The AVANGERS..sume superheroes saya suke..!!..^__^

Hari Ahad lepas, ajak papa n anak2 tgk movie Avangers..Mama mmg dari kecik dulu suke citer2 superheroes nih..lagi2 bile citer superheroes bergabung kan..lagilah berganda2 suka..ekekekekke..rasa mcm hebat jek tgk diorang berlawan2 tu..mmg otak penuh fantasi sungguh..=p

Buat yang tak tahu, the Avangers kali ni menggabungkan watak2 superheroes macam Captain America, IronMan, Hulk, Thor dan 2 org ejen, Natasha Romanoff n Ejen Bulton aka Legolas moden (sbb die lawan guna panah..hehehe)..mama sebelum ni mmg suka sangat watak Captain America..sebab utama..die smart and handsome..agagaggaa..n kedua sebab mama suka nama die ada 'Captain' boleh?? Zara pon dlm banyak2 die panggil Captain America jek yg hero agaknye sbb uniform die tu kot.=p


Captain America yg gagah perkasa..

Ohhh..handsome sungguh Chris Evans ni kan..(papa jgn marah ek..sekali sakala puji actor ..=p)



By the way, memang movie ni sangat2 bestlah..mujur anak2 tak buat perangai lelebih..Zareef bab2 bunyi2 kuat kali ni die terkejut2 gak..pastu ada tertidur skjap then bangun smbung teman tgk movie..mujur takde aksi berlari2 dalam wayang so lehlah mama n papa tgk smpai habis dengan tenang..Kesimpulannye, dh smpai akhir citer..terus jatuh cinta ngan sume superheroes tuh..hehehehe..masing2 ada kekuatan n keistimewaan sendiri dalam movie nih..Yg paling tak sangka watak Hulk tulah..walaupon muka paling ganas, tapi paling banyak buat mama gelak rasenye..yup..movie ni ada part2 kelakar tau..so mmg enjoy!!


Captain America + IronMan + Hulk + Thor + Natasha Romanoff & Ejen Balton

Dalam movie nih diorang berjuang menentang watak Loki (adik Thor) yg  dah bukak portal utk masukkan askar2 ganas dari alam lain




So sesiapa yg suke jugak watak2 superheroes macam mama + lom tgk movie nih, lehla pi tgk ye..konfirm tak rugi..cume klu ada anak kecik mcm tak sesuai sgt sebenarnye sbb bunyi2 kuat tu kan..klu kena spesis mcm Zareef, kena pujuk2 die gakla time terkejut2 tuh..hehehehe

Ni plak antara gmbar kami time tgk movie nih..amik tiket ari Ahad kol 11.50am..guna tiket beli kat Groupon arituh so tmbah tiket utk kids jek lagi satu for Zara..


Port fevret Zareef dlm lif..suke diri tegak sorang2 mcm tuh..=p

Kakak Zara sibuk nk manja2 ngan adik

Nk amik gmbar Zara, tp leh plak poster Avengers tu tinggi sangat..huhuhu..tk dapat lah nk amik gmbar penuh


Sebelum movie mula, kakak jalan2 n posing2 dulu..=p


Dalam wayang..muke apelah Zara buat nih..malas nk layan mama kot..=p

Ni plak after abeh tgk movie..layan budak2 main keta kejap sblum gerak balik



Mama n anak2..=)


5 comments:

ieda said...

alah2 sukenya zareff tuu . geram lak akk tgk .. aritu jumpe muke ada mood aje ;)
bukan main suke lah tuu dpt tgk citer watak kartun2 ..
aloor bilelahhh leh tgk niee huhuhu

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

kaki wayang tul la hehhehe kita leh kira bape kali pi tgk movie hehhee

amboi kak zara melaram cam mama kekkee

Nad @ MamaZakwan said...

kite kene beli dvd jek la nmpk nye, huhu!

RosDiana said...

hari pertama diana dah pergi tengok memang best!!! hero pun semua hensom2 (^_^)

Nana said...

kita suke ironman hehehe ensem

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016