Kami dan TUDM

Heee..harini nak citer intro sket ttg family mama..buat yg dah lama folo blog Zara, Zareef n Family ni mesti dah tau serba sikit ttg keluarga kecik mama kan..tp lately, nmpak ada juga bertmbah follower2 mama tuh..thanx sbb sudi follow blog tak seberapa ni eh..n sori klu ada yg mama lom smpat wat kunjung balas..utk yg ada meninggalkan komen, insyaAllah mama dah dtg melawat balik..

So, mama dgn TUDM ni mmg berkait rapatlah..husband mama aka papa Zara Zareef adalah pegawai kejuruteraan kat TUDM nih..sebelum ni Kapten, tapi alhamdulillah baru dapat naik Mejar few mth lepas..tp papa ni bertugas kat Pangkalan TUDM Kuantan..beratus batu jauhnye dari mama n anak2 yang tinggal di Bandar Puteri Klang..Means, kami ni pasangan suami isteri PJJ lah (perkahwinan jarak jauh)..tapi syukurlah walau PJJ, dah dikurniakan dua orang anak..itulah peneman mama duduk kat sini sorang2 w/o suami..papa selalunye balik every weken..itupon kalau die takde kena kerja or standby..if kena kerja hujung minggu..mmg kami 3 beranak jekla membosankan diri sama2 kat umah..=p

Nway kat TUDM, papa bertanggungjawab untuk uruskan jet pejuang diorang..TUDM ni mmg ada macam2 jenis jet, kapal pengangkut, heli dll. Tp utk papa..die berkhidmat untuk HAWK..apa yg papa buat, takdelah mama amik tau in details kan..hihihi..tp selalunye klu ada diorang/pilot nak training ngan Hawk ni, memang papa kena follow lah sekali..

Meh layan gmbar kitorng kat TUDM Kuantan ni yek..sebenarnya gmbar dh lama time mama n anak2 melawat papa kat Kuantan bulan lepas..segan gak nk amik2 pic kat cni sbb kompem org yg lalu lalang konpius..pelawat mane ntah yg jakun sgt nk posing2 bagai kat replika kapal diorang..agagagaga..nk wat cmner..dah kata PJJ ngan papa kan..maka kami ni kategori pelawat aka pelanconglah kat Kuantan tu ye tak..=p


Papa n hero kecik..

Mama n anak2..

Nenek pon nk posing sama..

Anak beranak 3 keturunan..=p

Serisuly, mama tk tau yg ni kapal ape..hahaha..failed as bini peg TUDM kan..=p

Anak2 askar..^__^

Dua2 dah takde mood..yg kakak tak tahan panas..si adik plak tkleh dok diam..


Dapat berlari pijak tanah baru muka ceria balik

Dua orang hero hati saya..=)

Dalam keta..ceria sbb dapat tempat sejuk n berekon..mmg puteri lilin sungguh

Yang ni plak suka sbb dapat main stereng..=p


BTW, mujurlah papa ni dah dapat sorang anak lelaki tau..kalau tak time Zara sorang dulu..balik2 die sebut nk anak die jadik pilot TUDM..(alkisahnye dulu cita2 nk jadi pilot..tp akhirnye jadi jurutera jek..hehehe)..so ni dah ada Zareef..biarlah impian papa tu pergi kat Zareef plak yek..tp tu just impian sorang bapa jekla..ape2 yg anak2 kami minat in future..kami tak halang..as long as kerjaya yang baik dan mulia kan..hihihi

3 comments:

Sidratul Muntaha said...

dia keje tuk bahagian avionic ke?
laki nana si amrul tuk keje avioninc jugaki tuk helli...
huhuh..
lama gila la tak revised pasla aircraft ni..
dah keje dgn UIA ni takdenya nak keje dgn real aircraft or bangkai aircraft.

LYAfrina said...

wah...hebat sgt papa zara n zareff ni... tudm kuantan dkat area oekan tu kan..byk cabaran kerja ni kan...

cam lya lak byk tlibat dgn dunia pkapalan... binaan kapal...

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

ooh, skrg ni lily PJJ gak la..
tape, anak2 adakn.. tadela sunyi sgt..

sy suke kije engineering tp tade rezeki lg bab gitu..
mcm best aje kije asben lily, leh polo org training..

InsyaAllah, mudahan si Zareef akan ikut jejak papa die.. =)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016