Lunch treat di Secret Recipe

Kisah makan2 di hari Sabtu minggu lepas..sementara tunggu turn nak berphotoshoot di Serindit Photostudio, singgah kat Jusco Alpha Angle..sebabnya, dh smpai area Setapak tu papa malas nk gerak ke tempat lain..takut nnti sesat plak..hahahahaha..so hentam sajelah lepak kat situ..cari2 tempat makan, manelah banyak tpt menarik kan..so last2 singgah Secret Recipe jekla..tp kali ni pi SR tak order kek pon sebab dah ada pavlova yg nak dipotong dlm studio..=p


Gambar2 kat bawah ni, sila abaikan muka mama yg nmpak bertepek gila tu ye..huhuhu..kan mama mintak kakak tpt kerja tolong touch up mekapkan kan..klu tgk life nmpak cam ok tak tebal sgt..dlm gmbar birthday/anniversary photoshoot arituh pon nmpak sedang2 jek..tp bile amik gmbar guna nset mama nih, nmpak tebal sgtlah plak..pencahayaan tak bagus kot..agagagaggagaa


Sebelum pi makan..kakak Zara sempat paw mama Barbie Butterfly nih..mama belikan ni pon sbb 'upah' die nak kena tukar ke taska..klu tak menangis takmau pindah dr umah bbysitter..=p

My heroes..apelah adik Zareef pegang botol susu..kurang macho daaaa..hehehehe

Mama n Zara

Kitorang lagi..Zara ni br bangun tido sebenarnye so mmg selebt giler..=p

Mama n the kids

Banana split n mushroom soup utk si kecik..Zareef suke sgt makan pisang..so sesuailah orderkan die dessert nih..=)

Tgk..tak sabar2 die nak makan..siap nak suap sendiri tuh

Mama n kakak punyer..fish n chips..haihhhhhh..prsentation FAILED!! langsung tk nmpak menyelerakan..T__T

Papa punye..lamb chop..okla not bad..tp kuah tu bile mintak tmbah takde pulak..huhu

Aikkkk..adik nape monyok..

Happy plak..macam2 adik ni tau

Zara in action..minggu ni nak potong rambut die..bagi nmpak semenggah sket..=p

Mama n papa..sorylah ya pa nmpak over plak mama mekap2 kali ni kan..sekali skala jek menggedik nk tukar rupe..klu tak manjang muka pucat n berminyak..=p

Tapi kan..bile dah touch up mcm nih, terus teringat time kawen dolu2..ekekekeke..mama rase muka mama mmg tak berubah langsung dr sejak malam nikah tuh..tapi body..tk pyh cakaplah kan..tak tau dh naik berapa persen..huhu




Opssss..berbalik pada makan di Secert Recipe...kesimpulannye macam dah tak menarik plak makan kat sini..ke SR kat Jusco AA ni jek yg failed..selalu makan kat tpt biasa ok jek rasa..ni mushroom soup, fish n chips macam ade jek yg tak kena ngan tekak..huhuhu..pasni mama teringin nak makan kat Chilis or TGI pulaklah papa..dah lame sgt tak makan kat sana..rasa foods kat sana pon berganda kali best kan..kan..kan..kite postpone pas gaji eh papa..=p

3 comments:

Nad @ MamaZakwanNayli said...

jgn kata SR alpha angle jek
SR alamanda pun sama jek
cam tak semenggah!
bayar mahal2 tp buat cam lebihkurang jek, hemmmm
mmg pasni takmo jejak dh selain nak beli kek la..

lily, sangat cantek la mekap tu..
pe salahnye slalu camtu..cantek lorr ;)

NzA said...

lily nmpk lebih cantik n brseri2..pandai lily makeup....

mama_umar_maryam said...

mekap sendiri tu lily?pandainye awakk..suke tgk ;), x berubah pon mcm gmbr kawen atas tu ;)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016