Seafood Lunch @ Restoren Pulau Ketam Ikan Bakar

Kisah hari Ahad minggu lepas lagi nih..dok rehat2 depan TV smbil layan program Jalan2 Cari Makan..tetibe terperasan satu restoren yg kuar kat JJCM tuh letaknye kat Bandar Bukit Tinggi, Klang. Restoren seafood plak tuh..nmpak menarik + dekat ngan umah..so suggest kat papa nk makan kat situ..kebetulan mmg tak masak2 lagi pon..hehehehe..

Smpai restoren ikan bakar ni lebey kurang kol 2.30pm..besar gak retsoren ni ada dua tingkat..tp punyelah penuh umah manusia..rasenye mmg masing2 serbu lepas tgk kat JJCM tu kot..=p..mujur ada tpt kosong wlupon port tak berapa best..kat sini seafood mmg fresh2 yg amat..klu ikut dalam JJCM tuh, mmg diorang direct amik seafood ni sume dari Pulau Ketam, Klang..cara nk order mcm biasalah..pilih mane2 seafood yg kite nak, then pilih menu..cume kat sini menunye mcm lain dpd yg lainlah..tk macam kat restoren seafood biasa, lebih variety...kat sini die buat menu yg specialty utk restoren tu saje rasenye..nnti mama bg cth menu2 yg kitorng order tuh yek..=p


Restoren Pulau Ketam Ikan Bakar..tgk gaya restoren dh dpt agak harga agak pricey berbnding restoren seafood biasa..hihi

Muka bosan tunggu makanan smpai..=p

Mama n Zareef

Menu utk air dan lauk2 sampingan..utk order seafood ada kaunter khas (mama tk snap2 pon..huhu)

Tembikai laici + apple asam boi..lom smpat makanan smpai air dh habis dulu..huuuu

Budak kecik syok dpt isap ais..

Iskkkk...siap celup2 tuh..terlebih sudaaaaa..

Mama order air second batch..eheheheh..kali ni try ice lemon tea shake..freshhhhh sgttttt!!!

Antara menu yg diorder..sotong goreng tepung..sotong yg die guna ni bukan sotong kecik2 yg biasa tu ye...tp sotong basah yg besar gabak tuh..minimum order kena= 200g

Ikan bakar wajib order ok..kitorng amik ikan pari bakar Pulau Ketam style..ada few jenis lagi ikan bakar ni mcm Portugis style..emmmm..lain2 dh tak ingat plak dah..ekekekeke..opsss..utk ikan pon minimum order = 200g ye

Ketam ni best sangat!!! dahlah fresh, besar gabak  lak tuh puas makan..hehehe.menu ni nama die tak silap ketam mayo ala kampung..mama 1st time makan masak mcm nih..utk ketam plak, minimum order = 2 ekor

Last but not least, order lala jugak..nama menu ni lala sos aneh..hehehe..tk tau ape yg aneh sgt tp mmg sedap..paling best, lala ni sume besar2 gabak n yg penting sangat fresh..minimum order utk lala = 600g

Nyum2x..makan penuh berselera setelah 45 minit menunggu menu siap dimasak..pekerja kat sana siap mintak maaf sbb menu lewat smpai gara2 restoren dbanjiri customer yg ramai ptg tuh..=p


Nilah die rupe restoren Pulau Ketam ikan bakar tu..snap gmbar dr dlm keta time dah nak balik je nih..=p




Kesimpulannye, okla makan kat sini..cume tpt nih lebih sesuai klu nak makan ramai2 sbb die letak minimum berat utk sume seafood2 die tuh..mcm kitorang order 4 jenis makanan, tp mmg tak habis..siap tapau bawak balik..lauk yg diorder dah macam sesuai utk 4-5 org makan..hhehe..total utk ketam+lala+ikan bakar+sotong+nasi 3 pinggan+air 3 gelas = rm118...hmmmm..mahal jugaklah kan..sekali skala bolehlah kot nak makan kat tpt2 mcm nih..=p ..yg paling klakar..kitorng order sume lauk kering2..mula2 papa nk order tomyam..tgk2 tomyam satu mangkuk rm28..terus tak jadik..kekekekek..tp mmg mangkuk besarlah tomyam tuh..klu oder kompem tapau jugak akhirnya..


p/s: Teringat plak makan seafood kat Bagan Lalang..hmmmm..sedap sangat2...ntah bile nak pi Bagan lalang lg repeat makan seafood kat sana..=p

6 comments:

izla said...

sedapnya.
walopon mahal, tapi berbaloi. boleh tapau bawak balik.

dekat ngan ofis kakak saya. kene suruh dia belanja la mcm ni :)

zailamohamad said...

alahai..konpem2 kn ajak husben g terjah ni..hehehe tapi kn g time gaji r gini

errr..hak depan Jusco Bukit Tinggi ke kat mana ni Lily??

Ema said...

selalu tgk jer kedai ni.... takut mahal huhuhuhu... salam kenal...

Nad @ MamaZakwanNayli said...

eh, ni kedai dpn aeon kan?
bukan dulu sekinchan ikan bakar ke ni?

nieda said...

Nida mmg minat seafood..tp agak mahal gak food kt situ, tgk restoren pun dh blh agak

AchiQue said...

fuhh melelehh air liur.....

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016