Puas jumpa kawan2 di Kuantan..=)

Mama memang ada ramai kawan di Kuantan sebenarnya..kawan satu UTM, abang angkat time sekolah, ex-MSC supervisor, kawan blogger dll lagi..hehehe..walau dh banyak kali ke Kuantan, mmg tak de masa jumpe ngan diorang2 nih..so kali ni alhamdulillah..dapat jumpe jugak dgn 3 orang kawan2 mama..happy sebab bile jumpe nih, lehla share macam2 cite kan..=)

Kawan pertama yg mama jumpe malam Sabtu lepas..Emi, ex corsemate mama..pernah gak dok serumah time tahun akhir degree tak silap..Emi ni duduk kat Balok..anak dah 3 orang dah pon..sume hero2 belaka..mmg lama sgt tak jumpe die since habis belajar dulu..mmg dh bberapa kali Emi ajak datang umah so kali ni memang gigih ajak papa dtg melawat..Zara n Zareef mula2 smpai dua2 ketat n dingin jek..time mama nak balik, barulah sibuk2 nk kawan n main..hehehehe

Zara ngan hero kedua Emi..

Bukan main geng sebab masing2 sibuk nk main Angry Bird...haihlah budak2 zaman skang..

Si Zareef sibuk nk main keta abang..mama angkat siap nangis tak mau balik...hihi

Mama n kawan mama, Emi..kurus sekeping cam dulu jugak..segan nk amik gmbar sebelah2 ni ha..hihi

 
Pas settle jumpe Emi, kitorng ebrgerak ke Balok Perdana plak.jumpe sorang lagi kawan mama..blogger Shila Arif mama Hazim..act kenal Shila ni dah lama sebab husbnd die sebatch ngan papa time ATMA dulu..dpd kenal kat luar, bersmbung ke alam blog plak dan terus jadi rapat..act malam Sabtu tu Shila ada wat majlis akikah utk anak sulung die, Hazim..so rezeki kamilah kan kebetulan dtg Kuantan terus Shila invite ke umah die sekali..siap tapaukan kitorng lagi..kenyang makan malam tu smpai esoknye..foods pon sedap2 belaka..=p

Mama n Zareef..nk snap gmbar lauk pauk n gambar sekitar segan lah plak ngan tetamu lain so snap gmbar sendiri jekla..hehehe

Kami lagi

Mama-Zareef-Zara

Budak comot..ni pon time baru smpai moody..dah lama baru ok sbb dpt main n kejar kucing..=p

Nilah die tuan rumah, Shila..now tgh preggy anak kedua 3 bulan..thanx invite kami ye Shila.=)


Last but not least, ari Isnin lepas..jumpe dengan kawan ketiga pulak..kali ni kawan blog pulak..sapa tak kenal kak Ieda kan (iedaimmi.blogspot.com)..kak ieda ni kerja kat Kuantan n duduk kat Pekan..kebetulan Isnin tu mama ada check-in kat satu resort ni..mmg dekat2 ngan umah kak Ieda..so setlah masa berjumpe dgn kak Ieda..sayangnye tak dapat jumpe lama sebab kak ieda pon bz n ada kawan2 die tgh tunggu sekali..heheh..takpela..insyaAllah next time kite jupe lagi ye kak..btw, kak Ieda ni sgt friendly tau..baru pertama kali jumpe tapi senang sangat bile berborak ngan die.=)


Snap gmbar sendiri jek..hehehe..just jmpe kat cafe resort sekejap je..offer ajak minuk pon kak Ieda takmau..=p

Harap tak serik jumpe lagi ye..=)



p/s: Seronok bile jumpe kawan2 lama dan baru ni kan..=)

5 comments:

Nana said...

eh eh jumpe kak ieda la...
pstt lawa dress zara

Syima ~Mama Kyra~ said...

kak ieda tu saya kenal dari fotopages smpi ke blog..tp lum penah jumpa live..hehe

mama_umar_maryam said...

bagusnye eratkn silaturrahim..zt nipon yg geng2 bff pon lame x jmpe t_t

ibuafiqahhuzaifah said...

salam,

lily,

time lily kat kuantan,irni pun balik sana..
xtau pun lily g sana...

ieda said...

ekekkek tulah dpt jumpe kejap je kan .. tapi sgt2 seronok .. lepas nie kita plan lagi , insyaallah kita leh makan2 dan minum2 .. bila dlm keadaan macam tuu , payah nak duk lama .. nak2 ada kawan yg menumpang , masing2 sebuk nak balik bercuti ekeke ..
x per .. sure next time kita jumpe layie tau lily , punn jgn serik jumpe akk ;))

ps ; aah lahh lawa dress zara .. cute aje .. ;) akk baru buat entry jumpe lily ;)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016