Seronok main air @ Sempurna Resort, Kuantan

Heeee..sambungan citer gi Kuantan dua minggu lepas..kami sempat check-in kat satu resort nih..papa dah siap2 bookingkan 2 bilik untuk kami anak beranak + mak mama..alasan check-in kat Sempurna Resort nih, papa kata pool die best untuk kids..Kalau ikut mama..emmmm..kurang berminat sket sbbnye location resort ni mcm kurang menarik..dekat tgh2 kawasan perumahan gitu..klu mama, lebih prefer resort kat tepi pantai kot..hehehehe..tp tkpelah..dh papa booked kat situ ikutkan jekla..yg penting, anak2 happy kan..^__^

So, aktiviti kami kat sana, memang bagi anak2 berendam smpai lebam..check-in hari Isnin petang pas papa abeh keja..tp petang tu cume papa jekla yg teman anak2 mandi..mama rileks2 jek smbil tunggu nak jumpe blogger kak Ieda..malam plak kami kuar pi bandar n dinner kat Tanjung Lumpur..esoknye hari selasa tuh..barulah mama lepas geram berendam sama ngan anak2..hehehe..Zara suke btol bile mama teman die main air..tp pastu nk ajak die naik mmg jenuhlah kan..hehehehehe


Nenek n cucu2 kat lobi resort..Lobi simple jek..

Zara yg sonok dpt duduk 'hotel'..tp sorilah ye kakak..kali ni hotel biasa jek..tk de bilik cantik2 sgt..ekekekeke

Superior bedroom yg simple..ada queen bed, tv kecik, coffe/tea making facilities, almari..tp peti ais takde..huhu

Tumpang amik gbar kat bilik nenek..sbbnye bilik kitorng lom berapa minit dah kena kumbah ngan anak2..=p

Pemandangan dari bilik kami..pool untuk kanak2..takdelah besar sgt tp ada lah slide2 ni sume..budak2 mmg sukelah kot kan

Zareef time minum petang..suke sgt jelir2 lidah camni skang..


Ni gmbar anak2 time pi mandi hari Isnin petang..mama jadik tukang pemerhati jek masa nih..=)














Zareef yg kesejukan sudah..mama bwk die naik awal..kakak Zara, dekat kol 7pm baru papa berjaya pujuk naik bilik..huhuhuhu


Pagi Ahad tu, breakfast ada disediakan..tp menu sgt2 simple lah..tak menarik tu yg takde amik2 pic time sarapan..ehehehhe..yekla..bersesuai dgn harga yg dibayarlah kot..nk makan best2 sila pegi hotel besar2..=p..btw, lepas sarapan, mama pon tukar baju utk join kanak2 ribena gi berendam..yehuuuuuuuu...


Baru teringat nk bwk pelampung ni utk Zareef..tp si kecik ni tk berminat pon..die lagi suke nak berjalan dlm pool tuh..mentang2 pool tu cetek kan..huk2x..

Melayan si kecik main slide..

Memang suka sgt die!!

Aksi mama n anak2..klu npak 'benda2' yg tak sepatutnye sile abaikan yek..lps ni rase dh takmau pakai baju mandi nih..dh rase ketat sgt plak..T__T





Teman Zareef take five dulu..kena isi tank baru leh smbung mandi..heheh

Mama, papa n adik..panggil kakak ajak naik bergmbar time nih langsung die tak layan..syg sangat nk tinggalkan pool tuh..huhu

Anak2 smbung mandi smpai puas hati



Fuhhh..almost 2 hr gak mama melayan anak2 mandi harituh..oklah..puas hati gak bile tgk Zara enjoy sakan..tepat kol 12pm, kami pon check-out..petang tuh jugak dh kena balik Klang semula dah..huuuu..sedeyyyyy...


Sblm check out mama, papa n nenek smpat urut 2 round kat kerusi urut belakang tuh..

Mama n papa..=)


Sian nenek bosan agaknye tgk cucu jek yg sonok sakan..nenek just dpt rehat2 jekla kot..ajak berendam sekali die tak mau,,=p

Budak2 yg tak sabar nak balik????hihihi


By the way, untuk sesaper yg nak mandi kat pool resort ni tanpa overnite pon boleh ..rate untuk sehari masuk pool ni ialah rm9 untuk dewasa dan rm6 untuk kanak2 atas 4 tahun...lehlah mandi smpai lebam kan..=p..ohhh.resort ni letaknye antara jalan Kuantan ke Pekan tuh..nk tau alamat penuh sila google or pi website die Sempurna Resort..mama dh tak ingat dah..hehehehe

8 comments:

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah bestnya, kita dah lama tak bawak balqis pi bercuti la, rindu sangat2 nak bercuti tenangkan minda....

ieda said...

memang punn sakan zara mandi , sampai x nampak dah wajah dia masa akk sampai tuu ekekk

Nad @ MamaZakwan said...

kemain tau zara berendam sakan :)

sonok tgk anak2 hepi camni kn? :)

izla said...

wahh sakannye mandi. sure best kan.

p/s: lawa baju mandi, nak beli kat mane ekk

NzA said...

seronoknya main air..mama pn berendam sekali lagi best....ngee..

S.U.R.I.A.T.I said...

bestnya!!!

norly a.k.a mamaDZ said...

wah, syoknya.. bercuti2.. lama sgt dah kami tak bercuti2...

makin sexy lah si zara tu... pandai lak tu pose manja gitu...

Fam!e Namia said...

ciap tlg promote sempurna resort ag .. hahha .

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016