Kemelut pencarian pengasuh baru..=((

Ye..mama sedang dalam usaha mencari pengasuh baru untuk anak2..seriusly, setiap kali fikir ttg tempat tinggal anak2 ni, memang rasa sedih sangt2..memikirkan anak2 yg bakal dijaga oleh org lain, mmg isu besar bg mama..sepanjang masa akan fikir ttg keselesaan, keselamatan n keceriaan ank2 kat tpt orang,,=(

BTW, kali ni terpaksa cari pengasuh baru sbb pengasuh sekrang sedang PRAGNANT anak ketiga..ikutkan pengasuh mula2 sanggup jaga smpai bulan July or Aug, tp disebabkan komplikasi ketika mengandung ni membuatkan pengasuh terpaksa kerap cuti sbb pergi checkup kat klinik. Cth utk bulan May ni, 5 hari pengasuh mintak half day..2 hari masa minggu lepas, mama selamat tk amik cuti sbb kebetulan mak mama ada kat umah leh tolong jaga 2 beradik tuh..tp utk 3 hari berikutnye, mmg kena amik half day gakla..Nak buat mcm mane kan..mama pon org perempuan so paham time peknen ni macam2 komplikasi leh berlaku..so jalan penyelesaian, mmg kena source out pengasuh baru utk bulan depan sbb mama tk boleh nak cuti2 selalu..kerja pon banyak sangat2 kat ofis skang nih..=(

Now Zareef dah setahun 2 bulan..Zara pon dah 4 tahun lebih..tp still konfius nak hantar ke babysitter or taska jek..and if hantar ke taska..nak hantar taska dekat ngan kawasan umah ke, dekat ngan kawaan office?? Jarak umah ke office lebih kurang 25minit..haihhhhh..tak suke..tak suke nk piker pasal nih..konfirm Zareef melalak klu kena hantar ke tpt baru sbb dh biasa ngan bbysitter skang..huhuhuhu..tapi buat masa skang, mama cam letak target nk cari taska yg ada transit sekali..means if tahun depan Zara dah start tadika, lehlah terus continue transit kat situ kan..hopefully sempat cari yg sesuailah..

Honestly, pengasuh yg skang ni anatara pengasuh yg mama paling suka dan puas hati..time Zara dulu pernah dua kali bertukar pengasuh dan last skali masuk taska..n dalam banyak2 tuh, mama nmpak die paling happy kat umah mama Nurul nih..adik pon nmpak serasi.tp nak buat mcm mane kan..takde rezeki nk duduk lama kat umah mama Nurul..time pertama kali mama hantar ke sini pon tak rasa susah hati sangat sbb pengasuh ni suaminya kerja sedepartment ngan mama.so senang nk tanye ttg anak2 kan..Takpelah, kite doakan dapat pengasuh yg sama atau lebih baik dari pengasuh skang ni jekla..insyaAllah..mama sentiasa doakan yg terbaik untuk anak2 mama..


Zara dengan anak2 pengasuh..kak Alia dan Abg Iman..yg kecik tu anak buah pengasuh yg die sama2 jaga..Antara sebab Zara suka sgt kat umah pengasuh ni sbb kawan2 die nilah..=)



Harap Zara n Zareef sama2 dapat kawan baru kat umah pengasuh lain nanti ye..tak kisahlah babysitter or kat taska..harap anak mama dapat dijaga sebaik2nye..mama nak jaga sendiri buat masa ni mmg lom dapat lagi lah sayang..byk tanggungan n kewajipan yg perlu dilunaskan..huhuhu


4 comments:

mariaariffbaby.com said...

dear..hantar la taksa..cari yang establish and recommended taska..

good luck mummy

izla said...

smg mama jumpa taska/bbysitter yg sesuai untuk zara n zareef.

aiman ngan zarif saya hantar tadika dan taska sebelah menyebelah. senang nak hantar/ambil anak. so far, puas hati

littlehumblelynn said...

Lily,

mmg susah ht bab nk tukar pengasuh/taska nih.kena selalu bgtau ank yg diorg bkl bertukar pengasuh,itu kena ulang tetiap hr.rasanya kalo ngs pun x smp seminggu,after tuh ok.

Smg berjaya jupe yg terbaik.

Izan Ishak said...

yelah lily...izan dpt bayangkan betapa risaunya lily nak carikan pengasuh /taska terbaik utk anak2. izan doakan semua urusan dipermudahkan ye...

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016