doakan slamat segalanya..

hubby tldm?? tudm??

Myra Jay said...

Tahniah untuk your hubby naik pankat tu..
Mai Penang leh ngedate ngan MJ..heheee

Nad @ MamaZakwan said...

selamat bercuti n berkursus! :)

mama_umar_maryam said...

wahh,dgr cam best je,kursus best tu lily,hehehe, g jelah,, g je ;p

azila bakri said...

Lily.. kalau asben attend kursus SOC tu.. wife mesti kene attend gak masa minggu terakhir depa berkursus.. duduk seminggu kat sana.. sebab kene ikut program Wife Enrichment Programme (WEP)atau Kursus Kaya Budi... kalau wife tak buleh datang.. kene buat surat tunjuk sebab..

macam akak.. kene attend gak tahun lepas.. tapi sebab anak sekolah dan ada program wajib kat opis.. terpaksa tak datang.. tapi akak just attend masa depa graduate+dinner.. memang rugi pada sesapa yang tak ikut.. sampai sekarang pun akak masih terasa menyesal sebab tak buleh attend.. ada banyak ilmu yang kita buleh dapat dan ada ramai kawan yang kita buleh kenal..

✿ Zetty84 ✿ said...

akak, nanti nk mai penang, contact zati yea.. ;)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016