Terasa Sunyi..

Semalam hari pertama hantar zara zareef ke taska br. Akhirnye buat keputusan hantar diorang ke taska yg terrrdekat ngn umah. Lagipon both mama n papa dah pi survey2 keadaan taska tu. Nampak ok dan selesa utk anak2..bdk2 yg taska tu jaga pn x ramai sgt so harap dua beradik tu ok la kt sane. Moga keputusan yg mama papa ni buat tepatla n diorang berdua tu dpt dijaga dgn sebaiknye..

Ohh..utk yg belum tau..mama n papa terpaksa cr pengasuh baru disebabkn bbysitter sedia ada dah mengandung anak ketiga. Kebetulan ada masalah kencing manis plak, so bs kerap kena cuti sbb nk gi check-up. So jalan terbaik, hantarlah anak2 ke tpt lain. Smalam hari pertama, nampak zara cpt je sesuaikan diri. Suka btol die bl dpt kawan br. Cume yg haru sket, tang zareeflah. Nanes2 jugak die mase kena tinggal. Pastu time ptg mama nk amik pn nanes2 jugak bl nampak mama dr jauh. Nampak sgt x sbr nk blk..huhuhu..harap pasni adik pn cpt sesuaikan diri ye. Takmo nanes2 lg..huuu

Btw, yg mama kate sunyi tu..sbnrnye terasa sunyi time memandu skang. Yela, umah b/s dulu dkt ngan ofis..so bl memandu gi kerja memang akan ditemani dua beradik tu. Slalu mesti riuh dlm keta suara kakak kacau adik..adik gelak2..kakak nyanyi2..mcm2lah..antara lagu fevret kakak suka nyanyi lagu abc, alif ba ta, satu dua tiga, twinkle2..kalau rasa gembira ngan lagu labah2..x payah pasang radio pn takpe bile dah layan bdk2 ni dlm keta..hehehe..tp skang, memang jd sunyi sketlah. Sbb taska br memang dkt sgt ngn umah. Lom sempat enjin keta panas dah smpai taska dah..:-P. Tp takpelah mama sunyi pn. Yg penting kakak ngn adik dpt pengasuh yg baik ye..syg kakak ngan adik sgt2!!

.

p/s: taska ni ada gak sediakan aktiviti2 sampingan utk bdk2 umur 4 tahun mcm zara. Aktiviti pertama smalam, main tampal2 buat kumbang..hehehe

3 comments:

Sidratul Muntaha said...

patutlah..
ahaha...
aku plak dlm keta,tak cukup cd al quran
adik beradik ni pakat2 gaduh..
lepas tu gelak2
buat sepah..
pening kepala...
ahahhaha

nieda said...

Semoga2badek dpt sesuaikn diri

armouris said...

terjumpa info ni, pasal kencing manis… sharing is caring :) - Video/Gambar Potong Kaki Kerana Kencing Manis

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016