Tahniah papa..

..Officially he's a Mejar (TUDM) now..=)

Tarikh rasmi pemakaian pangkat baru dah lama pon sebenarnya..7 Mac lepas..kat FB dah share pon berita gembira ttg papa ni tp kat blog boleh plak terlupe update..hihihi..act ingat nk tunggu gmbar2 papa time pemakaian pangkat baru tuh, tp rupenye papa kate takde gmbar pulak..iskkkkk..sayangnye..mama n anak2 mmg tak dpt gi time tuh sbb weekdays..papa sibuk sgt so tak sempat nk amik kitonrg dtg Kuantan..mama plak, mane berani nk drive sndiri ke sana ngan anak2 kan..so, kongsi kegembiraan dari jauh jekla..klu mama ada skali, kompem mama jadik mamarazzi of the day..=p

Papa 5 tahun yang lepas..on our wedding day..time nih baru beberapa bulan bergelar kapten tudm..=)
 
Selepas 5 tahun....gmbar papa ngan uniform terbaru takde so tepek gmbar tanda nama papa ni jadilah..hehehehe

Menjelang usia 30 tahun, dah jadik papa DUA budak comel, dpt naik Mej. dan jugak galas tanggungjawab sbagai ketua bahagiaan kejuruteraan salah satu skuadron di TUDM..opsss..perut pon dah majuuuuu ke depan tu nmpaknye..hihihi


Definitely happy and proud of him..Terima kasih Allah atas sume rezeki yg dimiliki suamiku ini...Alhamdulillah..



p/s: Sekadar catatan peribadi khas utk suami tersayang..=)

p/s2: Arituh kena 'sound' gak ngan seseorang sbb mama tak mengaktifkan diri kat BAKAT..BAKAT ni kire persatuan utk isteri2 tentera lah kiranye..dah nama dok jauh kan, cmner nk aktif..huhuhu..tp sian kat papa, sbb bile mama tk aktif BAKAT ni, sedikit sebanyak menjatuhkan reputasi papa gakla sebenarnye..=((..sori ye pa..

11 comments:

shila ariff said...

shila pun tak join bakat jugak walaupun duk sekali..kuarters pulak tu..dah kita keje..mcmana nak aktifkan..cukup le ngn puspanita je le..huhuhu...

zailamohamad said...

tahniah buat Mej Shahril!!

ooo..macam tu ek..kalau tak aktif kena sound..takpe..takpe..nanti kalau husben Lily dah pindah kat sini, aktiflah nanti:P

Nana said...

tahniah!
ni klw kat kem kena panggil tuan ni hehe
kan?

maya amir said...

Wahhh!congratssss..rezeki utk anak2 tu:)agak2 zareef nnti akan jd mcm papanye tak?hehe...

Syima ~Mama Kyra~ said...

Tahniah buat Mej Shahril!!
rezeki anak2 :)

Sidratul Muntaha said...

tabik bini mejar.
ahah.
ko takyah la susah ati sangat lily..
nak buat mcmana..
dah ko jauh.
bakat ni kan tuk yg dekat2 boleh la aktif.
ala,tuk bini jer.
bkn untuk asakr tu pun.
xperlah,nnti dah senang tuan mejar ulang alik..
boleh la ko selalu join bakat tu.

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

tahniah..
rezeki anak2 ye..muda2 dah dpt mejar..lepas ni dpt krosi lak..wekke jgn mare gurau2 tau!

tahniah again!

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

tahniah mejar shahril..
& utk puan lily skali.. =)

rezeki anak2 kan.. dlu suke sgt kije pakai uniform like that.. =)

ViRuS DeTeCTeD said...

x yah aktif bakat pun x per...diutamekan kat bini yg x keje n duk dekat je kot...sume ade komitment masing2...sy pun baru nak b'jinak2 ngan bakat....

tahniah yer kat mej shahril...cepatnyer pakai mej...

sue zainun said...

alhamdulillah..tahniah

Izan Ishak said...

tahniah utk mejar shahril n lily juga... moga terus dimurahkan rezki utk uoll sekeluarga ye..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016